Vizitator alexm1 Postat Mai 23, 2018 Partajează Postat Mai 23, 2018 A eliminat secundarul si sunturile. Nu au incaput decat 2 spire de fir litat cu sectiunea de 10 mm(lungime totala folosita 70 cm. Am lasat aprox 5 cm in afara trafului si am pus 2 papuci, de acolo m.am prins cu fire litate 6 mm/ L 100 cm fixate bine cu suruburi, la capete din nou papuci la care am prins tot prin suruburi fir brut cupru 4 mm L10 cm ascutite pt "electrozi Intrerupartor folosit, unul dintre contactele usa cuptor microunde(daca se numeste asa). Problema: nu am reusit sa lipesc cei doi acumulatori. Am recuperat lamele de la vechii acumulatori, dar nu se lipesc de cei noi (eneloop type AAA). Manifestare: Taful bazaie specific unui aparat de sudura, iar la incercarea de punctare in functie de cat de mult tin apasat se inroseste sub varful ascutit sau se inroseste toata zona intre cele 2 varfuri. Am inceput treptat, de la un impuls ft scurt pana la inrosirea tablitei de nichel. Nu stiu unde e problema, materialul de pe bornele acumulatorilor, lamelele nichel deja folosite sau aparatul? Link spre comentariu
keenox Postat Mai 23, 2018 Autor Partajează Postat Mai 23, 2018 On 5/21/2018 at 1:22 PM, validae said: Ce treabă are sudura bateriilor cu tipul curentului folosit ? Din ce stiam e mai sigur curentul continuu in cazul in care nu ai contact perfect cu bateria (ambele puncte simultan). Citisem pe undeva, dar nu mai gasesc. Sper sa nu vorbesc bazaconii. @alexm1: de ce ai pus in varf sarma aia asa subtire? cred ca ai crescut rezistenta prea mult si limitezi curentul Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 23, 2018 Partajează Postat Mai 23, 2018 Ai tensiune prea mica si rezistenta serie prea mare. Pt tensiune trebuie mai multe spire iar pt rezistenta mai putine conexiuni si fire mai gloase. Traful se comanda in primar dupa realizarea contactului electrozilor. Pt sudura rezistiva am vazut si electrozi alimentati de cite 3 conductori de 2,5cm diametru pusi in parallel, dar tie nu-ti trabuie chiar asa de mari. Link spre comentariu
Vizitator alexm1 Postat Mai 24, 2018 Partajează Postat Mai 24, 2018 Sarmele de la capat nu le pot pune ft groase pt. abia incap sa le apropii pe borna de + a acumulatorului tip AAA. Mai multe spire nu pot pune din cauza spatiului mic, asa ca trebuie sa reduc grosimea ca sa ajung la 3 spire, am sa merg pe cablu de 6 mm in sectiune si am sa las capetele mai lungi legand de ele sarmele ce vor puncta, fara alte conexiuni intermediare. Link spre comentariu
Vizitator alexm1 Postat Mai 24, 2018 Partajează Postat Mai 24, 2018 Am pus cablu de 6 mm, 3 spire si acum totul e ok, puncteaza ferm si fara sa gaureasca. Multumesc pt sfaturi Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 24, 2018 Partajează Postat Mai 24, 2018 Ma bucur ca am putut sa te ajut cu un sfat. Link spre comentariu
elman Postat Mai 31, 2018 Partajează Postat Mai 31, 2018 On 2/8/2018 at 11:23 AM, amudsen said: Desi e vechi topicul, am facut o schita de cablaj dupa schema lui @digix (multumiri pe aceasta cale). Si asa aveam pe undeva un atmega 328......... un afisaj...... trebuie sa mai vina din china un ssr. Postezi te rog, PCB-ul in format LAY ? Multumesc. 1 Link spre comentariu
amudsen Postat Mai 31, 2018 Partajează Postat Mai 31, 2018 Schimba in lay6spot welder.txt 1 Link spre comentariu
elman Postat Iunie 17, 2018 Partajează Postat Iunie 17, 2018 On 1/26/2015 at 3:58 PM, digix said: Eu controlez pe primar transformatorul prin releu static din 0.1 secunde in 0.1 secunde. Am pus aici schema,soft, poze, filmutet : http://www.digix.ro/elforum/SpotWelder/ Se poate scrie softul cu un programator serial sau USBASP (fara arduino)? Am incarcat hex-ul si eep-ul intr-un 328 dar nu functioneaza corect, pe display apare un patratel care palpie iar dupa aproximativ 30 sec. apar niste hieroglife pe display, scoate un bip, se aprinde led-ul (inlocuitorul de proba al SSR-ului) ..... Am scris 328-ul cu progisp, la fusebiti am setat FFD9FF (probabil ca nu-i OK) . Please help me! Link spre comentariu
digix Postat Iunie 17, 2018 Partajează Postat Iunie 17, 2018 (editat) http://www.engbedded.com/fusecalc/ Ai setat fusebitii pentru quart de 8MHz, schema este cu 16MHz. Pe schema publicata am uitat sa pun condensatorii folositi pentru debounce, cate un 0.1uF pe INT0,INT1,D4 catre GND dar ar trebui sa functioneze si fara ei. Editat Iunie 17, 2018 de digix Link spre comentariu
elman Postat Iunie 17, 2018 Partajează Postat Iunie 17, 2018 (editat) N-am gasit quart de 16MHz, cea mai mare valoare era 8MHz in fusecalc. PS. Am in cercat E0 D9 FF si am "reusit" sa blochez Atmega, mai am o singura bucata. Editat Iunie 17, 2018 de elman Link spre comentariu
amudsen Postat Iunie 18, 2018 Partajează Postat Iunie 18, 2018 Schema si softul merg ok, am sudat inclusiv tabla de copt vinete de maner . Singura problema a fost legat de lungimea (si grosimea firelor) cand am facut un "solder pen" (firele trebuie cat mai scurte si groase). Intradevar, condensatorii de 100 nF la display (si la encoder) trebuie montati, daca montajul nu este ecranat (apareau simboluri ciudate la sudura). 1 Link spre comentariu
elman Postat Iunie 18, 2018 Partajează Postat Iunie 18, 2018 Sunt convins ca merge motajul, n-am vrut sa se inteleaga asta. Firele la soldel pen sunt de 16mmp, cred ca-i suficient. Condensatorii i-am pus asa cum i-ai pus pe PCB. Acuma sa vad cum o scot la capat cu scrierea softului in uC. Banuiesc ca softul la-i scris cu arduino? Link spre comentariu
amudsen Postat Iunie 18, 2018 Partajează Postat Iunie 18, 2018 (editat) Chiar sunt afon la programare, softul l-a scris d-l @digix. Eu doar mi-am prins un pic urechile in el cand a trebuit sa introduc al doilea puls si realizarea contorizarii fara sa ia in considerare al doilea puls. L.E. Pune condensatori si in paralel cu V0 (spre + si -) Editat Iunie 18, 2018 de amudsen Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum