Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cositorire fir rezistiv, (nichelina)?

danpin

Postări Recomandate

Cred ca numai cositor nu ti-ai dori sa ai la capatul unei rezistente de resou care se va incalzi la o temperatura peste cea de topire a cositorului.

Si pana la urma de ce alte metode fata de cele enumerate? Alea ce au, sau esti un caz mai special?

trebuie lasat sa incerce :))

Link spre comentariu

Eu aveam o metoda pentru cositorirea nichelinei. Se aseaza firul de nichelina pe o pastila de aspirina si se aplica cu letonul cositor pe fir.Adera foarte usor in acest fel. ATENTIE ! fumul degajat este toxic , lucrati intr-un mediu ventilat.

Link spre comentariu

La terminalele elementelor rezistive de incalzire e bine sa se faca vreo cateva " spire " din surplusul terminalelor , nu sa se scurteze . Apoi spirele se turtesc si se rasucesc , gen conductor multifilar . Rezistenta de contact va fi foarte mica ( mai multe fire in paralel )  , si punctul de conexiune " rece " . De aici se poate pleca mai departe in circuit cu orice metoda . Chiar cositorire ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări