Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mister...rusii si ...UVB-76

cosmin1986

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

2

• unuldinei

2

• nea_bobina

1

• cosmin1986

1

Top autori în acest subiect

Pai si ce e cu asta? Simple comunicatii militare codate.

Noi nu mai avem... ca ni le-am distrus... cu ciocanul! Da-i! da-i! sparge-l! Pana la ultimul variabil cu vacuum! Pana la ultima lampa! Sa nu mai ramana nimic! Nu ne mai trebuie! Pe noi o sa ne apere Licuriciul... cu lanterna pe casca si walkie-talkie de plastic.

Asa cum i-a aparat si pe Ukrainieni... cand emisiunile "postului radio" semnalat de tine s-au inmultit (inainte de invazia Krimeei), Licuriciul a zis... PAS!

Oricum, subiectul e de Bodega...

Link spre comentariu

De-aia au inchis astia loteria ca jucau toti spionii care ascultau numerele . Auzi tu tot anul nu s-a castigat Marele premiu si acuma nici macar nu a fost revendicat ...Mi s-a parut mie sau de Anul nou UVB-ul nu mergea ?

Link spre comentariu

Se studiaza propagarea intre lumea noastra si cea de dincolo...cateodata este favorabila...cateodata nu...subiect de bodega???mai degraba for recycle bin!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Pentru cine poate accesa globaltuners.com , se poate asculta live frecventa 4.625MHz USB pe receptoarele puse la dispozitie in Europa, cel din Italia Rimini merge bine.

Mai exista o solutie: receptorul WebSDR de la Universitatea din Twente, NL:  

http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/

Accesul este liber si nu trebuie decat sa introduci frecventa si modul de lucru (CW, AM, LSB/USB, FM, filtre, etc.). Receptioneaza tot spectrul de la 10 KHz (da, fara gluma!) pana la 29.155 MHz . Se poate folosi, asadar, si pentru receptie VLF. Eu am decodat emisiuni digitale folosind capabilitatea de pipe virtual a placii de sunet (StereoMix, valabil ptr OS de la Windows7 in sus; atentie la driverii placii de retea, unii ar trebui actualizati de la producator ptr a avea disponibil Stereomix-ul) care transporta astfel semnalul preluat din receptorul SDR si il poate livra intrarii unui alt soft de comunicatii digitale.

Eu am testat cu urmatoarele: FLDIGI, JT65-HF, DREAM, MMTTY, SIGMIRA, MULTIPSK, SKYSWEEP, SORCERER, FLARQ, WINDRM, ARGO, SPECTRAN, WINRAD, SDRADIO. 

Nota: In Windows XP, functia StereoMix nu e disponibila si trebuie utilizat alt soft pentru pipe virtual audio. 

Cat despre film, ca sa nu se intrerupa legatura postata de colegul de mai sus, e vorba de "The Numbers Stations" (2013) (vezi link IMDB).

Duminica placuta!N.B.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări