Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termometru digital infrarosu?

cearda

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cearda

2

• validae

2

• pinky

2

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Merge cu erori de pana la 10 grade in medie. Depinde ce vrei sa masori. Pe obiecte opace e mai ok, pe sticla transparenta masoara cu erori relativ mari.

NU POATE FI FOLOSIT CA TERMOMETRU MEDICAL. 

Nu stiu la ce pret vrei sa-l cumperi, dar  ar trebui sa fie in jur de 10 USD pe Ebay... Vad ca unii "comercianti" il dau la 40 Euro... http://www.ebay.com/itm/Nice-Non-Contact-LCD-IR-Laser-Infrared-Digital-Temperature-Thermometer-Gun-inco-/321457984703?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ad86394bf

Merge cam asa: https://www.youtube.com/watch?v=78j03bZxmmo

Link spre comentariu

Pentru măsurat temperatura radiatoarelor sau pereţilor (pentru verificarea pierderilor termice) e numai bun. Vezi că este o variantă şi la Bazar, poţi lua legătura cu colegul care le vinde, sigur le-a probat.

Link spre comentariu

Dar ce ai văzut în ultimul timp să nu fie făcut în China ???  Știi bancul ăla cu drapelul național ?  La arborarea drapelului, un chinez saluta și el drapelul. Când îl întreabă cineva de ce salută, zice : Păi nu vezi că în colțul drapelului scrie Made in China ???

Acum serios, nu trebuie să cădem în greșeala de a cataloga tot ce-i fabricat în China ca neserios, ei fac absolut orice,dar prețul depinde de calitatea cerută. Normal că un termometru infraroșu destinat amatorlor va fi 40$ față de unul profesional care va fi 400$ să zicem. Nu te obligă nimeni să iei cel mai ieftin produs.

Link spre comentariu

Eu am un asemenea termometru cu ir nu stiu exact marca dar este de folos in depanare masor temoeratura diverselor componente in timpul funcționării fara risc de a atinge ceva sau de alectrocutare.

Link spre comentariu

In manualul de utilizare sunt prezentate caracteristicile aparatului. Sunt reale. Asa cum zice in manual, aparatul masoara temperatura obiectelor opace. Corect dar incomplet. Eu as mai adauga si alte conditii pentru masurarea temperaturii: obiectul sa fie mat si de culoare inchisa. Din experienta. Laserul are doar o utilitate: sa vezi aproximativ de unde masoara temperatura. Atentie: laserul nu are vreun rol in masurarea temperaturii. Eu am o "pocnitoare" de termometru IR cumparat in urma cu 4 ani si sunt foarte multumit de el. Temperatura masurata cu IR este aceeasi cu cea masurata cu 2 termometre cu sonda K.

@cearda - nu vei putea masura corect temperatura procesoarelor deoarece radiatoarele sunt deschise la culoare. Poti sa dai cu marker negru dar tot nu vei citi temperatura de pe procesor. Radiatorul nu are aceeasi temperatura peste tot. E mai rece pe aripioare decat pe talpa radiatorului. De aceea se numeste radiator. Ca sa raceasca. Aripioarele au cu 10-30 *C mai putin decat procesorul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări