Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceva ce nu are nimeni - full tube pt. chitara.

Max Id

Postări Recomandate

Valorile sunt din " Peavey 5150 ii"  le-am luat de acolo tocmai pe acest considerent. Sunt gata calculate.

Nu numai gata calculate efectul în sine a fost studiat pe viu îndelung în diferite situaţii(corecţia Resonance) ,deasemeni înglobează experienţa unui producător consacrat de amplificatoare pentru instrument din respect noi nu putem să diminuăm valoarea C3 6,8/1,3=5,23 de cinci ori şi să ne aşteptăm să fie mai bine ,sau să considerăm că un producător consacrat poate avea asemenea lacune/scăpări.

Hai spor la meşterit/construit(mă bucur că ai scris/postat în această secţiune-forum).

Cam pompos titlu subiectului(în final contează ce se prezintă/discută).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu numai gata calculate efectul în sine a fost studiat pe viu îndelung în diferite situaţii(corecţia Resonance) ,deasemeni înglobează experienţa unui producător consacrat de amplificatoare pentru instrument din respect noi nu putem să diminuăm valoarea C3 6,8/1,3=5,23 de cinci ori şi să ne aşteptăm să fie mai bine ,sau să considerăm că un producător consacrat poate avea asemenea lacune/scăpări.

Hai spor la meşterit/construit(mă bucur că ai scris/postat în această secţiune-forum).

Cam pompos titlu subiectului(în final contează ce se prezintă/discută).

Da intradevar. Am cam sarit cai cu titlul. Ma interesez cum fac sa-l modific. 

Toate cele bune!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am inceput insamantarile conform organigramei*. Dupamasa o sa pun si niste poze colorate fain.

post-234208-0-99238500-1427103935_thumb.png

Saptamana asta dau PT-ul  la bobinat si pe urma inca un hop, tuburile.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Circuitul resonance /deph nu este tocmai ce trebuie,inspiră-te din SLO100R10,R11 cam mari,o sa atenueze joasele,mergi pe 1,8...3,9k

Editat de viobio
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Inca nu e un topic  :mort  doar ca ... uneori  te mai si impiedici de chestii marunte... :rade:

Am luat de la un rus* din piatza un traf nou pe care scria 200W si l-am dat la bobinat cu: primar- 230V / secundar- 1x285V-250mA ,  2x6.3-2A, 1x 6,3v-3.5A. Si....

Si a venit acasa cu.... 1x285V,   2x18V si 1x18V.

Asa ca.... mai stam o tura*.

Vreau sa verific daca macar diametrul conductorului cu care s- a bobinat e ceea ce trebuie  si sa ma apuc sa scot din spire.

Mergem inainte!!!!

Daca tot am postat... o intrebare:

Ce marca de tuburi imi recomandati sa cumpar?     ... discutam despre ECC83 si EL34 . 

Link spre comentariu

12AX7 (ECC83) Tungsol,la repetoarele catodice cu indicativul LPSEL34 Electroharmonix

Daca am inteles bine Tungsol "LPS" e sensibil in repetoarele catodice datorita faptului ca se depaseste tensiunea maxima catod-filament. In acest caz ar trebui ridicat potentialul filamentului fata de catod?

cu asa ceva alimentez filamentele in preu.

post-234208-0-90711300-1428560293_thumb.png

(Posibil sa gresesc....eu doar incepator!)

Editat de Max Id
Link spre comentariu
Vizitator viobio

12AX7LPS Tungsol le recomand la repertoare pt ca au anozii mari,disipa mai bine căldura,triode din repertoare sunt cele mai fu...e.În celelalte etaje e bine sa folosești tuburi cu anozii cit mai mici,sunt mai puțin microfonice.Circuitul de mai sus e ok,doar e desenat de mine...

Link spre comentariu

12AX7LPS Tungsol le recomand la repertoare pt ca au anozii mari,disipa mai bine căldura,triode din repertoare sunt cele mai fu...e.În celelalte etaje e bine sa folosești tuburi cu anozii cit mai mici,sunt mai puțin microfonice.Circuitul de mai sus e ok,doar e desenat de mine...

Da da da, e desenat de tine, de aceea il si folosesc!  Vreau sa merg la sigur.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

E aproape gata locomotiva*( negru peste tot zici ca e locomotiva pe aburi). Am bagat sambata chitara in ea si pana acum avem un amp. cu doua canale, fiecare canal cu trei moduri si doua pot. de master. Tot pe panoul frontal pt. fiecare canal in parte exista pot. de reverb si fx. return. Fx. send  si mix. fiind pe panoul din spate. 

Setarile pt. modurile canalelor si pt. master se memoreaza( dupa setare la schimbarea canalelor ramane programat modul canalului si pot.=ul de  master selectat iar la schimbarea modului se trece automat pe canalul respectiv modului  selectat).  

Optimizarea controler-ului( arduino micro) mie mi a luat 10 ore. ;)) dar a iesit exact ce am dorit.

Pre-ul e copie unu la unu a pre-ului de la JVM205 iar etajul final 2xEL34 bias automat. Montajul e realizat pe cablaj( un fel de SMD macro ;)) ).

Alimentarea e putin ciudata( parerea mea) in sensul ca rezistentzele de decuplare nu sunt inseriate sunt in paralel.( posibil sa revin la modul clasic)

Pe parte de reverb o sa folosesc un modul belton reverb, doar ca inca nu sunt hotar in legatura cu scheama*.

* de indata ce ajung pe acasa o sa incerc sa postez ceva poze cu locomotiva, eventual si ceva valori ale tensiunilor.....

Toate cele bune!

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Nu conteaza cum montezi rezistentele in sursa,conteza ce tensiune obtii dupa ele.Cum suna in clasa AB ??Sunt curios,eu nu am avut timp sa experimentez,bine ca ai reusit tu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări