Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Denon Poa 2800 ""defect""

cosmin_scm

Postări Recomandate

Acum spui că ai făcut verificări sub tensiune? Semiconductorii se verifică scoşi din montaje, din două motive foarte clare: măsurătorile vor fi eronate şi se pot strica mai rău dacă tremură mîna.

La prima verificare am scos toti finali afara si erau bunidar nu am scos si restul de tranziztori, am lipit dinou si verificam tensiunile de mers in gol cu aparatul aprins dar fara semnal .

Să nu fie făcături. Tot în Spania e un sait documentat cu trz finali şi poze, studiază-l.

Tranzistori sunt cumparati in magazinul Conectrol, magazin foarte respectat la Madrid si sunt marca PMC (finali).

Adică pui mosfeţi verticali (industriali) în locul celor laterali. Mai bine cumperi că se găsesc 2SJ78,79 şi 2SK215,216.

Nu am pus inca acesti transistori ,stiu ca au pozitia piciorelor e diferita fata de cei originali si la fel si restul datelor si asta complica in cazul montari.

Tot ce am gasit au fost pe ebay si sincer nu prea am incredere, o sa caut mai mult.

Verifică şi rezistenţele, diodele, etc.

OK , o sa verific.

Mai bine faci treaba asta înainte, să nu mai ai surprize.

O sa caut scheme sa vad despre ce e vorba.

Serpanu , mail trimis.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

8

• cosmin_scm

8

• hpavictor

3

• MifTy

1

Top autori în acest subiect

Ceva ai greşit cînd ai lipit la loc, sau nu ai verificat bine trz respectivi.

............

2SA1302/2SC3281 nu se mai fabrică de 20 de ani, PMC sînt pocnitori chineze.

...........

Cred că nu ai înţeles, IRFxxx sînt ptr comandat motoare şi bobine, sînt alt tip de trz mosfet faţă de cei originali ptr audio.

.............

Ptr descărcarea cond de filtraj am povestit mai înainte cum se face, nu e ceva de căutat pe net.

Editat de zal
Link spre comentariu

Nu insita cu reparatul , cel mai bine apeleaza la un meserias serios care iti va monta componente de calitate .

In caz contrar exista posibilitatea sa il defectezi mai departe , iar reparatia o va face DOAR un meserias serios , dar cu costuri foarte mari .

Ce alegi ? 

Nu te mai lua dupa sfaturile unor useri , unii habar nu au de electronica :) .

Link spre comentariu

Am localizat electronist foarte bun si pe deasupra e pensionar si pasionat de amplificatoare cu tranzistori dar asa se pierde farmecul jocului.

Sunt absolut convins ca costurile se pot tripla fara a vorbi de timpul investit dar si asa prefer sa lupt in continuare .

Despre tranzistori deja cumparati ce sa zic , acum ca tot sunt nu o sai arunc la gunoi ca ar fi pacat, daca o sa montez o sa mai vad.

Multumesc pt sfaturi.

Link spre comentariu

Azi am avut ceva timp si pentru a verifica rezistentele si diodele ce sunt pe langa tranzistori arsi,  toate rezistentele si diodele sunt in regula si in valori doar o mica sau mare anomalie intre schema si realitate.

in aceasta poza se vede pe schema rezistenta R556 de 27k si R554 de 2.7k

Posted Image

In lista de piese  rezistenta R556 este de 15k si R554 nu exista

Posted Image

Aici se vede ca pe placa ar trebui sa fie o punte , pe placa apare ca si punte( in schema nu) dar in realitate este o rezistenta de 3k (pe amandoua placile) 

Posted Image

Posted Image

Ma gandesc ca daca asa venea si a functionat asa ramane ,dar e curios cum te poate induce in erore mai ales pe cei ce nu prea pricem cum sunt eu .

Ce ar fi indiact sa mai verific pana reusesc sa gasesc componentele arse ?

Multumesc.

Editat de cosmin_scm
Link spre comentariu

Nu văd clar cablajul, dar aia trebuie să fie R554. Trebuie să identifici varianta de producţie a amplifului (ptr Europa, Germania, Canada, Australia... etc) şi să găseşti schema exactă, ori modificările.

Link spre comentariu

Fizic pe placa si in schema pe care o am in loc de puntea JV 66 este rezitenta de 3k (teoretic ar fi R554 si ar trebui sa fie de 2.7k)

Deci diferenta fata de schema este R 556=15k si JV 66= R554 3k ,manualul este universal pentru toate versiunile si unde sunt variati din cauza modelului se specifica ( doar pe alimentare apar diferente)

Versiunea este pt Europa,  alimentare la 220v , fabricat in Japonia si scrie si in Engleza si Franceza pe spatele aparatului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări