Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de alimentare variabila

Postări Recomandate

Acesta sursa de alimentare am construit-o in special pentru a alimenta montajele cu microcontrolere. Ea scoate doua tensiuni fixe, una de 3,3V si alta de 5 V precum si o tensiune variabila intre 1,25V si 16V.

Pentru partea de sursa variabila am folosit um modul cu LM2596 achizitionat de pe Ebay iar pentru afisarea acestei tensiuni un modul voltmetru achizitionat tot de pe Ebay, costul acestora fiind modic 3 $ amandoua adica aprox 10 RON. Impreuna cu alte maruntisuri gasite prin casa a iesit o sursa ieftina, de dimensiuni reduse dar foarte utila, care satisface pe deplin nevoile curente ale oricarui electronist.

post-175068-0-31122300-1420388099_thumb.jpg

Schema folosita este urmatoarea:

post-175068-0-77285500-1420388232_thumb.png

Mai multe detalii despre constructia acestei surse gasiti aici.

Editat de Kreator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Potentiometru multitura a fost atasat prin lipire la axul unui potentiometru normal caruia i s-a inlaturat cursorul si stratul rezistiv

Se poate monta si unul normal dar in acest caz tensiunea se regleaza fin mai greu.

Poza din interior:

post-175068-0-22576700-1420390377_thumb.jpg

Carcasa are gauri de ventilatie in spate.

Editat de Kreator
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Frumoasa realizare, felicitari. Carcasa din ce material este, cumva komatex ?

Multumeesc! Nu stiu cum se cheama materialul, este un fel de plastic poros care se poate taia usor chiar si cu cuterul, si este acoperit cu o folie care se desprinde dupa finalizarea lipirii.

uitasem atunci... se poate rezolva cu reglajul fin înseriind în locul multiturei două potenţiometre "normale", unul reglând brut, celălat fin tensiunea de ieşire!singura problemă e că trebuie alese valorile potenţiometrelor cu atenţie! :d

Tot pe ebay am vazut si potentiometre multitura in format mare, care se preteaza foarte bine la asa ceva.
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator victor ponta

Sunt fiabile acele module de pe Ebay (made in china)? M-am ferit mereu de ele chiar daca au preturi bune.

Nici cu Arduino n-am incercat. Mi-am luat unul original.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări