kinderu56 Postat Februarie 4, 2020 Partajează Postat Februarie 4, 2020 ar fi ok daca ar functiona intre 2.5V si 24V scuz oboseala Link spre comentariu
digix Postat Februarie 12, 2020 Partajează Postat Februarie 12, 2020 In sfarsit am electrozi Sunt demontabili, pentru utilizare libera sau grupati pentru baterii. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Februarie 15, 2020 Partajează Postat Februarie 15, 2020 puteti da detali despre relizare lor , multumesc Link spre comentariu
lucian_v Postat Aprilie 14, 2020 Partajează Postat Aprilie 14, 2020 (editat) Am gasit acest topic si am decis sa fac si eu o incercare. Am gasit un traf de microunde, am dat jos secundarul si am bobinat 3 spire cu cablu de 16mmp. Acum urmeaza sa il alimentez si sa vad ce tensiune scoate in secundar. Daca pun secundarul in scurt si masor cu un clampermetru ar trebui sa vad curentul maxim nu ? Sau fac vreo prostie ? :D Multumesc L.E. - foto la ce am facut https://ibb.co/fMd3dfm https://ibb.co/zmjyRx6 Editat Aprilie 14, 2020 de lucian_v Adaugare-foto Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 14, 2020 Partajează Postat Aprilie 14, 2020 (editat) E o prostie. Se vor suda si nu vei putea sa il decuplezi rapid. Se va incinge si se va topi izolatia din primar. Ceva scantei, artificii. Tensiune o poti masura cu secundarul deschis. Va fi mica. Pune intotdeauna o fuzibila in primar. Curentul din secundar e proportional cu cel din primar, la fel si tensiunile. Editat Aprilie 14, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
lucian_v Postat Aprilie 14, 2020 Partajează Postat Aprilie 14, 2020 Ce siguranta sa pun pentru primar? Adica ce valoare? Dar atunci cand voi suda efectiv nu este tot o punere in scurt a secundarului? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 14, 2020 Partajează Postat Aprilie 14, 2020 (editat) Pai cand sudezi, il intrerupi din primar. Sudura dureaza 1 secunda. Daca il bagi tu asa in priza pe direct si il pui in scurt, garantezi ca il si opresti in timp util? Pune-i de 2-3 A. Editat Aprilie 14, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 14, 2020 Partajează Postat Aprilie 14, 2020 (editat) @lucian_v poate gasesti aici raspunsul https://www.elforum.info/topic/138806-ce-se-intampla-daca/?do=findComment&comment=1803810 Adica au fost altii curiosi si au incercat fel de fel de "nazbatii" fara sa intrebe. Clampmetrul meu stia pana la 600A dar nu a fost suficient. Doar daca nu esti slab de ingeri poti pune in scurt secundarul si iti asumi ce faci! Daca esti incepator cu "ale corentului" mai bine nu incerci. Editat Aprilie 14, 2020 de Stefan Link spre comentariu
lucian_v Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 @Stefan - totusi este de apreciat ca am intrebat inainte . Multumesc frumos de lamuriri. In alta ordine idei am ajuns in pasul asta : Am scos secundarul de la un traf de microunde si am pus conductor de 16mm2 . Mi au incaput 3 spire. Am alimentat traful si am masurat la capetele secundarului unde am intre 2.6 - 2.7V pe aparatul meu de masura. Credeti ca este ok pana aici? Ma pot apuca de pasii urmatori? Sau nu e in regula ce am facut pana aici? Foto cu traful : Multumesc Link spre comentariu
radud5 Postat Octombrie 10, 2020 Partajează Postat Octombrie 10, 2020 La sudura in puncte conteaza in primul rand valoare curentului. De aceea transformatoarele profesionale de sudura in puncte au o singura spira din tabla de cupru cu sectiunea de peste 200mmp. La 2m de cablu cat are maxim conductorul in secundar, in functie de sectiune puteti calcula curentul maxim, pentru 500W disipati pe cablu. Dupa calculele mele trebuie un cablu de minim 50mmp pentru 1000A. Eu am reusit sa bobinez (pe un traf de 900w de microunde) 2 spire formate din 2 cabluri fiecare de cate 25mmp la care am eliminat izolatia din cauciuc, înlocuind-o cu banda kapton. Avand ca sarcina o sarma de 5cm de sarma de cupru de 2,5mmp am reusit sa obtin un curent de 1300A in secundar si 25A in primar pana sa se lichefieze sarma (cateva zecimi de secunda). Am masurat cu un clampetru in modul "surge". Link spre comentariu
bandutoiu Postat Ianuarie 17, 2022 Partajează Postat Ianuarie 17, 2022 Temporizatorului care merge scrisa cu USBASP are ino scris dupa WelderTimer.rar modificat de elman sau cel scris de digix. Link spre comentariu
elman Postat Ianuarie 18, 2022 Partajează Postat Ianuarie 18, 2022 Din cate imi amintesc este dupa varianta modificata de mine si a mai facut si el ceva modificare la pauza intre suduri. Pentru a fi sigur 100%, trimite un mesaj lui nik71. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 18, 2022 Partajează Postat Ianuarie 18, 2022 Am experimentat şi eu acum câteva zile un traf de sudură în puncte, prin refolosirea unui traf de microunde de 800W.Secţiunea trafului de circa 15cm2 şi curentul în gol de circa 6A.... Am încercat prima dată cu un cablu multifilar de 10mm2 secţiune, că pe ăla l-am găsit pe moment.Cu două spire în secundar suda satisfăcător tabla de conexiuni pentru acumulatori Li-Ion.Că pentru asta l-am făcut de altfel. Am decis că-i prea mic totuşi curentul şi am înlocuit secundarul cu bară de cupru masiv de 7x3mm adică 21mm2. Cu trei spire şi circa 2,8V am făcut o probă cu succes, a rămas şi puţin cupru din vârf în suduri.Acum trebuie să-i fac un mic temporizator cu maxim 1 secundă timp de sudură.Cred că mâine îl încropesc în carcasa unui alimentator de 5V, practic un timer cu 555 şi triac pe forţă.O să pun probabil şi ceva filmuleţ demonstrativ când finisez aspectul, că la capitolul ăsta nu am avut multă răbdare... Link spre comentariu
blueeies Postat Ianuarie 30, 2022 Partajează Postat Ianuarie 30, 2022 (editat) Bun gasit! Desi sunt foarte curios, sunt un amator in ceea ce priveste electronica, asa ca am nevoie de parerile si indrumarile voastre. Doresc sa fac un aparat de sudura in puncte pentru baterii, si pe langa celelalte componente, am achizitionat si un astfel de temporizator, -e pe drum, inca nu a ajuns- care se pare ca are nevoie de alimentare de 9 sau 12v AC, problema e ca nu gasesc sa cumpar astfel de transformator, se pare ca se gasesc doar DC. Aveti idee unde as putea gasi un transformator potrivit sau ce alternative as putea folosi? Am gasit ceva aici dar nu specifica nicaieri daca iesirea este AC sau DC. Editat Ianuarie 30, 2022 de blueeies Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 30, 2022 Partajează Postat Ianuarie 30, 2022 Acum 4 minute, blueeies a spus: Am gasit ceva aici dar nu specifica nicaieri daca iesirea este AC sau DC. Acest traf scoate doar AC....deci,e bun pentru aplicație! ATENȚIE! cautați un traf care scoate 1 x9V nu cum este cel din link de 2 x9V.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum