Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bobina inductie dacie

ionut20

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut20

8

• nelu F

2

• rzone

2

• niq_ro

1

Top autori în acest subiect

mi-am facut timp si am testat idee ... am facut un oscilator pe 50Hz cu 60% duty cycle si am obtinut o scanteie cam de 6mm fata de bornele baterie, si cam de 2 mm fata de alt corp metalic ce nu e in contact cu plusul sau minusul alimentarii :supz:

Link spre comentariu

De unde vrei sa alimentezi toata chestia asta? Ca daca vrei sa o alimentezi de la bateria de pe masina nu o sa ai prea mult succes cu "electrizarea" caroseriei pt ca ea conectata la masa deci ai pune in scurt secundarul bobinei de inductie.

Link spre comentariu

mi-am facut timp si am testat idee ... am facut un oscilator pe 50Hz cu 60% duty cycle si am obtinut o scanteie cam de 6mm fata de bornele baterie, si cam de 2 mm fata de alt corp metalic ce nu e in contact cu plusul sau minusul alimentarii :supz:

Cam alea sint valorile...probabil ca stii ca bobina de dacie e o chestie arhaica cu randament pe masura...cit nu te deranjeaza curentul consumat e ok, altfel poti incerca ceva pe miez inchis, poate ferita.
Link spre comentariu

nu, consumul nu conteaza, caci sursa e acumulatorul masinii. Bobina provine de la o skoda :d eu la dacie una noua in uz si una mai veche o tin de rezerva :) efectul e destul de fain .. adica cu mana pe izolatia unei fise bagata in bobina, si cu o mana pe clestele izolat de pe minus, si ma curentat destul de urat :axe: deci direct pe fisa .. e riscant :snakeman: tot ca test am carbonizat izolatia pe un cablu mai subtire dupa o serie de multi scantei de la mica distanta :smt007

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări