danpin Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Salut si la multi ani! Am de cositorit pe un cablaj niste rezistente facute din ceva fir rezistiv, nichelina cred, dar nu reusesc, nu se prinde fludorul deloc. Am "prelucrat" capetele cu hartie abraziva apoi am degresat cu alcool, am folosit fludor cu Pb. si fara Pb... dar nimic, nu vrea sa adere la fir. Exista vreo metoda ceva pt. cositorire? Nu prea am loc pe cablaj pt. o prindere mecanica cu surub. Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 (editat) Nichelina nu se poate cositorii(doar cea oxidata), se sertizeaza papuci sau cose la capete pentru conectarea in montaj. Editat Ianuarie 4, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
MaesTTro Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Slabe şanse ca de nichelină să se lipească cositorul, încearcă să rozi această sârmă cu un cuţit . Link spre comentariu
bolek Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Matisezi lite de cupru peste capete , bagi manunchiul in gaurile din cablaj si cositoresti peste . Link spre comentariu
PINTI Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Poti incerca sa folosesti ca decapant o picatura de acid ortofosforic. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 (editat) Eu făceam altfel în cazuri asemănătoare. Luam un terminal de cupru de 0,5mm și bobinam rar peste el cu firul de nichelină.Apoi cositoream capătul bobinat, astfel încât fludorul acoperea și spirele de nichelină.Mai bine de așa nu am reușit, dar dă rezultate.Aluminiu lipesc destul de des, dar aliajele de nichel practic nu pot fi cositorite, doar puține se pot lipi.Se mai poate încerca sudura în puncte pe un terminal de cupru. Partea proastă e că rezultă un termocuplu din sudarea celor două Editat Ianuarie 4, 2015 de validae Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Eu folosesc metoda asta , terminalele sunt recuperate de la conectorii bobinelor de deflexie de pe placile TV...nu am avut probleme cu acest sistem , in timp...se pot lipi terminalele f. usor pe placa... Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Cea mai sigura solutie pentru un contact bun, este cea mecanica, terminale sertizate, sau surub si piulita. Link spre comentariu
danpin Postat Ianuarie 5, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 Am citit un pic pe net, se pare ca se poate cositori daca se utilizeaza un flux "special" si un letcon de inalta temperatura. Pana la urma am improvizat ceva pt. o fixare mecanica, am folosit niste borne carora le-am inlaturat plasticul. Multumesc tuturor pt. participare! Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 ... noi ne gândeam la "liţe", nu la ditai şunturile!!! ))) Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 Nu trebuie matisat nimic, se poate lipi foarte simplu cu cositor, daca se foloseste fluxul asta: http://www.ebay.com/itm/Highly-active-flux-for-soldering-Liquid-flux-F38N-rus-38-Soldering-nichrom-/251385052178?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a87b77c12 In plus, omul vinde si alte fluxuri decapante super OK, pentru Aluminiu de exemplu (cel in flacon transparent cu eticheta galbena) ( http://www.ebay.com/itm/Flux-FNA-used-soldering-aluminum-stainless-steel-nickel-copper-/261490880093?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3ce2122e5d ) Link spre comentariu
danpin Postat Ianuarie 5, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 Firul rezistiv are 1mm diametru. Am sa comand acel flux sugerat de dyogenes, multumesc! Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 am citit dar va mai rog cu o intrebare vreau sa fac rezistente deputere la un redresor si mam chinuit sa cositoresc fire. de cupru pe fir de rezisstenta de resou dar nu pot cositori cum pot face acest procedeu in afara de cele enumerate mai sus Link spre comentariu
leo 17 Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 ai mai sus dat un raspuns de un coleg ..surub..de ex regleta la un capat pui firul de nichelina iar la celalalt firul de cupru .. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 Cred ca numai cositor nu ti-ai dori sa ai la capatul unei rezistente de resou care se va incalzi la o temperatura peste cea de topire a cositorului. Si pana la urma de ce alte metode fata de cele enumerate? Alea ce au, sau esti un caz mai special? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum