Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

altus al20t58-txs sasiu Beko 12.6 CTV

Vizitator gaby82

Postări Recomandate

Vizitator gaby82

Cum pot remedia urmatoarele manifestari la acest tv:

-curbe verticale de purici  pe anumite posturi la care semnalul este mai slab ca niste paraziti;

-usoare umbre colorate; 

-stingere cu o dunga orizontala luminoasa plus un fel de ''fulger'' luminos in partea de centru-sus a ecranului, dar care nu persista pe ecran, sunt doar sesizabile la stingere.

Mentionez ca am refacut lipituri, am inlocuit sau verificat toti electroliticii in afara de cei de pe procesor, tensiunile sunt in regula, nu stiu unde sa mai caut :26 .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

4

• BUGHIU

3

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ca sa elimin suspiciunea legata de callitatea semnalului de antena de la cablu ,eu as incerca prima data cu un alt televizor sa vad daca tot asa se vede cum ati descris dvs!! Apoi as trece mai departe cu verificarile  ....dupa caz: semnal tv slab sau tv cu probleme!!!

Link spre comentariu
Vizitator gaby82

In primul rand, La multi ani! pe anul acesta, caci in primul post am uitat.

Revenind la subiect, bineinteles ca am probat cu alt tv si in cablul unde merge alt tv si concluzia e ca tv-ul are ceva. Am refacut preventiv si lipiturile tunerului. Pun si o poza cu forma puricilor.

post-239835-0-45571900-1420447762_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator gaby82

Sasiul este Beko 12.6CTV.

Sursa este cu tda16846 si STP3NB60FP; linii BU808DFI; cadre AN5539; procesor SDA5535; multifunctional/jungla Panasonic NN5198K; tuner Philips. 

Daca se poate, detaliati putin in legatura cu RAA.

Link spre comentariu

RAA=(AGC) in engleza !!!Reglajul automat al amplificarii!! Sint cazuri cand are efect pozitiv ,reglarea acestui parametru din ....service mode!!! 

1.Press PICTURE MENU
2. Push the code "8500"
3.EXIT: Press "850"

Link spre comentariu
Vizitator gaby82

Din cate vad, cu precadere si mai accentuat cele de pe banda S(etno,travel,film box) dar si pe unele de pe banda C parca ar da semne.

Cu siguranta sunt multe de reglat  in service mode pentru ca si culorile sunt prea intense si de aici cred ca ar putea sa apara si usoarele umbre de culoare. Problema e ca nu am telecomanda. Mi-ar trebui telecomanda originala sau ar merge si Pilot P909?

Dar despre stingere ce spuneti? E ceva gen punct luminos/tub cu probleme? Nu e enervant dar vreau sa-i gasesc cauza.

Multumesc! 

Link spre comentariu

Din cate vad, cu precadere si mai accentuat cele de pe banda S(etno,travel,film box) dar si pe unele de pe banda C parca ar da semne.

Cu siguranta sunt multe de reglat  in service mode pentru ca si culorile sunt prea intense si de aici cred ca ar putea sa apara si usoarele umbre de culoare. Problema e ca nu am telecomanda. Mi-ar trebui telecomanda originala sau ar merge si Pilot P909?

Dar despre stingere ce spuneti? E ceva gen punct luminos/tub cu probleme? Nu e enervant dar vreau sa-i gasesc cauza.

Multumesc! 

cu telecomanda p909 numai cu ia intri in service altfel nu marge si despre punctu luminos la oprire are un cond care se descarca mai tirziu totusi schimba condu de pe g2 si c de pe video

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu
Vizitator gaby82

In acest caz, tubul are probleme, pt. ca circuitul lui G1 e ok, acolo am ''sapat'' prima data, cond si dioda le-am inlocuit sa fiu sigur, rezistenta era ok - 220 ohmi . Condensatorul pe g2 e ok, cond. pe video inlocuit. O marime mai mica a c-ului de pe g1 ar schimba ceva in bine? 

Link spre comentariu
Vizitator gaby82

Da, este negativa,dar progresiva adica ajunge la --180v in 2-3 secunde si apoi scade.

Reamintesc ca manifestarea nu e ca la punctul luminos ce ramane pe ecran,la mine dispare imediat si ecranul se face complet negru. 

Link spre comentariu
Vizitator gaby82

As fi pus o poza,dar nu dureaza suficient cat sa pot fotografia si nici daca as filma nu as rezolva nimic. Asa ca sunt dator macar cu un desen, sper sa ajute.

post-239835-0-53564000-1420532455_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări