daniels Postat Decembrie 10, 2017 Partajează Postat Decembrie 10, 2017 Da sunt pe net, am cautat si eu, acuma sunt curios doar de acea carte. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 10, 2017 Partajează Postat Decembrie 10, 2017 (editat) Sper ca nu va asteptati sa caut nu stiu ce anume ( n - am inteles ) in sute de pagini . Am destule chestii relevante despre V-2 , inclusiv proiectare motor . Pe care n - o inteleg 100 la suta , am alta specialitate . In scoala s - a parcurs succint ( cateva cursuri ) descrierea generala , defalcat in amanunt pe " caprarii " dupa aceea . In fine ... Deschid cu oarece consideratii de la " tatal " masinariei , care a decedat cetatean american : V 2 Bantam War Book pdf Editat Decembrie 10, 2017 de gauss Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 10, 2017 Partajează Postat Decembrie 10, 2017 Mai " pa inginereste " , ma rog , macar tehnic ... si de la un fost " index " : Technical Data on the Development of the A4 V 2 pdf Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 10, 2017 Partajează Postat Decembrie 10, 2017 Contine o gogomanie consistenta . Poate cineva spune care ar fi ? ... Cinstit nu prea m`au pasionat rachetele dar parca nu tin minte ca aveau ghidare radio, doar inertiala. Te rog... 2 Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 10, 2017 Partajează Postat Decembrie 10, 2017 Tirul se regla dupa ziar. In Anglia s-a interzis sa se publice vre-o stire legate de locul unde cadeau rachetele. Londonezii le numeau motociclete, Scoteau un zgomot asemanator motoarelor de motocicleta. Combustibilul se termina cu ceva inainte de a atinge tinta si nu putea nimeni sti unde vor pica. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 10, 2017 Partajează Postat Decembrie 10, 2017 (editat) Sa nu le amestecam ... Acela era V-1 , " buzz - bomb " . Zgomotul venea de la pulsoreactor ... cu functionare ciclica . Momentul interesant era daca se auzea intreruperea alimentarii ... cateva icnete si ca o tuse inecata . Ghinion ... Repetitorul de drum ( un soi de temporizator - contor ) numara rotatiile unei mici elici , din botul masinariei . Un kilometraj implicit , presetat functie de cat se dorea sa zboare obiectul . La coincidenta , se taia alimentarea ( combustibil mai era , anume plinul supraunitar pentru bataia respectiva , restul urma sa ajute explozia componentei de lupta ... bonus , prin incendiu ) si bomba continua caderea pe o traiectorie oblica , din cauza vitezei si inaltimii . La V-2 , caci de ea este vorba ... viteza de cadere era lejer supersonica , finalul traiectoriei balistice . Motorul era oprit de pe panta ascendenta a traiectoriei ... si oricum s - ar fi auzit DUPA impact . A fost denumita si " moartea tacuta " , tocmai din acest motiv . P .S .- domnu' Grig ... spuneti ca nu santeti pasionat . Ma rog ... nu cred ca ati nimerit - o din intamplare . In fine ... In istorie , confuzia a provenit de la resturile gasite de polonezi , expediate la Londra . Aveau resturi de aparatura radio , si s - a crezut ca era dirijata de la sol . De fapt erau exemplare experimentale , care aveau emitatoare de telemetrie , pentru date prelevate de la bordul rachetei . Panica s - a adancit cand au sosit resturi de la alt proiect , Waserfall , o racheta antiaeriana dirijata . Si de la Rheintocher , alta jucarioara ... viitoarea S-75 Dvina , cu stelutza rosie ... P .P .S . - cu V-2 s - au facut experimente in Marea Neagra , pentru testarea lansarii de pe mare , dintr - un container submersibil remorcat de un submarin . Poate intr - o alta postare ... Editat Decembrie 10, 2017 de gauss 2 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 10, 2017 Partajează Postat Decembrie 10, 2017 Ala de`l visau tras pina pe linga NY? Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 11, 2017 Partajează Postat Decembrie 11, 2017 (editat) Da ... si altele , anume " fara numar ". Preocupari au mai fost si in alte arme ... este binecunoscut Me-264 , din programul Amerika Bomber . Acesta a facut ceva voiaje , pana la coastele Americii si retur . Unele relatari spun ca ar fi survolat New - York - ul , luminat feeric ... unde a facut recunoasteri de obiective si foto . S - au descoperit harti ale orasului , cu reprezentari grafice suprapuse ale unei posibile explozii nucleare , cu efectele estimate , directia vantului si alte chestii folositoare . Si japonezii au avut preocupari si tentative ( exceptand Pearl Harbor , referinta era la America continentala ) , unele destul de naive . Campania de baloane , purtate de curent la foarte mare inaltime , care eliberau o bombitza "de samanta ", din aprox . 9.000 de baloane vreo cateva zeci au " bombardat ", campuri si alte acareturi pe care bombele cu focos pentru cladiri solide n - au explodat , si singurul survol al unui aparat de lupta inamic care a bombardat , 2 bombe care au provocat incendiul unui lan de grau ... Era un hidroavion , adus de un submarin pana la coasta Americii , care dupa misiune s - a intors si a fost recuperat . Nu s - a sinchisit nimeni ... faptul a trecut neobservat , s - a aflat dupa razboi . Se pare ca toate regimurile dictatoriale au o fixatie in a bombarda America ... parca si in zilele noastre se depun eforturi majore ! P .S . - ideea cu containerul remorcat a fost preluata de americani si rusi , dupa razboi , dar a fost abandonata din cauza dificultatilor presupuse de alimentarea cu combustibil lichid si alte chestii , inainte de lansare ... posibil pe o mare montata , excluzand total actiunea pe vreme mai nefavorabila . Astazi , cateva state au reluat - o , folosind rachete moderne cu combustibil solid . De asemenea , dupa razboi tot americanii si rusii au avut submarine experimentale ( operative , de data aceasta ) , inzestrate cu clone de V-1 , precursorul rachetelor moderne de croaziera . Editat Decembrie 11, 2017 de gauss 2 Link spre comentariu
one Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 Eu am gasit indicatii pentru constructia unui pulsoreactor intr-o revista de tipul Stiinta si Tehnica din anii '60. Nu am revista, dar daca as dori sa construiesc unul, cred ca as cauta pe internet. Pulsoreactorul este relativ usor de construit, dar eficienta este mica. Si nu doar eficienta, ci forta de tractiune raportata la greutate. http://www.popularmechanics.com/home/how-to-plans/how-to/a6549/how-to-build-a-pulse-jet/ http://www.pulse-jets.com/ Turbopropulsorul ar fi cel mai bun dar nu e usor de construit. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 2, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2018 https://youtu.be/CmnibE_1Rzw Link spre comentariu
icar Postat Martie 1, 2018 Partajează Postat Martie 1, 2018 (editat) Cu ceva timp in urma am provis ca va dau schitele unui motor pulsoreactor, similar cu cel de le rachetele V1. Luat de treaba, am cam uitat. Cu scuzele de rigoare, despre asta e vorba. Pagina provine fie din revista "Stiinta si Tehnica", fie, mai degraba, din revista "Sport si Tehnica". Anul, nu-l mai stiu, dar trebuie sa fie dinainte de 1970, pentru ca atunci a aparut revista "Tehnium" in locul revistei "Sport si Tehnica" . M-am apucat, la acea vreme, de constructie dar, din motiv de scule si materiale, am renuntat. Pagina, am gasit-o intimplator, prin "arhiva" mea, undeva prin anii '90. Sper sa se poata citii. P.S. Da, se poate citi foarte bine! Editat Martie 1, 2018 de icar Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 1, 2018 Partajează Postat Martie 1, 2018 Cred ca`i Sport si Tehnica, ala din Stiinta si Tehnica era de prin anii `60 si era un articol a lui Anania Moldoveanu. Alimentarea era in lateral pusa. Nu mai reusesc sa dau de revista aia... Link spre comentariu
icar Postat Martie 1, 2018 Partajează Postat Martie 1, 2018 (editat) Citat Acesta (Me264) a facut ceva voiaje , pana la coastele Americii si retur Povesti pe pita, sau de popa adormit, daca vreti! Avionul avea incarcatura alara prea mare, chiar si fara bombe. Asta a dus la o inrautatire a performantelor: decolare foarte greoaie, greu manevrabil si o proasta stabilitate a avionului in zbor, vitea mare la decolare si aterizare. A pierdut cursa in favoarea lui Ju 290/390 si a lui He 277 (He 177 era deja folosit ca bombardier greu). Pina la urma, in septembrie 1944, proiectul a fost anulat oficial. Si, daca tot vorbim de povesti de popa adormit, au mai fost citeva proiecte de bombardare a Americii. Unul era Ar E555, bombardier reactiv, cu sase motoare turboreactoare BMW 003A, putind transporta 4000 kg bombe. A ramas o fantezie frumoasa. Celalalt proiect, era o racheta pilotata, cu doua trepte, ce decola din Germania, ajungea la o alitudine de 154 km, apoi cobora deasupra Americii si, dupa ce arunca bombele, se intorcea in Germania ocolind, inertial si saltaret, pe straturile de aer, Pamintul! Proiectul a fost sustinut de Dr. Eugen Sänger, inca din 1935, cind a publicat o serie de articole pe aceasta tema in revista austriaca Flug. La proiectul Sänger Amerika Bomber (sau Orbital Bomber, Antipodal Bomber, Atmosphere Skipper) supranumit "Silverbird", s-a lucrat in mare secret la Trauen. Fuselajul era aplatizat, asemanator cu cel al navetei spatiale, si era menit sa asigure "plonjarile" pe straturile de aer. Putea duce o bomba de 3629 kg si, dupa ce strabatea o distanta de aproximativ 23.500 km, trebuia sa aterizeze, in siguranta, pe o pista din Germania! Dupa invadarea Rusiei, in 1941, s-a odonat oprirea tuturor proiectelor futuriste. Se zice ca rusii au avut o tentativa, nereusita, de al rapi pe Dr. Eugen Sänger. Editat Martie 2, 2018 de icar 1 Link spre comentariu
AFCtin Postat Martie 3, 2018 Partajează Postat Martie 3, 2018 (editat) La 12/10/2017 la 20:18, daniels a spus: Cand eram in armata au scos la casare un camiom cu carti. Am rascolit prin el prin el si am ales 2 carti. Una se numea Racheta, era cu cu niste coperti albastre panzate, era editata prin 56 si avea peste 500 pagini. Cand m-am lasat la vatra am venit cu ea acasa. Acuma mi-am adus aminte de ea, dar nu o gasesc. In cartea aia este descrisa amanuntit cu multe schite functionarea V1 si V2. Din cate imi amintesc, peroxidul este comburant, nu este intr-o butelie, ci se obtine local printr-o reactie chimica si furnizeaza gaz cam 15 minute. Poate cineva poate gasi cartea. Buna ziua Asta e lucrarea despre care vorbiti? Cu stima Editat Martie 3, 2018 de AFCtin Link spre comentariu
daniels Postat Martie 3, 2018 Partajează Postat Martie 3, 2018 Va invidiez la modul pozitiv! Eu nu am mai dat de a mea. Da, asa era. Eu imi aminteam ca are coperti panzate si scrisul auriu. Pate ca memoria imi joaca feste sau au existat mai multe editii. Grafica copertii este identica, cate pagini are? Din cate imi amintesc ar trebui sa aiba peste 550. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum