Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

invertor sudura trifazic "EXCLUSIVE 220.t"

Vizitator h1qnelu

Postări Recomandate

Vizitator h1qnelu

Salut,

am un invertor de sudura trifazic, made in Italy, model: Exclusive 220.t, la care au crapat-la propriu finalii, IRF50, in numar de 14 buc-2 grupuri de cate 7. 

Cu chiu cu vai, am gasit sa cumpar din Romania, de pe un site din Arad, i-am inlocuit, dar ramane mort in continuare-mentionez ca toate celelalte piese par a fi in regula, atat vizual cat si la masuratori.

Partea mai rea este ca nu am schema electrica a aparatului, plus ca nu gasesc componente sau echivalente in data sheet pentru el.

Daca cineva de pe site ma poate ajuta in aceasta problema, cu schema si niste sfaturi, m-ar scapa de mare napasta, ca  mi-a albit parul in cap !  Atasez alaturat si niste fotografii ale aparatului, in speranta ca recunoaste cineva saracia...

alte poze...

...

post-241173-0-57525600-1420789408_thumb.jpg

post-241173-0-78202200-1420789415_thumb.jpg

post-241173-0-95700000-1420789455_thumb.jpg

post-241173-0-85093400-1420789558_thumb.jpg

post-241173-0-29000800-1420789607_thumb.jpg

post-241173-0-14270800-1420789619_thumb.jpg

Editat de h1qnelu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipriyan123

1

• cristian1961

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Aparatul e foarte frumos lucrat . Nu stiu cit  costa dar cred ca merita reparat . Daca nu gasiti schemele trebuie sa le ridicati dupa montaj manual. Ceva e neregula colo deobicei daca sunt proiectate corect nu crapa .Poate fi o eroare subtila de proiectare . Desemeni fara schema e greu sa propunem echivalenit la componentele care nu stiti ce fac.

Un sfat insa nu inlocuiti componete de putere fara sa sti ca, comanda e buna . Altfel se crapa imediat si cele noi .

in functie de configuratie la defecte de genul asta se distrug si comenzile . Sau si mai rau par a fi bune si crapa din nou totul in scurt timp.

Va spun din experienta lucurl asta .Eu personal inlocuiesc tot in astfel de cazuri . Adica integrat de comanda transitori driver , transotori de putere, diode. Diodele pot sa nu fie afectare dar trebuie masurate cu un caracterograf, sau in lipsa ridicat caracteristica cu un mutimetru . Diferente fata de una noua , indica ca dispozitivul e afectat intern .LA fel si la MOS-urile de putere. Am farimat zeci de tranzistori noi pina sa constat aceste lucruri simple.

Cu schema va pot da sfaturi, asa nu am cum .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări