Vizitator Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 M-ai cam bagat in ceata :(Aplificatoarele concepute pentru sarcini de 8 ohm, pot sustine sarcini incinte de 6 ohm, fara riscuri. Asta nu te scuteste de un comportament civilizat in exploatare. Corectii, volum/nivel pe intrare, semnal curat, etc. Link spre comentariu
Vizitator Alex Ungureanu Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Din ce văd, are finalul un STK, ăsta e proiectat ptr sarcini de 8 Ohmi, nu 4. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Ptr cine nu e familiarizat cu războiul electronicelor din anii 75-80 între Germania (şi piaţa comună europeană) şi Japonia, protecţionismul german impunea sarcini de 4 Ohmi ptr amplifuri, spre a descuraja importul de japonisme construite economic, ce erau în general ptr 8 Ohmi. Asta nu scutea diverşi vînzători cu amănuntul să-şi treacă numele pe scule ieftine fabricate în Orient şi să fenteze directivele, exact produsele OEM de azi. Schneider, Universum, Quelle, Siemens, Neckermann, Uher, Grundig... sau cele brănduite de firme mamă orientale ca Tensai, Inkel, Transonic-Strato, ISP... Nu mai credeţi orice citiţi. Cum scheme nu se prea găsesc la sculele astea, e important ce integrat e acolo, bănuiesc că e din familia STK463-465. Link spre comentariu
Vizitator Alex Ungureanu Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Statia si boxele de 4 ohmi le-am mai luat la chefuri si au mers la volum mare mult timp fara nicio problema, inainte sa o am eu si tata a folosit-o vreo 10 ani cu niste boxe Schneider 8027LS tot de 4 ohmi. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Probabil că e aceeaşi metodă aplicată la un Telefunken, construit de Matsushita în aceeaşi perioadă, cu STK-uri de 80W subalimentate la +/-35V în loc de +/-50V ca să reziste la sarcini de 4 Ohmi. E singura variantă viabilă. Link spre comentariu
Vizitator Alex Ungureanu Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Mi se pare in regula amplificatorul, nu prea arata sa fie trecut numele Schneider pe el si sa nu fie facut de ei cum spuneai, are etichete sa zic asa pe toate blocurile ( radio, caset, amplificare, preamplificare ) , si daca stii cum era pe bateriile nokia acel timbru prin care iti dadeai seama daca bateria era originala, asa este prezent unul pe care scrie GERMANY HI-FI DIN 45.500. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Păi pe multe scule făcute ptr RFG era aplicat timbrul ăla, la fel cum şi pe cele ptr SUA era un timbru rotund. N-a zis nimeni că nu e în regulă ampliful, doar să ai grijă de el. Link spre comentariu
Dominicue Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 (editat) Dupa parerea mea ,difuzoarele de bass din boxele Tento ,,bat la fund " multe difuzoare cu nume... Pacat ca puterea e cam mica ( 10w ) ! 10W?????????????? Eu stiam ca au undeva pe la 35 W dar daca intr-adevar au 10 W atunci inseamna ca ceva nu este in regula pentru ca eu am forjat o pereche de boxe Tento pe un amplif Dual de 50 W si nu am reusit sa le ard !!!1 Si da in ce priveste sunetul sunt de acord chiar suna mult mai bine decat multe boxe de renume din aceasi categorie. Editat Ianuarie 4, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
lavynyu Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 (editat) 10W?????????????? Eu stiam ca au undeva pe la 35 W dar daca intr-adevar au 10 W atunci inseamna ca ceva nu este in regula pentru ca eu am forjat o pereche de boxe Tento pe un amplif Dual de 50 W si nu am reusit sa le ard !!!1 Si da in ce priveste sunetul sunt de acord chiar suna mult mai bine decat multe boxe de renume din aceasi categorie. Rezista dar nu este recomandat ! Mai demult se calculau wati/puterea la boxe altcumva sau invers proportional de cum se calculeaza acuma in prezent ! Eu personal as alege dintre cele doua Sony desi nu prea agreez aceasta firma din diferite motive ! Editat Ianuarie 4, 2015 de lavynyu Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Si eu am "forjat" un an o pereche de boxe cu difuzoare romanesti din acelea cu sasiu octogonal (de 8W parca erau) cu un amplificator de vreo 20W. Dupa ce unul din difuzoare si-a dat obstescul sfarsit am vazut ca bobina arata cam asa (iar la demontare s-a descompus). Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Inca nu ati inteles ca puterea marcata pe traductor, nu reprezinta o valoare absoluta? Aveti nevoie de conditii de laborator, pentru a determina capabilitatea unui traductor. In extrema cealalta, un creier atrofiat va reusi foarte usor sa prajeasca traductoare mult mai competente decat capacitatea amplificatorului din ansamblu. Uimitor, dar se poate! Daca semnalul este foarte curat, este respectata banda reprodusa corespunsatoare a traductorului, nu exista corectii, amplificatorul este mentinut la un nivel la care sursa face fata, va pot garanta in mod absolut ca se poate depasi capabilitatea unui difuzor (nu jeg), foarte usor, fara prea mari riscuri. Am momente cand dau rau de tot in sistemele mele. In 2 decenii, n-am ars niciodata un difuzor, termic. Mecanic da (suspensie spuma), termic niciodata... trebuie sa gresesti undeva in mod fundamental, ca sa reusesti asta. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Nu e absoluta, dar au si bobinele o limita. Daca aplicam formula puterii pentru niste calcule aproximative (si luam valoarea trecuta pe ele pentru calcul) ar reiesi ca la 8W tensiunea ar fi pe la 5.6V. La 20W cat au vazut in mod repetat (si perioade suficient de lungi) tensiunea a fost cam 9V. Mai devreme sau mai tarziu difuzorul va ceda. Poate daca erau ventilate ar fi supravietuit ceva mai mult timp. Dupa experimentul asta am invatat sa tratez difuzoarele cu respectul cuvenit si sa nu mai invart aiurea butonul de volum. Deh, ale tineretii valuri... Link spre comentariu
Dominicue Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Inca nu ati inteles ca puterea marcata pe traductor, nu reprezinta o valoare absoluta? Aveti nevoie de conditii de laborator, pentru a determina capabilitatea unui traductor. In extrema cealalta, un creier atrofiat va reusi foarte usor sa prajeasca traductoare mult mai competente decat capacitatea amplificatorului din ansamblu. Uimitor, dar se poate! Daca semnalul este foarte curat, este respectata banda reprodusa corespunsatoare a traductorului, nu exista corectii, amplificatorul este mentinut la un nivel la care sursa face fata, va pot garanta in mod absolut ca se poate depasi capabilitatea unui difuzor (nu jeg), foarte usor, fara prea mari riscuri. Am momente cand dau rau de tot in sistemele mele. In 2 decenii, n-am ars niciodata un difuzor, termic. Mecanic da (suspensie spuma), termic niciodata... trebuie sa gresesti undeva in mod fundamental, ca sa reusesti asta. Subscriu intru totul la afirmatiile de mai sus :reytre Vezi de acea nu am prajit difuzoarele Tento , pentru ca nu le-am forjat cu amplifu distorsionand in draci , am dat in ele cu semnal curat. Boxele ce le detin in prezent fiind construite de mine cu kitul de difuzoare ce echipau boxele Amfiton la fel nu am reusit in aproape 10 ani sa prajesc difuzoarele de bass de 75W fiind forjate pe un amplif de 150W si au vazut cateva chefuri boxele . Dar bine inteles la butoane am umblat doar eu si cum se apropia vreun chefliu de scule ... cum il altoiam .......glumesc desigur. In schimb am vazut boxe de 150W prajite cu un amarat de amplif de 35 W , in toata treaba asta avand o contribuite majora un individ cu creierul atrofiat Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 http://sound.westhost.com/articles/speaker-failure.html Link spre comentariu
lavynyu Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 (editat) Inca nu ati inteles ca puterea marcata pe traductor, nu reprezinta o valoare absoluta? Aveti nevoie de conditii de laborator, pentru a determina capabilitatea unui traductor. In extrema cealalta, un creier atrofiat va reusi foarte usor sa prajeasca traductoare mult mai competente decat capacitatea amplificatorului din ansamblu. Uimitor, dar se poate! Daca semnalul este foarte curat, este respectata banda reprodusa corespunsatoare a traductorului, nu exista corectii, amplificatorul este mentinut la un nivel la care sursa face fata, va pot garanta in mod absolut ca se poate depasi capabilitatea unui difuzor (nu jeg), foarte usor, fara prea mari riscuri. Am momente cand dau rau de tot in sistemele mele. In 2 decenii, n-am ars niciodata un difuzor, termic. Mecanic da (suspensie spuma), termic niciodata... trebuie sa gresesti undeva in mod fundamental, ca sa reusesti asta. " Inca nu ati inteles ca puterea marcata pe traductor, nu reprezinta o valoare absoluta? " Si cum explici ca difurile cum este si ex. de fata rezista mult timp la o putere cu mult mai mare(chiar de 5 ori ) fata de difurile de acuma (prezent) unde sunt umflate caracteristicele acestuia (mai ales puterea ) ??? Nu este o valore absoluta ??? Atunci dupa ce se mai scrie ??? Doar asa de smecherie ??? Da pot intelege ca poate sa existe o toleranta deoarece nimic nu este perfect in aceasta lume , mai putin electronica care are si ea o toleranta incepand de la piesele electronice pana la schema electronica finala ! Editat Ianuarie 5, 2015 de lavynyu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum