tinel Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Am o masina de spalat Bosch Clasixx 5 care de la o vreme nu mai incalzeste apa .Din cauza asta programul de spalare se prelungeste (probabil incearca sa incalzeasca apa) si trebuie sa schimb programul pe ,,clatire'' sa stoarca rufele. Simptomul nu a aparut brusc se pare ca mai inainte au mai fost ceva probleme in sensul ca ,dupa o perioada de spalare displayul care afisa timpul ramas ,,sarea''brusc la 00:00 . Dupa o apasare pe butonul ,,Start '' revenea la functionare normala.Daca reglez masina sa spele fara sa incalzeasca apa ,pe orice program , functioneaza normal.Ma gandesc ca s-ar fi ars rezistenta sau termostatul, dar daca ar fi asa masina n-ar fi trebuit sa afiseze un cod de eroare ? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Rezistența e ușor de verificat, bornele ei fiind accesibile doar prin culcarea mașinii pe o laterală. Dacă nu aveți un aparat de măsură, o baterie de telefon mobil (sau orice sursă de minim 3V) înseriată cu un led și-o rezistență de 47-100 Ohmi, vor fi suficiente pentru a verifica continuitatea rezistenței. Link spre comentariu
tinel Postat Ianuarie 2, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 (editat) O sa incerc sa masor rezistenta cu aparatul, ca sa elimin o posibila cauza. Termostatul de pe rezistenta pare sa fie un termistor . Stii cumva ce valoare are la 20 grade ? Editat Ianuarie 2, 2015 de tinel Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 (editat) Diferă de la model la model, de obicei au câteva zeci de kOhmi la 25*C, urmând să scadă valoarea la creșterea temperaturii până la câțiva kOhmi. Editat Ianuarie 2, 2015 de validae Link spre comentariu
gaby Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Este marcata pe termistor valoarea. Link spre comentariu
tinel Postat Ianuarie 4, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Da , rezistenta e arsa . Ma intreb daca trebuie sa cumpar neaparat rez. Bosch sau se potrivesc si altele la simering ? Link spre comentariu
gaby Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 Cumpara originala nu te complica cu facaturi, este o firma in Iasi cu piese originale. Link spre comentariu
tinel Postat Ianuarie 5, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 Pai nu era vorba de facaturi , era vorba de rezistente de la alte marci mai ieftine. De exemplu , la firma indicata de tine o rez. de Indesit , care pare identica cu Bosch , costa 56 de lei , iar originala Bosch costa cam 160 de lei + transport.De asta intrebam daca simeringul e identic la toate masinile de spalat. Link spre comentariu
gaby Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 Nu stiu sa iti raspund, cel mai bine da-i un telefon si ii intrebi. Eu nu am schimbat rezistenta la masina mea, doar carbunii, cureaua si garnitura de la hublou. P.S. Numele firmei incepe cu K Link spre comentariu
tinel Postat Ianuarie 14, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2015 (editat) Am schimbat rezistenta la masina de spalat , am gasit una identica la dimensiuni , e important sa fie la fel in zona de prindere unde asanumita <flansa> asigura etanseitatea cuvei, si sa corespunda puterea .Ce ce ma ingrijoreaza e faptul ca vechea rezistenta scoasa din masina e plesnita in multe locuri,atat tubul metalic cat si izolatia ceramica , ca ma intreb cum naiba de nu s-a intamplat vreun accident...Rezistenta era asa de distrusa ca s-a rupt la scoatere...A mai intalnit cineva situatii de genul asta ? Editat Ianuarie 14, 2015 de tinel Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 15, 2015 Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 (editat) Din cauza depunerilor de calcar pe rezistenta, aceasta se supraincalzeste sub acea crusta care nu cedeaza bine caldura.Cand crusta crapa si apa rece intra brusc in contact cu suprafata incinsa, se produce o mica explozie de aburi care distruge efectiv tubul de protectie al rezistentei.De asta trebuie acordata cea mai mare atentie legarii la pamant a masinii de spalat si boilerului.Am avut acelasi defect cu un boiler instant Geyzer caruia i-a explodat la propriu rezistenta chiar cand faceam dus.Noroc ca facusem impamantare beton.... dar stiu ca am sarit ca ars din cada cand a bubuit.. Editat Ianuarie 15, 2015 de validae Link spre comentariu
tinel Postat Ianuarie 15, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 La asta ma gandeam si eu pana sa scot rezistenta afara , dar e relativ curata , doar pe unele portiuni de dedesubt arata ca si cum ar fi fost varuita in rest e curata ,se vede metalul..Impamintarea e buna, am verificat-o acum 7 ani cand am montat masina , am chemat un electrician autorizat care a verificat-o cu un ap.special pt prize de pamant,si o mai verific din an in paste cu ap. de masura (imi arata 1V intre impamintare si nul). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum