Max Id Postat Aprilie 29, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2015 (editat) Inca nu pot sa imi dau cu parerea. Momentan ii cam lipsesc joasele, posibil din cauza rezistentelor de 10k(urmeaza sa pun 2k2) din gilele EL34 sau posibil din cauza reglajelor de pe bucla de reactie negativa. Amplificarea e cam mare, unul dintre etajele de amplificare intra prea repede in clipping. Nu am reusit sa pun osciloscopul pe el. Improvizatia mea de osciloscop pe laptop momentan da rateuri. Multimetrul zice urmatoarele: U1- cu EL34 scoase 383v U1- cu EL34 350v Uk- 21v rezistenta catozi 2x270Ohm/5W- (nu am gasit 130Ohm si am pus doua in paralel =~133Ohm) astea mi le amintesc.... o sa postez schema cu valorile exacte si pt. preu. L.E. era sa uit de ce e mai important ;))))) avem si EM84 ;))) asa verde fain areeeeeeeee!!! Editat Aprilie 29, 2015 de Max Id Link spre comentariu
gg101 Postat Aprilie 29, 2015 Partajează Postat Aprilie 29, 2015 Traful de iesire pt ce Raa este calculat ? Link spre comentariu
Max Id Postat Aprilie 29, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2015 (editat) Traful de iesire pt ce Raa este calculat ? 3k4. pe cutie scria: TT Marshall Style OT 50Watt/4-8-16Ohm. de la tubetown si finale EH EL34 L.E. ...sau o fi 3k8? Editat Aprilie 29, 2015 de Max Id Link spre comentariu
gg101 Postat Aprilie 29, 2015 Partajează Postat Aprilie 29, 2015 Traful sigur este proiectat sa lucreze la 3,8 K si se pare ca si etajul tau final lucreaza pt aceeasi valoare. Link spre comentariu
Max Id Postat Aprilie 29, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2015 (editat) Traful sigur este proiectat sa lucreze la 3,8 K si se pare ca si etajul tau final lucreaza pt aceeasi valoare. Mno... apai ce sa zic? am vazut si eu ca scrie 3k8 inseamna ca asa tre sa fie! ) ...daca zici ca si etajul meu lucreaza la aceeasi valoare e ok. ----------------------------------------- Sa ma intzelegi,la mine e hobby! Toata stima GG! Editat Aprilie 29, 2015 de Max Id Link spre comentariu
gg101 Postat Aprilie 29, 2015 Partajează Postat Aprilie 29, 2015 (editat) Nu stiam ce OT ti-ai luat si am crezut ca ti-ai cumparat Marshall Genuine de 50 Watt care functioneaza la 3.4 K . Si la mine este hobby . Mai incrâncenat dar tot hobby ramâne Stima este reciproca . Editat Aprilie 29, 2015 de gg101 Link spre comentariu
Max Id Postat Aprilie 29, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2015 nu reusesc sa ma hotarasc ce sa folosesc pt. reverb. schema de la jvm205( post#12, pagina1 sau schema care vine cu modulul belton). cineva, careva ??? ceva experientze cu belton BTDR-1H?? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 30, 2015 Partajează Postat Aprilie 30, 2015 (editat) Traful de ieșire este de la mine,îl aveam eu,vroiam sa fac un etaj final cu topologia folosita de MaxId,idee mai veche,i-am dat lui traful ca nu am timp,traful are 3k4.Dacă ai sunet saturat pe canalele cu gain mare,mai redu din amplificare,bas nu ai din cauza rezistentele din grilele finalelor,pune 2k2,ai grija sa nu oscileze,dacă oscilează, le mărești puțin.O alta cauza, după cum bănuiești, ar fi reglajul din reacția negativa,vezi tu ce și cum,mai bibilesti, asta e frumusețea cind faci ceva cu mina ta.Legat de reverb,Belton e simplu de folosit,chitariștii au păreri diferite,unii zic ca "lasă coada la nota" altora place.Vezi ca se găsesc module Belton multiefect, 39euro/buc.jvm folosește un modul DSP pentru reverb,dacă pui Belton și folosești schema de pe net,trebuie sa renunti la etajul de amplificare cu IC4b,care este pus după DSP,în schema de la JVM. Editat Aprilie 30, 2015 de viobio Link spre comentariu
Max Id Postat Mai 2, 2015 Autor Partajează Postat Mai 2, 2015 (editat) Cam asta ar fi: mai tre sa i fac pedala. Editat Mai 2, 2015 de Max Id Link spre comentariu
Patefon Postat Mai 2, 2015 Partajează Postat Mai 2, 2015 Felicitari!La cât mai multe live-uri! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 2, 2015 Partajează Postat Mai 2, 2015 (editat) Eeeeeeee! Da dom'le Ce este toraidalul mic? Soc de filtraj?Ai acolo un traf mic,e pentru reverb?Cum e soundul in AB?Asta e ultimul la care mai dau indicatii,imi sufli in ceafa,glumesc.La cit mai multe! Editat Mai 2, 2015 de viobio Link spre comentariu
Max Id Postat Mai 2, 2015 Autor Partajează Postat Mai 2, 2015 (editat) Eeeeeeee! Da dom'leCe este toraidalul mic? Soc de filtraj?Ai acolo un traf mic,e pentru reverb?Cum e soundul in AB? Toroidalul e pt. alimentare la reverb si controller. Am incercat cu alimentare de la circuitul filamentelor da... baga brum, Socul e mai in spate, home made, Am desfacut un traf de alimentare si l am umplut cu sarma cat sa duca consumul. Ziceam ca e cam mare amplificarea in unele etaje... A fost nevoie sa reduc rezistentzele din anod V6a de la 150k la 100k si la V7b de la 200k la 120k, altfel mai era putin si prindeam posturi rusesti de radio ;)). Despre sunet pot doar sa zic ca suna mai bine k pedala mea ZOOMg1. Nu prea pot da cu seama*. Acasa am doar un dif. de 12 despre care stiu doar ca are 7.3Ohm si membrana de carton>)) made in china la 140 de ron. Am schimbat si R grile EL34 . Acum e 2k2 nu au aparut oscilatii. Maine ma pun sa urmaresc vecinii cand pleaca de acasa sa vad daca pot scoate unt din difu ala ;)) Editat Mai 2, 2015 de Max Id Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 2, 2015 Partajează Postat Mai 2, 2015 Reverbul cum functioneaza ?Ai pus Belton? Link spre comentariu
Max Id Postat Mai 3, 2015 Autor Partajează Postat Mai 3, 2015 (editat) Reverbul cum functioneaza ?Ai pus Belton? Pentru reverb am folosit Belton BTDR-1H(mediu) cu schema care o recomanda fabricantul. Operational am folosit LM833N. Tot montajul este conectat in paralel cu R101, din schema JVM, intre V9a si V9b. Alimentare la el cu 7812, 7912 respectiv 7805 . Reverb-ul suna minunat, nu baga pic de zgomot, isi merita bani. Cu pot.-ul de reverb la maxim coloreaza putin nota(parerea mea). Ai zice ca ar mai fi ceva acolo nu doar reverb....Un fel de chorus*. Atata timp cat face asta intru-un mod placut eu o iau k pe un plus. Editat Mai 3, 2015 de Max Id Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 (editat) Pentru reverb am folosit Belton BTDR-1H(mediu) cu schema care o recomanda fabricantul. Operational am folosit LM833N. Tot montajul este conectat in paralel cu R101, din schema JVM, intre V9a si V9b. Alimentare la el cu 7812, 7912 respectiv 7805 . Reverb-ul suna minunat, nu baga pic de zgomot, isi merita bani. Cu pot.-ul de reverb la maxim coloreaza putin nota(parerea mea). Ai zice ca ar mai fi ceva acolo nu doar reverb....Un fel de chorus*. Atata timp cat face asta intru-un mod placut eu o iau k pe un plus.Da,de acel "chorus" ziceau si unii chitaristi,am auzit si eu coloratia/coada notei,atunci cind am proiectat amplificatorul de 5w pt Electromagnetica,dotat cu reverb Belton.Din aceasta cauza eu nu prea fac ampuri cu reverb,ampurile mele au loop,fiecare isi pune acolo ce reverb doreste,si aici este o mare polemica intre chitaristi,unii prefera pedale ,altii tancuri de reverb.Pina la urma conteaza ce iti place tie.Pune o poza cu ce are sub capota.Ce urmeaza?Ca abea ai prins gustul,stiu cum este,e greu sa te opresti,mai ales tu ,care si cinti la chitara. Editat Mai 3, 2015 de viobio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum