Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio DELTA S627T

legionaru

Postări Recomandate

Am intrat in posesia radioului din titlu, in stare buna ca prezentare, in sensul ca e complet, dar se pare ca a fost alimentat prin 2 fire de la o sursa exterioara care a facut cam nasol prin etajul final... transformatorul defazor are cel putin o infasurare arsa, doua rezistoare scrum, termistorii-are2- impuscati, tranzistorii i-am inlocuit pe toti patru.

Transformatorul o sa incerc sa-l desfac, sper sa mearga, sa numar spirele si sa-l rebobinez, dar daca are cineva o schema ar fii binevenita, a s vrea sa-l aduc la viata pentru colectia personala!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• legionaru

6

• kripton

2

• anaflorian52

2

• Mircel

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

daca are cineva o schema ar fi binevenita

În vol.1, Scheme de radioreceptoare la pag. 144 scrie că schema este asemănătoare cu Dunărea:În a II-a poză ai datele transformatorului defazor.

post-228692-0-34805800-1420828790_thumb.jpg

post-228692-0-46668000-1420829053_thumb.jpg

Editat de Mircel
Link spre comentariu

da, s-ar parea ca seamana... exceptia ar fi ca delta se alimenteaza cu 9volti doar din baterii, multumesc, mircel!

nici nu se putea mai bine de-atat!!! acum am toate datele... 

Editat de legionaru
Link spre comentariu

Va salut,Transformatorul este prajit vizibil sau este numai intrerupt ? De regula se intrerupe imediat langa cosele care sunt si puncte de prindere ale transformatorului pe placa si exista probabilitatea ca intreruperea sa se fi produs inaintea supraalimetarii. Se verifica riguros deoarece nu este tocmai simplu de rebobinat. Este similar cu cel din receptoarele: "Sport", "Turist", "Primavara" , "Miorita T4" si evident, "Dunarea". Contine 3 infasurari separate galvanic. Cele doua termistoare sunt intacte ?

Link spre comentariu

infasurarea L25 este vizibil buna, dar cel putin una din celelalte doua este neagra, sigur are spire in scurtcircuit,  iar carcasa din plastic este deformata, prajita... dintr-un termistor a sarit o bucatica... am si sport si primavara, dar sunt functionale, nu sunt... donatoare de organe

Link spre comentariu

Am desfacut transformatorul astazi, si ambele infasurari defazoare sunt arse cu spirele impregnate in carcasa.... distrus iremediabil!

Daca are cineva un asemenea transformator, l-as cumpara sau as oferi altceva vintage la schimb.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
Vizitator Ioan Popa

Am si eu un astfel de radio, functioneaza, dar dupa cateva minute se incalzesc tranzistorii de final, si dispare sunetul. Eu sunt novice in electronica, dar mi-ar prinde bine un sfat. Apropo, daca-l alimentez de la o sursa externa (alimentator de 9v) exista riscul sa se defecteze ceva?!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Daca vorbim de scheme,cartea albastra e mai completa.Daca se vor si alte amanunte in afara de schema si specificatii tehnice,atunci in cazul Delta-Dunarea e valabila cartea comunicata.Doar ca acolo nu sunt cuprinse prea multe modele de aparate de radio.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări