Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema potentiometru

Vizitator Andrei Dumitrascu

Postări Recomandate

In primul rand, vreau sa ma scuzati... Nu stiu prea multe despre electronica.

Sa va spun cum sta treaba. Am niste boxe (http://cdn.clubafaceri.ro/clients/0/74639/5/boxe-genius-sp-m200-6w-31730951100-962434_big.jpg), si ieri mi-a cazut boxa cu butoanele in jos. Din cauza impactului butonul din mijloc a intrat inauntru si potentiometrul ( B50K 6 pini ) s-a rupt, iar eu l-am scos de tot ramanand doar cei 6 pini.

Intrebarea este, cum le fac sa mearga direct, fara potentiometru? Din cate am citit pe net, pot sa fac legatura intre primii si ultimii pini ( 1 cu 3 si 4 cu 6 ) astfel boxa megand la volum maxim, urmand sa controlez volumul din PC. 

Astia ar trebuii sa fie pinii :))

1   2   3

4   5   6

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Ai doua divizoare de tensiune acolo; 

Posted Image

1/3, 4/6 sunt intrari dinspre sursa semnal + gnd. 2 si 5 sunt cursoarele, si sunt conectate la intrarea amplificatorului. O sa vezi ca dupa ele trebuie sa fie cate un C, gen 10uF, sau ceva de genul. Determini care e GND, si unesti 2 cu care nu e, si 5 cu care nu e. Dar, este o mare greseala... de ce? Iti spun imediat. Daca lasi incintele pe max, si dai semnal doar din pc, incintele vor amplifica toate zgomotele posibile, si vei avea ceea ce se numeste SNR sau S/N, sau raport semnal-zgomot oribil. Vei avea la volum mic din pc, un mare balamuc. Muzica suprapusa cu zgomot. Varianta ideala este 85% volum din pc, si control din boxe, din imediata apropiere a amplificatorului.

Acel potentiometru e usor de gasit. 

Daca te satisface varianta simpla, cu problemele de rigoare, repet, afla care din 1/3 si 4/6 sunt GND, si leaga 2 cu corespondentul si 5 cu corespondentul, lasand GND-urile in pace.

Probabil ca pe pcb, GND-ul este un circuit unic, si n-ar trebui sa ai probleme.

Mai pentru incepatori;

Posted Image

Link spre comentariu

Am reusitt... Am vazut si eu ca scrie pe placa GND si mi-am dat seama... oricum multumesc mult cat despre zgomotul de fundal este aproape inexistent. Chiar ma mir.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator myrunes

Intrebarea mea este se merita atata stres? Cat costa acele boxe? Si nu se gasesc pe olx la mana a doua la un pret convenabil pt a face din 2 seturi, unul bun?

Editat de myrunes
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări