Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

UPS centrala AVANSA 300W

svsu

Postări Recomandate

Are cineva vreo documentatie la aceasta chinezarie?

Pe placa de bază scrie LR2042M1DB. Arde siguranta de 30A serie cu bateria (12V 44Ah).

Multumesc anticipat.

Editat de svsu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• svsu

5

• validae

2

• gica70

1

Top autori în acest subiect

Cu un ohmetru, pe scala mica, compara valoarea cu testerii in scurt cu valoarea obtinuta prin punerea lor pe bornele de alimentare (cu siguranta pusa). Daca valorile sunt aceleasi, fa-ti acces la placa si inspecteaz-o vizual si organoleptic..apoi mai vedem.

Trebuie sa se vada ceva pe-acolo daca se arde siguranta de 30A!

Editat de gica70
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am schimbat IRF-urile. Incarca dar la scoaterea tensiunii de alimentare (220V), cand trece in modul UPS, arde iar siguranta (25 A)chiar fara sarcina. Sa pun mai mare (initial erau doua de 30A), nu prea cred.

Link spre comentariu

Vezi să nu ai și vre-un tranzistor în scurt pe partea secundară de comutație, după traful ce scoate 220V, fiindcă e posibil ca acela să fi provocat și scurtcircuitarea celorlalți.Când repar un UPS, verific absolut toți tranzistorii, mai ales mosfeții trebuie dați jos la verificare.

Editat de validae
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări