alexfloca Postat Aprilie 14, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2020 merci de poze, am trimis mp Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 15, 2020 Partajează Postat Aprilie 15, 2020 Sincer, nu mai tin minte ce magistrale sunt. Nu am primit nici un mesaj...daca despre mine era vorba. Link spre comentariu
skaarj Postat Aprilie 16, 2020 Partajează Postat Aprilie 16, 2020 radiomodemul este pe ISA 8 biti. Controllerul SCSI e pe PCI. radiomodemul ar trebui sa apara in sistem ca un port serial. depinde de jumperi ce adresa foloseste. Ciudate frecventele de transmisie si receptie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2020 Partajează Postat Aprilie 16, 2020 La 15.03.2020 la 12:19, Ovidanie a spus: Un port serial si unul paralel, necesitau 67 integrate!! Este vorba de o interfata video. D'aia are si cei 4K de memoriie RAM si un PROM (pentru generatorul de caractere), iar conectorul D cu 9 pini este conector video MDA/CGA... daca verifici probabil ca este conector mama (si nu tata asa cum ar fi fost la porturile seriale RS232). Mi-am dat initial seama de asta deoarece am lipit, am asamblat si mi-am facut (in caminul facultatii, prin '93) un Junior XT care avea o interfata video (dar era CGA) echipata taman cu controllerul video MC6845 care este si pe placa aceasta. Iar pe placa de mai sus scrie BLACK & WHITE / PARALLEL, deci este o interfata video monocrom (MDA) si port paralel. Apoi cautand, am gasit aici ce si cum: https://en.wikipedia.org/wiki/File:IBM_PC_Original_Monochrome_Display_and_Parallel_Printer_Adapter.jpg Adica chiar e de colectie.... 1985 scrie chiar pe ea! Link spre comentariu
IAndras Postat Aprilie 16, 2020 Partajează Postat Aprilie 16, 2020 8 hours ago, skaarj said: radiomodemul este pe ISA 8 biti. Controllerul SCSI e pe PCI. radiomodemul ar trebui sa apara in sistem ca un port serial. depinde de jumperi ce adresa foloseste. Ciudate frecventele de transmisie si receptie. Multumesc ! Atunci bine am presupus ca ar fi ISA radiomodemul. Nu am avut tangenta cu modem radio nici cu modem pentru linii telefonice inchiriate, doar cu modem-uri dial-up pe linii telefonice clasice. Pentru linii inchiriate echipamentul de la capatul opus asa stiu ca era ceva interfata multiport pe care erau conectate modemuri identice cu cel de client. La modemuri radio nu stiu cum era partea de acces de la capatul opus. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 16, 2020 Partajează Postat Aprilie 16, 2020 Nu mi-am dat seama...nu am vazut conector DB9 folosit la video. Chiar ca e de colectie, e din perioada de inceput a calculatoarelor. Cat despre radiomodem, diferenta mare dintre frecventa de emisie si cea de receptie usureaza enorm constructia unui filtru duplexor. Link spre comentariu
kartercst Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 (editat) HC 91 cu casetofon digital si alimentator Editat Mai 6, 2020 de kartercst Link spre comentariu
alexfloca Postat Mai 19, 2020 Autor Partajează Postat Mai 19, 2020 salut, abia acum am vazut raspunsul tau cu hc-ul, cred ca ma intereseaza... depinde si de pretul cerut. Link spre comentariu
Bestmar Postat Iunie 3, 2020 Partajează Postat Iunie 3, 2020 Salut. Ma intereseaza un pc IBM 300GL. Mai aveti asa ceva? Multumesc. Link spre comentariu
alexfloca Postat Iunie 6, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2020 Sorry, nu am ibm 300gl Link spre comentariu
alexfloca Postat Iulie 2, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2020 De actualitate Link spre comentariu
alexfloca Postat Iulie 11, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2020 Încă e de actualitate Link spre comentariu
alexfloca Postat August 30, 2020 Autor Partajează Postat August 30, 2020 de actualitate... Link spre comentariu
Iulian Postat Septembrie 1, 2020 Partajează Postat Septembrie 1, 2020 Bună ziua, Detin așa ceva: https://images.app.goo.gl/g94bkjcnu5bfKPEu5 IBM 5150 complet si functional + diskete programe. Prezinta interes? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum