battobataaree Postat Februarie 5, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2015 (editat) Felicitari!Totusi trebuie sa incerci sa respecti ce ti-am spus mai sus, pentru luminozitate trebuie sa folosesti tensiunea de postaccelerare cat mai mare. Adica intre a1 si a2 ar fi bine sa ai un +2000V. Din cate vad tu pe A2 nu arati ca ai pus o tensiune. Unde este conectat a2? Salutare,multumesc!. A2 este conectat impreuna cu A1 la 1000v.Schema aceasta nu foloseste tubul pe care-l am eu.Ei folosesc un tub mic de 1 inch ,care se alimenteaza la o tens mai mica.A trebuit sa fac o adaptare in sensul ca am alimentat circuitul cu lampile pentru deflexie normal la tensiunea specificata,iar tubul catodic este alimentat printr-un triplor (in loc de dublor cum prevede schema) . Deci A1.A2,si capetele placilor deflectoare sunt legate impreuna la 1000 v.Toata treaba se alimenteaza de la un traf care are sec 250v.Ca sa ajung la 2000 de volti trebuie sa fac cel putin un cvadriplor,dar nu stiu daca o sa mearga..Tare imi este ca va trebui sa fac un traf de linie pt 2k...vre-o sugestie? Editat Februarie 5, 2015 de battobataaree Link spre comentariu
kripton Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Va salut,Daca triplorul suporta tensiuni mai mari, se poate incerca alimentarea lui dintr-un transformator de la aparatele radio care au redresarea ambelor alternante, cu tub redresor ( secundar cu priza ). Pe ambele sectiuni ale secundarului tesiunea este de cca. 400 - 460V, la cele mai vechi, chiar mai mult. Aplicata triplorului , se pot obtine cca. 1500V ( depinde de transformator ), la un curent suficient pentru aceasta aplicatie ( La tensiuni spre 2 KV dispozitivele uzuale sunt la limita tensiunilor de incercare a izolatiei ! ) Link spre comentariu
battobataaree Postat Februarie 5, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2015 (editat) Salutare si mersi pentru sfat!.Momentan nu am astfel de traf ,dar mai am inca un traf ca asta pe care-l folosesc acum si pot sa mai fac un triplor pentru cel de-al doilea traf si sa=l inseriez cu primul. Adica 2 redresoare inseriate.Avantajul la asta este ca mie imi trebuiesc 2000v doar la A2 pentru ca la A1 conform catalogului imi trebuiesc 1000v .In felul asta pot pastra conexiunile pe care le-am facut pana acum si nu trebuie decat sa leg A2 la capatu celui de-al doilea triplor...Revin cu detalii ..sper sa nu fac vre-o boacana si sper sa mearga pt ca mi s-a luat de mate intinse pe covor si de lucrat cu tensiuni d-astea periculoase... Editat Februarie 5, 2015 de battobataaree Link spre comentariu
Fulgerik Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Sugestie, alimenteaza a1 si placile de deflexie la 300 V din tensiunea anoica si vei avea o sensibilitate mult mai mare.Pentru a2 un multiplicator cu diode si condensatori este suficient de bun, poti obtine usor 3000 V care este valoarea pe care ti-o recomand. Curentul pe a2 este de 25uA la luminozitate maxima. Tensiunea pe a2 nu trebue sa fie stabilizata si filtrata super bine, ea influenteaza numai luminozitatea. In schimb tensiunea pe a1 influenteaza in mod direct sensibilitatea deflexiei si este bine sa fie stabilizata sau cat mai stabila. Link spre comentariu
battobataaree Postat Februarie 5, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2015 (editat) Salutare din nou.Am incercat sa alimentez A1 si placile deflectoare la 300v cum ati spus ,dar nu a functionat...Se vede foarte foarte slab.In schimb am mai facut un triplor de tensiune pe care l-am inseriat cu celalalt ca sa obtin 2000 v pentru A2 si s-a rezolvat! ..Am brightness cat trebuie ,deci oficial functioneaza in parametri .Am facut un nou clip si m-am jucat putin cu potentiometrul de sincronizare si cu perioada ca exemplu si va rog iar sa faceti abstractie de faptul ca este experimental totul,nu am impamantare ,nici carcasa momentan .Deci nu e tocmai in forma cea mai buna.Multumesc din nou pentru sfaturi si cine vrea sa incerce schema este bine venit,am dovada ca functioneaza....http://vid496.photobucket.com/albums/rr326/battobataaree/VIDEO0060.mp4 Editat Februarie 5, 2015 de battobataaree 1 Link spre comentariu
battobataaree Postat Februarie 10, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2015 Sugestie, alimenteaza a1 si placile de deflexie la 300 V din tensiunea anoica si vei avea o sensibilitate mult mai mare.Pentru a2 un multiplicator cu diode si condensatori este suficient de bun, poti obtine usor 3000 V care este valoarea pe care ti-o recomand. Curentul pe a2 este de 25uA la luminozitate maxima. Tensiunea pe a2 nu trebue sa fie stabilizata si filtrata super bine, ea influenteaza numai luminozitatea. In schimb tensiunea pe a1 influenteaza in mod direct sensibilitatea deflexiei si este bine sa fie stabilizata sau cat mai stabila. Salutare,anodul 1 si placile deflectoare la 300v nu functioneaza ,in schimb am alimentat doar anodul 1 la 600 v si e mult mai bine. Pentru tot circuitul am realizat un multiplicator de tensiune in final .Adica un triplor inseriat cu un cvadriplor si am tensiuni pentru tot circuitul ,de la 330v pt lampi,pana la 2200 v pentru A2.Nu am riplu si se vede chiar ok..Mersi pt sfaturi ;) Link spre comentariu
battobataaree Postat Februarie 11, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2015 (editat) Buna ziua din nou.Sunt pe cale sa finalizez osciloscopul ,dar inainte sa instalez matele in cutie am mai depistat ceva si nu stiu cum sa scap.La ultima treapta de comutare a bazei de timp apare inca o linie dedesubt ,care pare a fi o oscilatie sau ceva,iar in momentul in care pun generatorul apar doua semnale suprapuse....Iata exemplu video (se vede mai bine spre final): http://vid496.photobucket.com/albums/rr326/battobataaree/VIDEO0061.mp4 ....Are careva idee cum scap de asta? Editat Februarie 11, 2015 de battobataaree Link spre comentariu
Fulgerik Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 Este cursa inversa a bazei de timp, de obicei fascicolul trebuie stins pe timpul cursei inverse dar schema ta nu are circuit de stingere. Link spre comentariu
battobataaree Postat Februarie 12, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2015 (editat) Este cursa inversa a bazei de timp, de obicei fascicolul trebuie stins pe timpul cursei inverse dar schema ta nu are circuit de stingere. Aveti dreptate..Am aflat si eu de pe youtube ca este de fapt intoarcerea punctului cum ar veni .Cica trebuie pus un switch undeva Dar se poate adapta circuitul de stingere la schema asta? ...Iata 2 linkuri: .https://www.youtube.com/watch?v=Edn_fE3zYY4 si..https://www.youtube.com/watch?v=CXT2eRn_xsM Buna seara din nou,Am o problema cu schema asta ca n-are circuit de stingere dupa cum spune si Fulgerik .Stie careva cum pot adapta un astfel de circuit?. Intre timp am facut si cutia pentru osciloscop.Am stricat un ceas de masa si a iesit asta: http://i496.photobucket.com/albums/rr326/battobataaree/IMAG0446.jpg http://i496.photobucket.com/albums/rr326/battobataaree/IMAG0444.jpg ....Si video: http://vid496.photobucket.com/albums/rr326/battobataaree/VIDEO0064.mp4 Editat Februarie 13, 2015 de battobataaree Link spre comentariu
battobataaree Postat Februarie 18, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2015 (editat) Buna seara din nou! Am rezolvat si cu circuitul de stingere!. Am furat o parte din schema lui TESLA si am adaptat-o la a mea.Oficial cu 2 tuburi (care costa in jur de 15 lei bucata) va puteti face un osciloscop mai mult decat decent. Mai jos aveti atasat o poza cu schema modificata si un ultim video cu osciloscopul functionand cu circuitul de stingere adaptat: http://vid496.photobucket.com/albums/rr326/battobataaree/VIDEO0066.mp4 Editat Februarie 18, 2015 de battobataaree Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 Chiar functioneaza super bine! Felicitari! Daca doresti sa-l si etalonezi, poti face un generator de semnal dreptunghiular cu un CDB400 de exemplu, situatie in care la iesire vei avea intotdeauna un semnal TTL standard. Generatorul il si poti incorpora in caracsa osciloscopului, cu o borna pe panou, ca la osciloscoapele industriale. Felicitari inca o data si poate ma apuc si eu de construit (desi am 2 industriale in casa). Link spre comentariu
battobataaree Postat Februarie 19, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2015 Chiar functioneaza super bine! Felicitari! Daca doresti sa-l si etalonezi, poti face un generator de semnal dreptunghiular cu un CDB400 de exemplu, situatie in care la iesire vei avea intotdeauna un semnal TTL standard. Generatorul il si poti incorpora in caracsa osciloscopului, cu o borna pe panou, ca la osciloscoapele industriale. Felicitari inca o data si poate ma apuc si eu de construit (desi am 2 industriale in casa). Mersi fain.Nu am schema pt generator .Ai vre-o una? Link spre comentariu
battobataaree Postat Februarie 23, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2015 (editat) Salutare din nou. Am mai intampinat o problema la osciloscopul asta si anume trasa nu este centrata pe orizontala. Stie cineva cum sa fac sa centrez trasa? Stiu ca se cetreaza cu un potentiometru pus pe placile de deflexie pe orizontala si cursorul trebuie pus la masa,sau ceva de genul asta ... Editat Februarie 23, 2015 de battobataaree Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 (editat) Un generator foarte simplu este cel care s-a vandut ca si KIT, produs de IPRS baneasa. Foloseste un 7400 (CDB400, 74SN00, etc). Daca C1=C2 si R1=R2 se obtine un samnal TTL cu factor de umplere 50%. Succes! PS. daca nu v rei sa tiuie, in locul castii pui un rezistor de 1K iar semnalul il iei de pe capatul cald al acestui rezistor. Editat Martie 2, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum