legionaru Postat Ianuarie 9, 2015 Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 Am intrat in posesia radioului din titlu, in stare buna ca prezentare, in sensul ca e complet, dar se pare ca a fost alimentat prin 2 fire de la o sursa exterioara care a facut cam nasol prin etajul final... transformatorul defazor are cel putin o infasurare arsa, doua rezistoare scrum, termistorii-are2- impuscati, tranzistorii i-am inlocuit pe toti patru. Transformatorul o sa incerc sa-l desfac, sper sa mearga, sa numar spirele si sa-l rebobinez, dar daca are cineva o schema ar fii binevenita, a s vrea sa-l aduc la viata pentru colectia personala! Link spre comentariu
Mircel Postat Ianuarie 9, 2015 Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 (editat) daca are cineva o schema ar fi binevenitaÎn vol.1, Scheme de radioreceptoare la pag. 144 scrie că schema este asemănătoare cu Dunărea:În a II-a poză ai datele transformatorului defazor. Editat Ianuarie 9, 2015 de Mircel Link spre comentariu
legionaru Postat Ianuarie 9, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 (editat) da, s-ar parea ca seamana... exceptia ar fi ca delta se alimenteaza cu 9volti doar din baterii, multumesc, mircel! nici nu se putea mai bine de-atat!!! acum am toate datele... Editat Ianuarie 9, 2015 de legionaru Link spre comentariu
Mircel Postat Ianuarie 9, 2015 Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 (editat) delta se alimenteaza cu 9voltiDar nu dintr-o baterie 6LR61 ci din 2x4,5V 3LR12! Editat Ianuarie 9, 2015 de Mircel Link spre comentariu
legionaru Postat Ianuarie 9, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 Dar nu dintr-o baterie 6LR61 ci din 2x4,5V 3LR12! nu, din 6 baterii r20 care se fixeaza pe capacul din spate. Link spre comentariu
kripton Postat Ianuarie 9, 2015 Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 Va salut,Transformatorul este prajit vizibil sau este numai intrerupt ? De regula se intrerupe imediat langa cosele care sunt si puncte de prindere ale transformatorului pe placa si exista probabilitatea ca intreruperea sa se fi produs inaintea supraalimetarii. Se verifica riguros deoarece nu este tocmai simplu de rebobinat. Este similar cu cel din receptoarele: "Sport", "Turist", "Primavara" , "Miorita T4" si evident, "Dunarea". Contine 3 infasurari separate galvanic. Cele doua termistoare sunt intacte ? Link spre comentariu
legionaru Postat Ianuarie 10, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2015 infasurarea L25 este vizibil buna, dar cel putin una din celelalte doua este neagra, sigur are spire in scurtcircuit, iar carcasa din plastic este deformata, prajita... dintr-un termistor a sarit o bucatica... am si sport si primavara, dar sunt functionale, nu sunt... donatoare de organe Link spre comentariu
legionaru Postat Ianuarie 10, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2015 Am desfacut transformatorul astazi, si ambele infasurari defazoare sunt arse cu spirele impregnate in carcasa.... distrus iremediabil! Daca are cineva un asemenea transformator, l-as cumpara sau as oferi altceva vintage la schimb. Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Ianuarie 11, 2015 Partajează Postat Ianuarie 11, 2015 Sa traiti ,am scanat citeva pagini despre RR DELTA S627T sper sa fie utile si se pot descarca de aici : https://www.mediafire.com/?p7vg5h13suax699 cu stima Soldan. Link spre comentariu
Vizitator Ioan Popa Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Am si eu un astfel de radio, functioneaza, dar dupa cateva minute se incalzesc tranzistorii de final, si dispare sunetul. Eu sunt novice in electronica, dar mi-ar prinde bine un sfat. Apropo, daca-l alimentez de la o sursa externa (alimentator de 9v) exista riscul sa se defecteze ceva?! Link spre comentariu
kripton Postat Februarie 13, 2015 Partajează Postat Februarie 13, 2015 Va salut , Un alimentator nu rezolva problema. Intrebarea este : Finalele se incalzesc numai la volum mare sau si la volum minim ( nul ) ? Link spre comentariu
anaflorian52 Postat Aprilie 7, 2016 Partajează Postat Aprilie 7, 2016 Sa traiti ,am scanat citeva pagini despre RR DELTA S627T sper sa fie utile si se pot descarca de aici : https://www.mediafire.com/?p7vg5h13suax699 cu stima Soldan. Salut, As dori sa-mi spuneti cum se numeste cartea ,din care ati facut scanarile ,autorii si daca se gaseste undeva pe net! Cu respect, Costica Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 8, 2016 Partajează Postat Aprilie 8, 2016 Vol 1 si 2, Scheme de radioreceptoare,sau cartea albastra cum o mai numim des. Link spre comentariu
anaflorian52 Postat Aprilie 9, 2016 Partajează Postat Aprilie 9, 2016 Aceasta este cartea comunicata de dl.Soldan : Scheme comentate ale radioreceptoarelor A.Vladescu E.Statnic si V Nicolescu Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 9, 2016 Partajează Postat Aprilie 9, 2016 Daca vorbim de scheme,cartea albastra e mai completa.Daca se vor si alte amanunte in afara de schema si specificatii tehnice,atunci in cazul Delta-Dunarea e valabila cartea comunicata.Doar ca acolo nu sunt cuprinse prea multe modele de aparate de radio. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum