Vizitator geluzah Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 Buna ziua tuturor! De o jumatate de an mi-am cumparat niste boxe, modelul IBIZA SOUND DISCO-15B impreuna cu un amplificator Skytec PRO 1000 si cu un mixer Skytec STM 2300. In seara de revelion am fost cu ele la un party si dupa vreo 5-6 ore de muzica s-au "ars"(cel putin nu se mai aude muzica, decat foarte incet). Volumul din amplificator era dat la jumatate, iar din mixer aproape la maxim. Aveti idee care ar putea fi problema? Merita schimbat ceva la boxe sau cumpar de data asta niste boxe PRO? Va multumesc anticipat! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 Ai avut vreodata curiozitatea sa determini (descoperi) care este nivelul semnalului audio la iesirea mixerului, in conditiile alea? Ai idee care este sensibilitatea amplificatorului? Ai respectat nivelul maxim de intrare pe line-ul mixerului? Din ce aparat i-ai dat semnal? Cu corectiile cum a fost? Mixerul tau scoate 1V, pentru 150mV pe intrare. Hai sa presupunem ca s-au respectat conditiile. Ai avut 1V la iesire. Ai avut 500mV pe amplificator... ala scoate putere maxima, la 775mV. Si toate astea, considerand 0 corectii. Cine stie care a fost realitatea, si daca nu cumva s-a ajuns la clipping + corectii + alte balarii... Link spre comentariu
Vizitator geluzah Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 Multumesc pentru interes! Ca sa fiu sincer nu ma pricep la lucrurile astea detaliate, poti sa-mi explici ce inseamna toate astea? Din ce mi-am putut da seama singur, este ca i-am dat prea mare bassul la boxe si n-a dus, poate era bine un subwoofer in momentul respectiv. Link spre comentariu
MLGore Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 Boxele alea au nevoie de un filtru trece sus la 40-45 Hz si 12 db/ octava altfel, la frecvente sub 40 hz excursia membranelor creste mult si difuzorul crapa. Ma mir ca nu si-a dat nimeni seama de la chef, pt ca sigur suna groaznic. Link spre comentariu
Vizitator geluzah Postat Ianuarie 14, 2015 Partajează Postat Ianuarie 14, 2015 Imi poti recomanda niste incinte pentru amplificatorul Skytec PRO 1000 si un subwoofer? Link spre comentariu
Vizitator CkVara Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 (editat) Eu amplificatorul il tin la maxim si volumul il dau doar din mixer... Editat Ianuarie 16, 2015 de CkVara Link spre comentariu
Binu Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 geluizah ? ai deschis topicuri pentru boxewle tale ibiza...cred ca pe toate forumurile posibile. Am o intrebare pentru tine: inainte sa te decizi sa cumperi echipamentele alea, nu ai avut si tu curiozitatea sa cauti pareri si impresii despre ele? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 Tot citesc pe ici pe colo... ce-o fi mai frate greu asa sa intuiti si sa simtiti modul in care se folosesc sculele astea... ?! N-am ars in viata mea nimic. Dincolo de teorie, ca e mai grea... n-aveti urechi de auzit? P.S. Niciodata, in veci, nu se tin sculele la maxim. NEVER! Totul sta in max 85%, si se respecta nivelurile de intrare, in mod absolut. Altfel, acea pozitie a potentiometrului de volum, nu inseamna nimic. Trebuie sa existe in lantul audio, un filtru subsonic, cum s-a scris mai sus... @geluzah; Ce buget ai? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum