Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumpar calculatoare - computere foarte vechi

alexfloca

Postări Recomandate

radiomodemul este pe ISA 8 biti. Controllerul SCSI e pe PCI.

radiomodemul ar trebui sa apara in sistem ca un port serial. depinde de jumperi ce adresa foloseste.

Ciudate frecventele de transmisie si receptie.

Link spre comentariu
La 15.03.2020 la 12:19, Ovidanie a spus:

Un port serial si unul paralel, necesitau 67 integrate!!

y4mCXOxBkXIUeUuDAWrGC46ScUv9JkjhNSVH5Bsi

Este vorba de o interfata video. D'aia are si cei 4K de memoriie RAM si un PROM (pentru generatorul de caractere), iar conectorul D cu 9 pini este conector video MDA/CGA... daca verifici probabil ca este conector mama (si nu tata asa cum ar fi fost la porturile seriale RS232).

Mi-am dat initial seama de asta deoarece am lipit, am asamblat si mi-am facut (in caminul facultatii, prin '93) un Junior XT care avea o interfata video (dar era CGA) echipata taman cu controllerul video MC6845 care este si pe placa aceasta. Iar pe placa de mai sus scrie BLACK & WHITE / PARALLEL,  deci este o interfata video monocrom (MDA) si port paralel.

Apoi cautand, am gasit aici ce si cum: https://en.wikipedia.org/wiki/File:IBM_PC_Original_Monochrome_Display_and_Parallel_Printer_Adapter.jpg

Adica chiar e de colectie.... 1985 scrie chiar pe ea!

Link spre comentariu
8 hours ago, skaarj said:

radiomodemul este pe ISA 8 biti. Controllerul SCSI e pe PCI.

radiomodemul ar trebui sa apara in sistem ca un port serial. depinde de jumperi ce adresa foloseste.

Ciudate frecventele de transmisie si receptie.

Multumesc !

Atunci bine am presupus ca ar fi ISA radiomodemul.

Nu am avut tangenta cu modem radio nici cu modem pentru linii telefonice inchiriate, doar cu modem-uri dial-up pe linii telefonice clasice.

Pentru linii inchiriate echipamentul de la capatul opus asa stiu ca era ceva interfata multiport pe care erau conectate modemuri identice cu cel de client.

La modemuri radio nu stiu cum era partea de acces de la capatul opus.

Link spre comentariu

Nu mi-am dat seama...nu am vazut conector DB9 folosit la video. Chiar ca e de colectie, e din perioada de inceput a calculatoarelor.

Cat despre radiomodem, diferenta mare dintre frecventa de emisie si cea de receptie usureaza enorm constructia unui filtru duplexor.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări