rzone Postat Ianuarie 16, 2007 Partajează Postat Ianuarie 16, 2007 Pentru bobina de dacie tensiunea maxima in secundar o s-o ai la 50 Hz (1500 rpm), iar factorul de umplere sa fie peste 50% Link spre comentariu
ionut20 Postat Februarie 3, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2007 mi-am facut timp si am testat idee ... am facut un oscilator pe 50Hz cu 60% duty cycle si am obtinut o scanteie cam de 6mm fata de bornele baterie, si cam de 2 mm fata de alt corp metalic ce nu e in contact cu plusul sau minusul alimentarii :supz: Link spre comentariu
nassus Postat Februarie 3, 2007 Partajează Postat Februarie 3, 2007 De unde vrei sa alimentezi toata chestia asta? Ca daca vrei sa o alimentezi de la bateria de pe masina nu o sa ai prea mult succes cu "electrizarea" caroseriei pt ca ea conectata la masa deci ai pune in scurt secundarul bobinei de inductie. Link spre comentariu
rzone Postat Februarie 4, 2007 Partajează Postat Februarie 4, 2007 mi-am facut timp si am testat idee ... am facut un oscilator pe 50Hz cu 60% duty cycle si am obtinut o scanteie cam de 6mm fata de bornele baterie, si cam de 2 mm fata de alt corp metalic ce nu e in contact cu plusul sau minusul alimentarii :supz:Cam alea sint valorile...probabil ca stii ca bobina de dacie e o chestie arhaica cu randament pe masura...cit nu te deranjeaza curentul consumat e ok, altfel poti incerca ceva pe miez inchis, poate ferita. Link spre comentariu
ionut20 Postat Februarie 4, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2007 nu, consumul nu conteaza, caci sursa e acumulatorul masinii. Bobina provine de la o skoda eu la dacie una noua in uz si una mai veche o tin de rezerva efectul e destul de fain .. adica cu mana pe izolatia unei fise bagata in bobina, si cu o mana pe clestele izolat de pe minus, si ma curentat destul de urat :axe: deci direct pe fisa .. e riscant :snakeman: tot ca test am carbonizat izolatia pe un cablu mai subtire dupa o serie de multi scantei de la mica distanta :smt007 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum