Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat sudura in puncte

Postări Recomandate

E un temporizator cuplat cu mosfeți sau IGBT-uri de putere.Dă impulsuri scurte de sute de Amperi, iar controlul strict al temporizării rezultă în suduri curate și perfect repetabile de multe ori.Cel puțin până se rotunjesc vârfurile de sudură, care trebuie pilite din când în când, la orice aparat....

Link spre comentariu
Acum 2 ore, BRANCA a spus:

modoran.Care e aparatul de 100 de lei?

Am văzut şi unele de sudură în puncte ce lucrau cu baterii de condensatori recuperați...

Cel mai economic ieşi cu traf de microunde şi câteva spire groase pe secundar.

Uite asta, e 125 lei acum:

Are acumulator in interior și vreo 4 mosfetii, plus un microcontroller sa alegi cele 6 nivele de curent, l-am desfăcut eu. Se incarca pe USB.

Screenshot_2023-12-31-19-26-44-641_com.alibaba.aliexpresshd.thumb.jpg.5e9afb7e357ff523bec22b5a29bf15c6.jpg

Editat de modoran
Link spre comentariu

modoran.Şi n-are niciun condensator pe post de "rezervor tampon"?Cam ce curent poate livra max?

Am văzut module pe ali cu mosfeți,dar să le legi la o baterie mai serioasă.Au şi indicator de timp contact.

Link spre comentariu

Nu are nici un fel de condensator. Curentul de sudura vine direct din acumulator, trece prin mosfeti si atat.1704093563647.jpg

Despre curentul de iesire nu stiu ce sa zic, chinezul se lauda ca ar fi de 600A max, dar nu am masurat practic ( nici nu duce clampmetrul meu decat 100A in DC ).

Editat de modoran
Link spre comentariu

Am rugamintea ca cei  care au realizat temporizatorul dublu impuls ,cu reglaj si afisaj sa posteze , daca vor , schema optima si softul aferent .

Sunt nevoit sa fac si eu un aparat de sudura in puncte .

Am optat pentru varianta cu transformator  microunde initial .

Multumesc anticipat .

Link spre comentariu

Am cumpărat de la Lidl un „Starter”, pentru bateria de la mașină, e de 5 ani și ca sa nu am surprize pe drum am zis ca e bine sa fie acolo. Are și lanternă, porturi USB mufă pt bec LED de 4 W... Cu certitudine ar merge și pt sudura în puncte dacă se adaptează o pereche de electrozi adecvați.

Link spre comentariu

Nu ar merge deloc pentru sudură în puncte, curentul la redresoarele astea auto cu smps e limitat la câțiva Amperi. Am reparat un astfel de încărcător și avea curentul limitat la 5A. Cum să sudezi în puncte cu 5A când la sudură în puncte e nevoie de sute de Amperi ?

Link spre comentariu

Aha...credeam că e încărcător cu sursă în comutație.

Acel jump starter poate fi folosit doar combinat cu un temporizator reglabil.Altfel distrugi fie elemenții, fie conexiunile, în caz că nu i se arde siguranța...

Link spre comentariu

Oare ce sanse ar fi sa adaptez acest batran...(nu gasesc foto originale).. pentru sudura in puncte?

Am unul din traf de cuptor cu microunde scoate in jur de 750A dar as vrea sa pot face unul pentru a suda punctat la caroseria masinii deci grosime mult mai mare

Acest traf ..de pe vremea lui nea nicu  a vazut multe la viata lui inclusiv taiere cu electrod de 4-5...scoate peste 160A la mediana pe care folosesc 2.5 sau 3.2...pe 28~30v..49v..56v..63~65v

din cate imi amintesc primarul e bobinat cu 2x1,8mm daca era ok micrometru folosit

secundarul fiind cu mai multe mediane  una din sarma de aluminiu de 10 cu tot cu  plastic restul din bara de cu  gen nalta CFR...

Am un conductor de cupru lung de 1,5m cred ...cu sectiune foarte mare ...cred ca are 3cm diametru sau mai mult din care as vrea sa  ii fac 1 2 infasurari...

problema e cu ce-i pot masura Amperajul...clampmetrul meu nu stie mai mult de 1000A

Comparativ cu cele de cuptor cu microunde cred ca e mult mai puternic....

Editat de gabyh
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări