validae Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 E lăudabilă intenția, dar s-a discutat mai înainte despre aceste variante (țeavă cupru turtită, bare recuperate din electromotoare, cablu de secțiune mare, etc). Link spre comentariu
leo 17 Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 poti folosi de asemenea o conducta de cupru de la lichidul de frana de la o masina ..se aplatizeaza si se poate suprapune peste o alta coloana aplatizata sa obtii un conductor cu o sectiune dubla ..se poate acoperi cu un material izolator .. Link spre comentariu
keenox Postat Februarie 7, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2015 (editat) Am facut rost de transformator. L-am taiat prin liniile de sudura, ca nu vreau sa distrug secundarul cu dalta, cum recomanda unii pe net. Problema e ca transformatorul e imbibat in lac si nu par sa iasa prea usor bobinele. Aveti vreo idee sau vreo tehnica prin care sa scot bobinele fara sa le distrug? Problema e ca trebuie sa scot primarul ca sa ajung la secundar. Am incercat cu un ciocan de cauciuc, dar nu pare sa se miste. Ma gandeam sa pun lampa de gaz pe el, sa dilat lamelele, dar ma gandesc sa nu distrug si lacul de pe bobine. Poze pentru clarificare: Editat Februarie 7, 2015 de keenox Link spre comentariu
validae Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 (editat) Pune-l pe o plită electrică, sau fier de călcat și lasă-l la vre-o 150*C câteva minute. Când începe să se înmoaie lacul trebuie să iasă ușor bobinele. Nu le lovi în niciun fel, doar le împingi ușor cu un lemn moale sau cu mănuși de piele.Să scoți și șuntul magnetic dintre bobinele primară și secundară ( cele două pachețele de tole învelite în hârtie). Editat Februarie 7, 2015 de validae Link spre comentariu
keenox Postat Februarie 8, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2015 Am incercat cu fierul pana frigeau tolele, dar lacul tot tare era. Am pus pana la urma ciocanul pe el cald, incet-incet si au iesit pana la urma. Link spre comentariu
digix Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Eu am bandajat bine primarul pentru protejare la lovituri si apoi am taiat, din aprope in aproape, secundarul fara sa tai miezul. Suntul magnetic reduce pierderile si deci incalzirea miezului la mersul in gol. La sudura in puncte nu prea exista mersul in gol, asa ca poate fi teoretic eliminat, practic ar trebui testat randamentul cu si fara sunt.Daca cineva a facut comparatia asta sunt curios sa aflu concluziile. Link spre comentariu
amudsen Postat Februarie 8, 2018 Partajează Postat Februarie 8, 2018 Desi e vechi topicul, am facut o schita de cablaj dupa schema lui @digix (multumiri pe aceasta cale). Si asa aveam pe undeva un atmega 328......... un afisaj...... trebuie sa mai vina din china un ssr. Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 17, 2018 Partajează Postat Februarie 17, 2018 Desi e vechi topicul, am facut o schita de cablaj dupa schema lui @digix (multumiri pe aceasta cale). Si asa aveam pe undeva un atmega 328......... un afisaj...... trebuie sa mai vina din china un ssr. M-am uitat putin pe cablajul tau si nu remarc ca pinii de GND de la Atmega 328, rez de 10k, cond 100n si probabil E de la tranzistorul care comanda SSR-ul, NU sunt conectati la masa (Gnd) Link spre comentariu
Vizitator alexm1 Postat Mai 21, 2018 Partajează Postat Mai 21, 2018 (editat) Salut, sper ca mai urmareste cineva acest topic. Obiectiv: aparat de sudat in puncte Materiale existent: traf cuptor microunde+cablu stecher. Ma interseaza sa unesc 2 acumulatori AAA pt un aparat de ras, deci puncte fine si mici. Asa ca pana una alta la nivelul de pregatire "electronist de weekend" as avea nevoie de cateva sfaturi. Ce sectiune trebuie sa aibe cablul litat de cupru, si de cate ori sa.l trec prin secundarul trafului? Pt. un ulterior upgrade este buna jucaria asta? http://s.aliexpress.com/NVfau2yU?fromSns=+TypeApp Vreau sa pun totul intr.o carcasa probabil metalica si as vrea niste conectori izolanti, adica sa.i fixez in carcasa dar sa izoleze fata de aceasta iar pe o parte si alta sa pot prinde firele cu suruburi sau ceva de genul, nu stiu cum se numesc astfel de conectori, am incercat pe google dar nu am gasit nimic explicit ..cu poze. Editat Mai 21, 2018 de alexm1 Link spre comentariu
keenox Postat Mai 21, 2018 Autor Partajează Postat Mai 21, 2018 Pentru baterii din ce stiu trebuie curent continuu, deci trebuie redresat cumva curentul. Cred ca pentru ceva mic cum vrei tu merge cu o baterie de 12V cu Pb sau un condensator mai mare. Link spre comentariu
Vizitator alexm1 Postat Mai 21, 2018 Partajează Postat Mai 21, 2018 Deci, baterie 12v (auto), 2 fire cu capete de cupru brut si pot trage cateva puncte? Mai trebuie ceva masuri de precautie/protectie baterie?? Link spre comentariu
validae Postat Mai 21, 2018 Partajează Postat Mai 21, 2018 (editat) Ce treabă are sudura bateriilor cu tipul curentului folosit ? Acolo ai nevoie de o tensiune de maxim 2-4V și curent de câteva sute de Amperi. Sper că puteți calcula câte spire sunt necesare, dacă traful de microunde (MOT) are cam 2 spire/Volt....iar grosimea conductorului ? Gros cât permite spațiul disponibil... Ai grijă cu bateria, un scurtcircuit poate suda firele și bateria poate exploda, caz în care dacă nu te rănește explozia, sigur vei suferi arsuri de la acidul împroșcat......nu vă mai luați după sfaturile oricui.Atenție și la filmările de pe YT, unele sunt trucate sau sunt postate doar pentru vizualizări și reclame....ca să deosebești făcăturile de realitate ai nevoie și de ceva cultură tehnică. Editat Mai 21, 2018 de validae Link spre comentariu
Vizitator alexm1 Postat Mai 21, 2018 Partajează Postat Mai 21, 2018 (editat) Ok, deci 2-3 spire vor fi de ajuns. Spatiul disponibil il voi aprecia mai bine voi scoate secundarul. Referitor la temporizatorul din link, merita/rezista pt ceea ce am in plan? Editat Mai 21, 2018 de alexm1 Link spre comentariu
validae Postat Mai 21, 2018 Partajează Postat Mai 21, 2018 Ar trebui să facă față, nu pot ști care sunt parametrii reali, mai ales ce curent maxim poate comanda elementul de putere, dar traful cu microunde n-ar trebui să ia mai mult de 5-6A din rețea...ai grijă când scoți secundarul să scoți și șunturile magnetice dintre bobine, sunt două pachețele de tole înfășurate în hârtie nomex. Link spre comentariu
Vizitator alexm1 Postat Mai 21, 2018 Partajează Postat Mai 21, 2018 Da, am retinut pasul cu eliminarea sunturilor. Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum