Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV/Monitor LCD Samsung SyncMaster P2470HD

norad

Postări Recomandate

Va salut,

Televizorul proneste din telecomanda, ecranul se lumineaza pentru circa o secunda, dupa care se stinge. Sonorul functioneaza, canalele pot fi schimbate. M-am uitat cu o lanterna si am observat ca LCD-ul functioneaza, dar nu este luminat. Asadar, e o problema de backlight.

Am desfacut aparatul si m-am uitat pe placa ce alimenteaza CCFL-urile si nu am vazut nici un condensator umflat.

Personal, cred ca e vreo lampa defecta, sau contact oxidat de la vreo lampa deoarece TV-ul a functionat cativa ani intr-o bucatarie.

Am manualul de service. Posed si osciloscop (E0101).

Orice sfat e binevenit.

Multumesc in avans.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• norad

9

• BUGHIU

4

• cristronic

3

• ANDRASONI LUCIAN

2

Am verificat lampile prin metoda substitutiei: la un monitor mai vechi am scos una dintre lampi si am verificat pe rand, lampile din TV. Lampile se aprind si monitorul nu da vreun cod de eroare.

O sa verific si invers: din TV voi alimenta lampile monitorului.

Am masurat si traful inverter si am rezultatele:

-541 Kohmi

-542 Kohmi

-545 Kohmi

-546 Kohmi

Am atasat la placa TV-ului lampile monitorului si lampile se aprind pentru o secunda dupa care se sting - similar defectului TV-ului.

Placa arata ca in poza iar modelul este IP-58155A.

Posted Image

Link spre comentariu

Traful si lampile cred ca sunt OK, daca ne spuneti ic controller, putemvedea cum sa-i anulam protectia macar de proba.

Daca este cumva TL494, atunci, ca mai jos:

post-181534-0-30927500-1420729544.png

Link spre comentariu

Am pus led pe pinul 1 si televizorul functioneaza normal, insa dupa cca. 30 secunde traful invertor (partea din stanga) se incinge de nu pot tine degetul pe acesta.

Link spre comentariu

Am pus led pe pinul 1 si televizorul functioneaza normal, insa dupa cca. 30 secunde traful invertor (partea din stanga) se incinge de nu pot tine degetul pe acesta.

Deci,ati gasit ...defectul !!!

....si apoi,daca lampile sant ok,insistati pe linga trafo invertor!! Sanse mari sa fie defect!!

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări