Vizitator alex20 Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Salutare si la multi ani! De curand mi-am achizitionat un nou PC. Low budget, dar m-am descurcat. Placa de baza este un Gigabyte H81M-HD3, sursa este Zalman ZM500-LX de 500W, iar procesorul este un i7 4790k. Dupa asamblare, fara OS instalat, am deschis calculatorul si am intrat in BIOS. Acolo imi arata o temperatura la procesor de 70-74 grade. Mi s-a parut enorm de mare pentru un Intel care nici macar nu era solicitat, asa ca am instalat un Windows si am deschis Aida64. De data aceasta, temperaturile pe procesor mi s-au parut ok (vezi atasament 1.png), insa mi-au atras atentia tensiunile CPU Core (0.8V) si CPU VRM (1.8V) (atasament 2.png). Cei care fac OC pot sa ma contrazica, dar eu stiam ca nu trebuie sa fie intre astea doua o tensiune mai mare de 0.4V. Intrebarile mele sunt : 1) Care arata realitatea? Senzorul care imi afiseaza temperatura in BIOS de 70+ grade, sau cel din Aida64? 2) Tensiunile pe Core si VRM sunt normale? Daca nu, cum pot aduce modificari la ele? 3) Cum pot seta din BIOS ca la o anumita temperatura (va rog sa imi indicati si care ar fi ea), sa se opreasca sau restarteze calculatorul? Va multumesc si un an bun! Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Ti-ai luat un procesor avion si o placa de baza pocnitoare dar e alegerea ta. Temperatura raportata in BIOS mai mult ca sigur ca e eronat, verifica daca ai versiune F5 sau F6 (poate au rezolvat problema la F6). Daca fara sa faci nimic aveai 74 de grade pai daca ii dai incarcare maxima clar trece de 100 si pe site la intel zice temperatura (Tcase) maxima este 70.04'C Cat despre tensiunile de la Core si VRM nu cred ca e nimic anormal tinand cont ca si la mine, pe i3, diferenta intre ele este de 1V in operare normala si scade la 0.6V in full load. http://oi59.tinypic.com/ayoqxj.jpg http://oi60.tinypic.com/34pddsp.jpg Link spre comentariu
Vizitator alex20 Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Multumesc pentru raspuns. Te referi la placa de baza ca este slaba doar pentru ca nu e din seria Z87 sau Z97? Nu am avut, in general, probleme cu placile astea de baza. Ok, m-am linistit cu tensiunile. O zi buna! Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Da, ma asteptam la un Z97 tinand cont de ce procesor ai. Totusi nu ai spus nimic despre versiune BIOS-ului, e ultima de pe site? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum