Vizitator Andrei Dumitrascu Postat Ianuarie 6, 2015 Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 In primul rand, vreau sa ma scuzati... Nu stiu prea multe despre electronica. Sa va spun cum sta treaba. Am niste boxe (http://cdn.clubafaceri.ro/clients/0/74639/5/boxe-genius-sp-m200-6w-31730951100-962434_big.jpg), si ieri mi-a cazut boxa cu butoanele in jos. Din cauza impactului butonul din mijloc a intrat inauntru si potentiometrul ( B50K 6 pini ) s-a rupt, iar eu l-am scos de tot ramanand doar cei 6 pini. Intrebarea este, cum le fac sa mearga direct, fara potentiometru? Din cate am citit pe net, pot sa fac legatura intre primii si ultimii pini ( 1 cu 3 si 4 cu 6 ) astfel boxa megand la volum maxim, urmand sa controlez volumul din PC. Astia ar trebuii sa fie pinii ) 1 2 3 4 5 6 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 6, 2015 Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 Ai doua divizoare de tensiune acolo; 1/3, 4/6 sunt intrari dinspre sursa semnal + gnd. 2 si 5 sunt cursoarele, si sunt conectate la intrarea amplificatorului. O sa vezi ca dupa ele trebuie sa fie cate un C, gen 10uF, sau ceva de genul. Determini care e GND, si unesti 2 cu care nu e, si 5 cu care nu e. Dar, este o mare greseala... de ce? Iti spun imediat. Daca lasi incintele pe max, si dai semnal doar din pc, incintele vor amplifica toate zgomotele posibile, si vei avea ceea ce se numeste SNR sau S/N, sau raport semnal-zgomot oribil. Vei avea la volum mic din pc, un mare balamuc. Muzica suprapusa cu zgomot. Varianta ideala este 85% volum din pc, si control din boxe, din imediata apropiere a amplificatorului. Acel potentiometru e usor de gasit. Daca te satisface varianta simpla, cu problemele de rigoare, repet, afla care din 1/3 si 4/6 sunt GND, si leaga 2 cu corespondentul si 5 cu corespondentul, lasand GND-urile in pace. Probabil ca pe pcb, GND-ul este un circuit unic, si n-ar trebui sa ai probleme. Mai pentru incepatori; Link spre comentariu
Vizitator Andrei Dumitrascu Postat Ianuarie 6, 2015 Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 Am reusitt... Am vazut si eu ca scrie pe placa GND si mi-am dat seama... oricum multumesc mult cat despre zgomotul de fundal este aproape inexistent. Chiar ma mir. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 6, 2015 Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 Si eu ma mir. Atunci e ok, asta e... Link spre comentariu
Vizitator myrunes Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 (editat) Intrebarea mea este se merita atata stres? Cat costa acele boxe? Si nu se gasesc pe olx la mana a doua la un pret convenabil pt a face din 2 seturi, unul bun? Editat Martie 6, 2015 de myrunes Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum