Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

invertor top kraft

Vizitator nicunicu

Postări Recomandate

Vizitator nicunicu

de ce la unele invertoare daca folosesti prelungitor 10 metri nu mai functioneaza se lipeste electrodul se poate face ceva modificari?

poate cineva sa imi spuna unde gasesc o schema de acest model   top kraft kd80

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nickrvl

1

• mihaighe

1

Top autori în acest subiect

de ce la unele invertoare daca folosesti prelungitor 10 metri nu mai functioneaza se lipeste electrodul se poate face ceva modificari?

.........................

Nu invertorul este de vina intodeauna de regula problema deriva din sectiunea cablului de alimentare in primul rind si valoarea tensiunii de alimentare in al doilea rind, asta nu inseamna ca poti pune prelungitor de Km lungime (nu e posibil economic/financiar in cea ce te priveste) dar totusi 10m cu conductor de 4mm2 la o tensiune a retelei de 220V nu ar trebuii sa-ti faca probleme.

O alta "cauza" ar fi totusi invertorul in sensul ca e folosit la miximul lui posibil, adica daca linga priza poti suda "onorabil" sau la limita cu electrod bazic de 3,25 cu potentiometrul de curent la maxim atunci cu un prelungitor de 10m cu 2,5mm2 sectiune, sau mai subtire, nu o sa mai poti datorita caderii de tensiune pe acesta dar cu electrod de 2,5 poti suda totusi, in sfirsit asta ar fi idea....

Personal am sudat undeva la tara la 150m (cu aproximatie) cu conductor de 2.5mm2 la prelungitor (de fapt erau mai multe prelungitoare unite), 2,5mm electrod bazic si invertor de maxim 145A, nu am sesizat diferente cu potentiometrul fixat undeva pe 90A.

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Depinde de prelungitor,daca masori sectiune la  cablu de la un prelungitor china o sa ai o mare surpriza.Am gasit chiar prelungitor china care avea pe cablu stecher cu impamantare la fel la celalalt capat avea prize cu impamantare dar proprietara se plangea ca o curenteaza fierul de calcat.La desfacerea capatului cu priza am avut surpriza sa constat ca cablul avea numai 2 fire si deci nu era cu impamantare.

Link spre comentariu
Vizitator nicunicu

multumesc pentru raspunsuri am un invertor de 140a si functioneaza bine si la 100m reglat la 90a-100a si alt invertor de 130areglat la maxim pe acelas prelungitor nu functioneaza

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări