digix Postat Iunie 21, 2018 Partajează Postat Iunie 21, 2018 (editat) Am facut upgrade la server, noul link pentru SpotWelder este aici: https://www.digix.ro/owncloud/index.php/s/5IzEgcTzUy4yKbN Editat Iunie 21, 2018 de digix Link spre comentariu
elman Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 (editat) Am facut rost de o placa Arduino UNO si am incarcat programul in Atmega 328. Pentru a functiona pe PCB-ul lui amudsen trebuie redefiniti (inversati) pinii de date la display, in modul urmator: LiquidCrystal lcd(12, 11, 8, 7, 6, 5); . In cazul meu a trebuit sa inversez pinii 2 si 3 la encoder deoarece la rotirea spre stanga crestea durata impulsului iar spre drepta scadea: int encoderPin1 = 3; int encoderPin2 = 2; Timerul merge bine, multumesc lui digix pentru program si lui amudsen pentru PCB. P.S. Am uitat sa specific ca, in cazul meu, nu numara (aduna) sudurile efectuate, a trebuit sa modific secventa: weldNumber = ++ weldNumber; . Atasez si arhiva cu modificarile facute. WelderTimer.rar Editat Iunie 29, 2018 de elman Link spre comentariu
amudsen Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 Cred ca si la mine erau inversati pinii, dar am modificat pe cablaj (adica am facut o `tiganeala`), dar asta e. Dar felicitari! Asteptam poze (valabil si in cazul meu). Link spre comentariu
elman Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 (editat) OK, dar nu prea am ce arata pt. ca nu-i bagat in carcasa. N-am avut SSR am pus un triac cu un MOC. Editat Iunie 29, 2018 de elman Link spre comentariu
Vizitator alexm1 Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 "Manerul"( - care tine cele doua bucati de cupru pt punctare)- cat te.a costat si de unde l.ai cumparat? eventual in link ms Link spre comentariu
elman Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 L-am facut dintr-un letcon pt. dezlipit SMD-uri care s-a defectat, n-am gasit rezistenta de schimb si l-am transformat in solder pen, se gaseste la ..... cauta pe net Letcon integrate SMD/DIL 48W ZD-409 Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Iulie 8, 2018 Partajează Postat Iulie 8, 2018 (editat) buna ziua Am facut si eu un aparat de sudura in puncte din traf. cuptor cu microunde Am pastrat primarul si sec. bobinat cu un cablu de la aparat sudura ,2,6v Nu am fost foarte multumit la teste Acum vreau sa fac un traf.mai mare,am facut o carcasa de aprox. 30cm patrati Traf. de cuptor a fost calculat la aproximativ 28/s,noul traf vreau sa-l fac la 30/s,tensiunea in secundar min 3v Traful o a lucreze in regim de scurtcircuit asa ca vreau sai pun o protectie termica cu resetare care la o anumita temperatura (90gr )sa intererupa alimentarea trafului Am facut si un temporizator alimentat la 12v pentru a controla timpii de sudura,asa ca protectia termica poate actiona asupra temporizatorului sau asupra bobinei releului care alimenteaza traf. Am cautat diverse scheme pe net pentru protectia termica , dar nu prea se potivesc cu ce vreau eu Protectia termica ar trebui sa intrerupa un circuit cind bobina traf. ajunge le o anumita temperatura preferabil reglabila Astept ideei si sfaturi Ps nu sut un expert in electronica,doar pasionat multumec Editat Iulie 8, 2018 de Sandu 64 Link spre comentariu
bandutoiu Postat Iulie 9, 2018 Partajează Postat Iulie 9, 2018 Arhiva WelderTimer.rar nu merge,cu ce program ati zipato. Link spre comentariu
elman Postat Iulie 9, 2018 Partajează Postat Iulie 9, 2018 Chiar nu stiu de ce am arhiva-to. Atasez direct .ino WelderTimer.ino Link spre comentariu
elman Postat August 26, 2018 Partajează Postat August 26, 2018 (editat) Mi-am incasetat jucaria. Sudeaza bine, se poate vedea in poza atasata. Sudura nu este chiar ca si cea industriala dar haloul in jurul sudurii este mic. Timpul de sudare este 5ms -10ms. Pe traf am pus 6 spire, am 5,1V in gol (am vazut ca aparatele chinezesti au tensiuni de la 4-20V si timpi de sudare recomndati de 10-20 ms), traful este mare probabil si curentul generat este mare si de aici timpul mic de sudare. Multumesc inca odata lui digix si lui amudsen pentru munca depusa. P.S. forta de apasare conteaza mult, cu solderpen-ul sudurile sunt mai bune deoarece arcurile din solderpen sunt mai tari. Editat August 26, 2018 de elman Link spre comentariu
nik71 Postat Februarie 16, 2019 Partajează Postat Februarie 16, 2019 O varianta a temporizatorului care merge scrisa cu USBASP ,fex si setari fusebiti !! Temporizator.rar Link spre comentariu
Vizitator b73bmw Postat Octombrie 22, 2019 Partajează Postat Octombrie 22, 2019 La 26.08.2018 la 14:28, elman a spus: Mi-am incasetat jucaria. Sudeaza bine, se poate vedea in poza atasata. Sudura nu este chiar ca si cea industriala dar haloul in jurul sudurii este mic. Timpul de sudare este 5ms -10ms. Pe traf am pus 6 spire, am 5,1V in gol (am vazut ca aparatele chinezesti au tensiuni de la 4-20V si timpi de sudare recomndati de 10-20 ms), traful este mare probabil si curentul generat este mare si de aici timpul mic de sudare. Multumesc inca odata lui digix si lui amudsen pentru munca depusa. P.S. forta de apasare conteaza mult, cu solderpen-ul sudurile sunt mai bune deoarece arcurile din solderpen sunt mai tari. Salut. Imi poti spune te rog, ce cablu ai folosit pentru traf si solderpen, eventual niste poze cu jucaria in interior? Multumesc. Link spre comentariu
elman Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Salut, initial am folosit conductor de 16mmp dar nu a fost suficient de gros. Puteam suda daor platbanda de nichel pana la 0.15mm grosime. Cu platbanda din fier (recuperata de la dosare cu sina sau conserve) nu se suda. Am redus numarul de spire la 4 si am pus conductor de 35mmp, ata pe traf cat si pe solderpen. Curentul masurat pe durata de 100ms, a crescut la 650 A, inainte era in jur de 380A. Am testat si cu 3 spire pe traf, dar pe solderpen parca mergea mai bine cu 4 spire. In modul acesta sudeaza faorte bine atata nichel cat si fier, haloul este foarte mic iar timpul de sudare este de 30ms. Vreau sa rectific o informatie data anterior. Am spus ca aparatele chinezesti au tensiunea de iesire intre 4 si 20V. Informatia este gresita si imi cer scuze pentru asta . Tensiunea la aparatele chinzesti este de 6Vpp si au bobinate 3 spire pe traf . Pentru confirmarea celor spuse atasez 2 poze. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Februarie 1, 2020 Partajează Postat Februarie 1, 2020 (editat) Salut este ok aceasta schema pentru a realizarea unui SSR care va comanda un traf de cuptor de 1300w , Q2 este folosit doar ca model pentru ca nu aveam in librarie niciun triac cu capsula TO-247 voi folosi un BTA41-600B ssr.BMP scuze R6 - 39 ohmi Editat Februarie 1, 2020 de kinderu56 Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 1, 2020 Partajează Postat Februarie 1, 2020 (editat) Păi nu prea e OK. Mai întâi MOC3031 nu e bun pentru rețea de 230VAC - are doar 250V tensiune de blocare. Trebuie MOC304x. Apoi rezistențele din comanda triacului . Nu știu de ce ai pus grupul R4-C1. Oricum R4 este mult prea mare - BTA41B vrea 50mA pentru aprindere sigură. R7 nu mi-e clar cât e - dacă e 2220Ω nu e ok din aceleași motive. Deasemenea R5 este prea mare - nu garantează blocarea în anumite condiții . Uzual ar trebui să ai acolo 330-390Ω de la ”anodul” triacului la ”anodul” optocuplorului și cam 330-680Ω în poartă. În fine rezistența din snubber-ul ăla e cam mare dar asta e altă discuție. După ce merge restul o tatonezi dar oricum pe la sute chiar zeci de Ω nu kΩ. Am văzut după aia că e 39Ω . Editat Februarie 1, 2020 de UDAR Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum