Vizitator h1qnelu Postat Ianuarie 9, 2015 Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 (editat) Salut, am un invertor de sudura trifazic, made in Italy, model: Exclusive 220.t, la care au crapat-la propriu finalii, IRF50, in numar de 14 buc-2 grupuri de cate 7. Cu chiu cu vai, am gasit sa cumpar din Romania, de pe un site din Arad, i-am inlocuit, dar ramane mort in continuare-mentionez ca toate celelalte piese par a fi in regula, atat vizual cat si la masuratori. Partea mai rea este ca nu am schema electrica a aparatului, plus ca nu gasesc componente sau echivalente in data sheet pentru el. Daca cineva de pe site ma poate ajuta in aceasta problema, cu schema si niste sfaturi, m-ar scapa de mare napasta, ca mi-a albit parul in cap ! Atasez alaturat si niste fotografii ale aparatului, in speranta ca recunoaste cineva saracia... alte poze... ... Editat Ianuarie 9, 2015 de h1qnelu Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Ianuarie 9, 2015 Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 daca vrei,imi poti trimite acest invertor si il primesti reparat si testat. mai multe detalii putem vorbi pe PM. numai bine. Link spre comentariu
cristian1961 Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 Aparatul e foarte frumos lucrat . Nu stiu cit costa dar cred ca merita reparat . Daca nu gasiti schemele trebuie sa le ridicati dupa montaj manual. Ceva e neregula colo deobicei daca sunt proiectate corect nu crapa .Poate fi o eroare subtila de proiectare . Desemeni fara schema e greu sa propunem echivalenit la componentele care nu stiti ce fac. Un sfat insa nu inlocuiti componete de putere fara sa sti ca, comanda e buna . Altfel se crapa imediat si cele noi . in functie de configuratie la defecte de genul asta se distrug si comenzile . Sau si mai rau par a fi bune si crapa din nou totul in scurt timp. Va spun din experienta lucurl asta .Eu personal inlocuiesc tot in astfel de cazuri . Adica integrat de comanda transitori driver , transotori de putere, diode. Diodele pot sa nu fie afectare dar trebuie masurate cu un caracterograf, sau in lipsa ridicat caracteristica cu un mutimetru . Diferente fata de una noua , indica ca dispozitivul e afectat intern .LA fel si la MOS-urile de putere. Am farimat zeci de tranzistori noi pina sa constat aceste lucruri simple. Cu schema va pot da sfaturi, asa nu am cum . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum