Vizitator Alex Ungureanu Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 Buna seara, am ales sa adresez intrebarea pe acest forum deoarece am observat ca sunt multi utilizatori cu experienta in domeniu. Cineva imi ofera gratis la alegere o pereche de boxe Sony SS-A309 de 100W, 6Ohm sau o pereche de boxe TENTO pe care scrie doar 8Ohm(nu le stiu puterea,daca cineva ma poate ajuta cu asta va rog sa imi spuneti). Ce credeti ca ar trebui sa aleg, pentru ca eu unul nu ma prea pricep ? SONY : TENTO (poze de pe internet, dar identice): Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Este foarte importanta starea in care se regasesc ambele perechi de boxe. Dincolo de asta, Tento gasesti la preturi modice, daca te pasioneaza in mod special. Eu nu le consider niste incinte "actuale", d.p.d.v. capabilitate si sunet. Eu as alege Sony, daca si numai daca sunt impecabile. Daca nu, mai da-ne ceva detalii si despre Tento... Link spre comentariu
oaki Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Salut ! Am modificat modelul acesta de Sony unui amic. Mid-wooferul este bun desi a mers tras de par in 2 cai. Poti renunta la difuzorul de sus. Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 da-ne ceva detalii si despre Tento Incintele importate in anii '80 impreuna cu magnetofoanele Kashtan http://ldsound.ru/10-as-401-10-mas-1m/ Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Dupa parerea mea ,difuzoarele de bass din boxele Tento ,,bat la fund " multe difuzoare cu nume... Pacat ca puterea e cam mica ( 10w ) ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Incintele importate in anii '80 impreuna cu magnetofoanele Kashtan http://ldsound.ru/10-as-401-10-mas-1m/ Multumesc. Le stiu, le stiu, voiam doar sa ne spuna in ce stare sunt cele care fac subiectul... n-ar lipsi totusi mai multe informatii, despre ambele... Link spre comentariu
core Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 (editat) probabil sony sunt mai bune pentru muzica de azi, bas reflex si putere mai mare. banui ca nu asculti muzica clasica/simfonica si jazz, nu? Pentru care boxe prin compresie si perete dublu ar fi mai bune, eventual cu amp cu lampi. daca tot ti le da gratis, banui ca nu-l deranjeaza sa mergi la el sa le asculti, nu? Editat Ianuarie 2, 2015 de core Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Le stiu si p-astea Sony. Le-am avut acum multa vreme. Eu imi amintesc despre ele ca "sunau" foarte bine... foarte lejer. Link spre comentariu
Vizitator Alex Ungureanu Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 (editat) Boxele tento arata mai rau dar nu a fost intervenit in ele, si au fost folosite ani buni la petreceri, iar cele sony sunt impecabile si au fost folosite numai in casa cu o combina pe radio la volume mici-moderate.Le-am ascultat si sony se aud mult mai ok fara sa ma joc prea mult la corectii de ton, basul este foarte placut si puternic , pe cand tento se aud ok si ele dar trebuie sa dau in ele mai mult bass si inalte. Cred ca raman la sony...ce spuneti ? Editat Ianuarie 2, 2015 de Alex Ungureanu Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Si eu zic tot asa. Tento mai gasesti, Sony de gen, impecabile, mai greu... Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 (editat) Ideal ar fi sa le compari pe amplificatorul tau ! Conteaza foarte mult si daca tot sunt cadou , verifica mai intai cum se aud ! Vezi ca 6 ohmi nu este chiar comun si amplificatoare pe iesirea asta se fac din ce in ce mai rar ! Editat Ianuarie 2, 2015 de romicap Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 8-urile sustin 6, fara riscuri semnificative, daca se respecta niste conditii de bun simt. Asta e si motivul pentru care se fac pe 6... pentru flexibilitate. Mai ai si o mimima rezistenta a cablurilor, mai ai si o bobina inseriata (dac-o ai), e ok... Link spre comentariu
Vizitator Alex Ungureanu Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 (editat) Ideal ar fi sa le compari pe amplificatorul tau ! Conteaza foarte mult si daca tot sunt cadou , verifica mai intai cum se aud ! Vezi ca 6 ohmi nu este chiar comun si amplificatoare pe iesirea asta se fac din ce in ce mai rar ! Amplificatorul meu este Schneider DCS 8025 MA + Preamplificare Schneider DCS 8025 PA, in prezent am pe el niste boxe de 4 ohmi. 8-urile sustin 6, fara riscuri semnificative, daca se respecta niste conditii de bun simt. Asta e si motivul pentru care se fac pe 6... pentru flexibilitate. Mai ai si o mimima rezistenta a cablurilor, mai ai si o bobina inseriata (dac-o ai), e ok... M-ai cam bagat in ceata :( Editat Ianuarie 2, 2015 de Alex Ungureanu Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Sa ma ierte posesorii de Tento-uri, dar pe mine nu m-au incantat niciodata la sunet (am avut ocazia sa le ascult pe diverse amplificatoare). Poate pentru ca eram eu obisnuit cu RFT-urile, nu stiu ce sa spun. As merge pe Sony, mai ales daca la auditie au avut un sunet mai pe placul viitorului posesor. M-ai cam bagat in ceata :( Google zice ca amplificatorul tau suporta 4Ohmi. Ar trebui sa functioneze fara probleme cu boxele pe 6Ohmi. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Amplificatorul meu este Schneider DCS 8025 MA + Preamplificare Schneider DCS 8025 PA, in prezent am pe el niste boxe de 4 ohmi. M-ai cam bagat in ceata :( Din ce văd, are finalul un STK, ăsta e proiectat ptr sarcini de 8 Ohmi, nu 4. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum