Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare cd-player

Vizitator spanu

Postări Recomandate

Vizitator spanu

Dupa cum spune si titlul topicului as dori o recomandare pentru un cd-player pe care am sa il amplific printr-un Rotel RA971mkII boxele fiind in regim DIY. Ne  ascultand prin cd player,numai prin placa audio de la calculator m-audio 2496 as dori sa achitizitionez un cd-player net superior placi de sunet m-audio. 

Editat de spanu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

4

• core

3

• George

1

• nicoalex

1

Top autori în acest subiect

poate ar fi util de stiut in primul rand cam in ce gama de preturi esti dispus sa cheltui.

specificatiile placii tale de sunet sunt cam peste ce CD playere sunt pe piata, poate te intereseaza alt timbru muzical in defavoarea detaliilor si zgomotului de fond, avand in vedere ca asculti la boxe, nu la casti?

Link spre comentariu

poti incerca ceva gen sony 227esd, sau poate tot ceva de la rotel, daca tot ai si amp de la ei.

daca iei sh, sa ai grija la transport, cd-playerele noi au niste suruburi care tin mecanica, la sh nu prea se tine cont de suruburile alea si se poate defecta/deregla la transport.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator spanu

Eu v-as recomanda tot o placa de sunet...mai performanta sau un blue ray.dupa ce luati player-ul o sa doriti sa-l modati...alti bani, alta distractie.nu cred ca exista metode de transport si citire mai performantedecat un hard disk si o placa de sunet profi plus ca un cd player va citi doar cd-uri clasice 44khz, 16 biti, iar tehnologia digitala nu mai e ce-a fost.O unitate optica de computer serioasa de astazi face pipi pe cele mai bune unitati de transport vintage.doar nu va inchipuiti ca un studiou de inregistrari arunca cu mac-uri pt cd-writere sau playere vechi de 20 de ani!

Sunt intru totul deacord cu ce spuneti. Numai ca eu o problema distanta dintre calculator si amplificator este mai mare cam 3-4m , iar firele de intrare semnal si sunt numai niste cabluri simple sunt trase prin perete si numai am ce face. De aceea am optat pentru un cd-player. Am deschis acest topic in speranta de a primi sugesti de la cei mai experimnetati ca si mine si sa fac o alegere mai buna decat as fii facut-o eu singur daca mi-as fi ales cd player-ul.

Link spre comentariu

muzica din zilele noastre e comprimata acustic, cu efecte nerealiste, care suna bine pe sistemele mediocre si suna rau pe sistemele stereo hiend, unde ies in fata toate erorile de prelucreare digitala, erori de faza, localizare imposibila in spatiu.

cateodata, un sistem audio bun e o pacoste, daca nu ai ce asculta la el.

de multe ori se prefera un sistem nu prea scump, unde anumite erori nu se observa, cu zgomot de fond redus, si care nici nu te oboseste pentru auditii prelungite. Unii prefera armonicile date extra de amplificatoare cu lampi.

pc / laptopul au masa de semnal in general parazitata de restul circuitelor digitale, placile interne de sunet e posibil sa fie afectate in oarecare masura din cauza asta, mai ales cand se foloseste amplificator extern, care are alta masa si se pot crea bucle de masa. Placile externe cu alimentator e posibil sa evite problema asta.

o alta problema e generatorul de tact instabil sau asincron intre transport si dac. De obicei problema asta se incearca a fi corectata in dac, dar in afara de sabre dac, nu cred ca restul reusesc aceasta corectie. 1541 roteste niste biti in registri interni si anuleaza in mare masura eroarea, ca un fel de mediere, are si o corectie de faza cu un fitru digital, pe care multi am vazut ca o dezactiveaza :) In schimb sabre acumuleaza eroarea si o anuleaza prin modificarea unui sample o data la vre-o 600 sample-uri. Tot un fel de mediere, dar nu la fel de random ca la 1541. Eu am avut ocazi sa compar 1541 single crown cu sabre 9018 si sunetul de la sabre mi se pare superior, insa 1541 nu sta nici el rau, dar nu are aceasi acuratete.

oricum, pentru a putea distinge diferente, mai ales la boxe, costurile cresc semnificativ, depinde de fiecare daca merita sau nu.

exista si casti care incearca sa produca sunetul dat de boxe, care e cel folosit la inregistrari. Inregistrarile speciale pentru casti sunt de tip binaural, si sunt mai rare. Eu am ajuns sa prefer sunetul de casti cu sursa pc/laptop pentru majoritatea auditiilor, insa e orecum mai obositor la casti, cel putin castile care le folosesc momentan. La boxe adorm mai usor. :)

Link spre comentariu

Mda, de la o cerere ptr un cd de calitate se discută de plăci audio de calculator. Urmează despre monitoare, findcă, fără ele nu se poate alege muzica de ascultat, guzgani optici şi tastaturi.

Mă întreb oare ce muzică ascultă milioanele alea de muzicieni tineri şi plini de succesuri. E şi Moga printre ei? Sau Chirilă, Brenciu, Bănică junior...

Link spre comentariu

Nu e prima dată, e un obicei pe forum cînd cineva cere o informaţie să se ajungă la poveşti despre cu totul altceva, fiecare avînd alte vise sau coşmaruri. Asta ne diferenţiază clar de orice alt forum străin. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări