Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Resetare parola bios(nu m-au ajutat topic-urile de mai sus)

Vizitator sasha_sutii

Postări Recomandate

Vizitator sasha_sutii

Am un laptop dell.am uitat parola de la bios.am scos bateria de la bios si cea a laptop-ului si nu sa resetat.am cautat jumper-ul mult cautat si nu este.mia spus cineva ca ar fi ceva de genul "bios de tip flash".Exista soft care sa o reseteze?Mulotumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

1

• aeromania

1

Incearca sa faci scurt intre contactele soclului bateriei biosului.Asa cum spunea NANOPICO, consumul este f.mic.Scurtul lasa-l 2-5 sec.Totul sa faci fara bateria laptopului.Oricum exista si o varianta soft sa resetezi biosul.Am folosit-o mai demult.Daca gasesc executabilul il pun aici.Nu promit ca o sa functioneze, tine si de tipul de bios(varianta soft).

Link spre comentariu
Vizitator sasha_sutii

am incercat mai demult sa scurtcircuitez soclul de la baterie. da n-a mers.o sa mai incerc.inca ceva.am mai citit pe net despre master password.am inteles ca este o parola din fabrica care nu poate fi schimbata.am gasit un executabil(se numeste latitude,apropo asa se numeste si laptop-ul-dell latitude) care iti genereaza parola daca ii introduci service tag number.am gasit service tag number-ul din bios,a generat parola,dar nu gasesc unde s-o introduc.in bios apar numai trei parole:admin,config,boot.parola pe care vreau eu s-o dezactivez este admin password.ar putea cineva sa-mi spuna unde introduc master password.multumesc anticipat.

Link spre comentariu

în primul rând, plăcile de bază şi biosurile laptopurilor seamănă cu cele ale desktopurilor cum seamănă maimuţele cu delfinii: amândouă sunt mamifere, dar de specie diferită!!asta înseamnă că fără manualul laptopului nu ai şanse să pricepi ce se află în bios!!!deci, dă un search pe google după modelul exact al laptopului tău, descarcă manualul, şi citeşte-l. (posibil să găseşti 2 manuale, user manual, şi dacă ai noroc, service manual, care ar fi de preferat!!!)şi asta e general valabilă la orice laptop: manualul vă dă mură-n gură multe lucruri despre "obiect"!!

Link spre comentariu

Nu mai chinui bateria, cauta pe net modelul tau de laptop sau du-l in service la reprezentanta. La laptop-uri parola de BIOS tine si rol de antifurt. Nu se sterge daca scoti bateria, nu e ca la desktop.In functie de model se poate intra in BIOS cu jumperi pe portul paralel sau alte scamatorii. La altele exista soft dedicat s.a.m.d.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări