Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema de conexiuni placa electronica masina de spalat artic C 800 A/C 1000A

patrich

Postări Recomandate

Buna ziua,

va rog am nevoie de o schema la placa electronica 

la o MS Artic ,model C800A; vreau sa o alimentez separat.....;

este cu controler ATMEGA 32L,pe eticheta scrie:

REV:MARC124R-AABAAA-AAA

S/N :49989214082635

P/N :2822270100

pe cablaj este codul KAREL HBDK00505-AAB;AR001870 -arcelik;

daca aveti un soft as incerca sa programez un controler nou,este posibil?

va multumesc anticipat,o zi buna,multa sanatate

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• patrich

2

• ervinen

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pentru a programa un microcontroler nou aveti nevoie de fisierul bootloader original, si nu cred ca-l puteti gasi. Procesorul nu stie a comunica cu un programator

pe ISP. Este ca si cum ati incerca sa instalati un sistem de operare pe un pc care nu are bios. Procesorul se poate citi (flash-ul din el) cu o interfata ISP.

Nu stiu de ce doriti sa o alimentati separat, dar se poate, aplicand 5V pe condensatorul de filtraj C11 (100uF/16V) sau pe punctele marcate pe partea placata cu 0V

si -5V langa conectorul ISP KN4. Nu puteti proba placa nicicum fara a avea un cablaj original al masinii la care sa conectati placa si perifericele (motor, electroventil, pompa,

senzor de temperatura, etc.)

In ceea ce priveste microcontrolerul, acesta poate primi un bootloader cu un programator special, gen Arduino.

Link spre comentariu

Buna ziua,

va multumesc f. mult pt. raspuns  ,.explicit si la obiect, acum sunt lamurit  cu programarea acestui  controler;

Eu vroiam sa alimentez placa cu tensiunea de retea si sa  vad daca  fara periferice pot sa masor ceva tensiune pe controler

daca recunoaste tastele,starea ledurilor.....; un  "meserias" care se ocupa cu reparatia  masinilor  de spalat dar este paralel 

cu electronica mi-a adus la reparat aceasta placa de artic .....,spunind ca el zice ca este placa.....masina baga apa continuu

fara sa se opreasca la nivelul prestabilit ,  ca presostatul este ok....;am masurat  toate triacele  care erau ok;i-am dat placa cu 

recomandarea sa faca o resetare corecta a masinii sa verifice bine presostatul....;m-a anuntat ca nu a fost din placa si ca s-a rezolvat

a gasit un nasture la capatul furtunului de evacuare.....;s-a verificat din nou vechea poveste "e ceva in placa electronica....",fara sa ai argumente temeinice;

va doresc o duminica frumoasa,multa sanatate

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări