Dominicue Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 32,635Hz, la modul absolut, la un 16.5l mediu, fara sa stim viteza aerului prin port, fara sa luam in considerare fonoabsorbant, etc. Pur rezonanta... Pai fonoabsorbant nu am in interior decat un strat subtire de melana aprox 8 mm dispus pe peretii laterali si pe capacul din spate . Deci concluzia ar fi ca sunt destul de jos acordate . Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 Este o valoare matematica. Realitatea poate fi alta... nu totusi foarte indepartata. Link spre comentariu
Vizitator Alex Ungureanu Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 Imi place cum le-ai facut, mai incolo cand am timp si material ma apuc si eu, dar vreau sa le fac cu tweeter piezo si sa introduc difuzoarele din fata, nu sa fie prinse inauntru. Link spre comentariu
Dominicue Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 Imi place cum le-ai facut, mai incolo cand am timp si material ma apuc si eu, dar vreau sa le fac cu tweeter piezo si sa introduc difuzoarele din fata, nu sa fie prinse inauntru. Mie nu mi-a placut ideea de a fixa difuzoarele pe fata incintei pentru ca au sasiul destul de urat si cum la vremea respectiva nu aveam acces la un atelier de tamplarie care sa-mi faca decupajele evazate ( prin frezare ) a iesit cum se vede . Poate in viitor o se fac alte cutii din MDF si cu decupaje facute prin frezare ( evazat ) , oi vedea eu , acuma am alte prioritati . Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 Piezo-urile au un sunet diferit de cele clasice, cumva metalic, fals. Link spre comentariu
Vizitator Alex Ungureanu Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 un prieten are niste boxele astea si se aud super inaltele Link spre comentariu
lavynyu Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 Piezo-urile au un sunet diferit de cele clasice, cumva metalic, fals. Exact , nici nu se compara cu inaltele pe magnet ! un prieten are niste boxele astea si se aud super inaltele Nu te supara dar inseamna ca nu stii sa apreciezi un sunet bun mai ales pe inalte sau inca nu ai auzit un sunet pe inalte cu magnet ca sa faci o distingere intre cele doua ! Din punctul meu de vedere este mare diferenta ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 Imi place cum le-ai facut, mai incolo cand am timp si material ma apuc si eu, dar vreau sa le fac cu tweeter piezo si sa introduc difuzoarele din fata, nu sa fie prinse inauntru. Acum 25 minute am teminat cu o optimizare pentru lucrarile mele. Pentru ca mi-a ramas placa neocupata, in ea am bagat material pentru doua incinte cu dimensiunile exterioare 220 Latime x 320 Adancime x 420 Inaltime. In optimizare sunt si cate 2 traverse de rigidizare. Materialul este MDF 18mm, si este prelucrat ireprosabil. 4 placi 420x220 4 placi 284 x 183 (-1mm pentru adeziv) 4 placi 420 x 284 2 placi 284 x 46 2 placi 183 x 46 Volum interior brut 19.5L. Pe acelasi principiu am mai facut o pereche cutii (asamblate, fara panouri frontale montate, pregatite de cnc), dar sunt mai mari. Cred ca un 340 x 380 x ~500. Cred ca intr-un an, as putea sa fac o duzina de incinte d-astea. Daca esti absolut pasionat, facem un "bijnitz", schimb, barter, ceva, si-ti trimit. Fie pe astea, fie oricare altele le vrei, pe viitor. Eu am acces la tot felul de materiale... Link spre comentariu
Vizitator Alex Ungureanu Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 sincer eu nu stiu sa fac calculele necesare pt configurarea incintelor, imi convine sa iau unele gata facute si sa stiu ca sunt facute calumea de cineva ce se pricepe. Daca stii parametrii de la difuzoarele bass tento, ar fi perfect sa faci un calcul si sa ma ajuti sa imi fac si eu o idee cam ce as vrea de la tine, si ce tip de incinta trebuie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 http://www.elforum.info/topic/14032-parametrii-difuzor/ Link spre comentariu
Vizitator Alex Ungureanu Postat Ianuarie 9, 2015 Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 Imi poate spune cineva cum se calculeaza impedanta unei boxe ? De ex pe o boxa oarecare pe 3 cai este data impedanta de 8 ohm, cum s-a calculat? Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 10, 2015 Partajează Postat Ianuarie 10, 2015 (editat) Impedanţa variază cu frecvenţa şi de obicei este dată de diful de joase, el fiind cuplat direct sau printr-o bobină de rezistenţă foarte mică la amplif. A nu se confunda impedanţa cu rezistenţa, ambele se măsoară în Ohmi. Un dif cu impedanţa de 8 Ohmi poate avea rez bobinei de 6-7 Ohmi la ''rece''. Editat Ianuarie 10, 2015 de zal Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum