Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv MYRIA model MY 1995BK W

cristybadea

Postări Recomandate

Mi s-a adus acest tv cu problema ca nu iese din ST-BYE.Am schimbat C-uri in primarul si secundarul sursei dar fara nicio imbunatatire.Led-ul este aprins si nu ia nicio comanda.Invertorul este alimentat cu 18v (nu stiu daca este tensiunea corecta ca nu dispun de schema acestui tv).Pe placa sursa+invertor este scris Vestel 17ps02-2 iar pe PCB este o eticheta pe care scrie MB24H2-367058.Din spusele proprietarului defectul a survenit in urma unor intreruperi de curent tv-ul fiind conectat la priza si oprit din telecomanda.

Editat de cristybadea
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristybadea

10

• tehtronics

5

• dan cod

2

• valangjed

1

Top autori în acest subiect

Posibil invertor defect.Am avut aceasi problema cu un display de laptop.Masurat cu un multimetru obisnuit aveam 18 volti pe iesirea din invertor dar lampa nu se aprindea.

Link spre comentariu

14,5V trebuie sa ai acolo....

Ai verificat sursa, cu sarcina artificiala? Presupun ca primeste comanda on/off, nu?

Cum sunt celelalte tensiuni furnizate de sursa?

Poate ai arsa sig. F300 si nu ai consum pe invertor...

Editat de tehtronics
Link spre comentariu

Am spus ca nu detin schemele celor 2 placi ale tv-ului,dar,sursa furnizeaza 2 tensiuni,5v si 14v in gol si 5,6v si 18,4v cand conectez mufele pe placa de baza si este led-ul aprins.Nu reactioneaza la nicio comanda,intensitatea luminii led-ului nu se schimba la nicio comanda (nici la cea de on-off)nu este sunet si lampile nu se aprind nici macar pentru o fractiune de secunda..Pe placa de baza am gasit un LM317 (capsula de BUT11) pe care nu este niciun fel de tensiune,indiferent de comanda care o dau si fara schema imi este greu sa inteleg cum este comandat acest IC.F300 este buna,parerea mea e ca nu face mdul ON,nici din bord,nici din telecomanda.

Editat de cristybadea
Link spre comentariu

Chiar ma chinui sa fac asta dar nu reusesc.Am reusit totusi sa inteleg cumva cam cum ar face ON-OFF aceast tv.Am gasit pe placa cu sursa+invertor ic-ul KIA78R12PI care primeste in pin 1(IN) 18v iar in pin 2(OUT) nu sunt decat 4v care ajung in placa de baza iar pe pin 4 tensiunea este 0.De aici deduc ca tv-ul este in ST-BY.Ajutorul dvs in continuare si eventual niste scheme ala celor 2 PCB-uri m-ar ajuta la depanarea lui.multumesc

Editat de cristybadea
Link spre comentariu

nu puteti sa-i dati tensiune de on din alta sursa?Eu cand am probleme de genul acesta folosesc incarcatorul de la telefon.

Pe pin de on-off sunt 3,7v si ajunge pe palca sursei in baza unui tranzistor SMD,care la randul lui comanda pinul 4 al ic KIA78R12PI

Link spre comentariu

IC700 scoate VIN, care se aplica la intrarea IC701, care la comanda ON/OFF da la iesire tensiunea Va, care se aplica la pin3 IC705(LM317), care scoate +8V, daca primeste comanda ON/OFF/NOT in baza Q703 ...

Link spre comentariu

Logic asa este dar,pe placa,cele spuse de mine mai sus nu exista si nu au existat niciodata.Locul,da,este,dar ele nu au fost montate.In ce pin al procesorului face on-off?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări