bentanioan Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 Cred ca aveti prea multe conexiuni. Eu am bobinat secundarul cu 25 mm2 (cablu cu lite foarte subtiri,deci foarte flexibil) si am legat direct manerul de sudura. Link spre comentariu
string Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 23 minutes ago, bentanioan said: Cred ca aveti prea multe conexiuni. Și nici măcar din cupru /cupru. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 CE SA VEZI. SURPRIZA ESTE TOT NUMAI CUPRUI SI ESTE SI COSITORIT Link spre comentariu
validae Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 Ce tensiune ai în gol pe secundar ? Ce timp ai setat la temporizator ? Aplici suficientă presiune pe vârfurile de sudură ? Link spre comentariu
Den Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 (editat) Este mult prea subtire conductorul din secundar.Ala e cablu de impamantare,nu prea functioneaza nimic cu el.Prea multe conexiuni,faceti scurt si vedeti daca/ unde se incing conexiunile.Eu am folosit de 1,2cm diametru ,3 spire pe un miez ceva mai mare si nu am fost deloc multumit la prins table intre ele,la prins banda (speciala) pe acumulatori,da,functiona perfect.Ar fi fost 7 spire necesare in cazul meu,dar nu era spatiu.. Nu tot ce vezi pe youtube e real.. Editat Februarie 16, 2023 de Den Link spre comentariu
kinderu56 Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 (editat) am undeva la 2.7v ,conexiunile sunt ok problema a fost la penu de sudura acolo am schimbat elecrrozi cu uni de 6mm in loc de 3mm ,este facut doar pentru sudura bateri Editat Februarie 16, 2023 de kinderu56 Link spre comentariu
kinderu56 Postat Februarie 17, 2023 Partajează Postat Februarie 17, 2023 salut cu primu aparat am rezolvato funtioneaza ok era din cauza elelctozilor de sudura ,acuma urmeaza a doua bucata la care am cofiguratia urmatoare traf cuptor de 1440w moulinex primar cupru cu miezu de 59mmx40mm ,cu ce imi recomandati sa bobinez secundaru, am asa platband de cupru de 10mmx2mm , 5mmx3mm , multifilar de 35mm2 si tot multifilar de 16mm2 ,partea de comanda este cea facuta de digix cu arduino . multumesc Link spre comentariu
kinderu56 Postat Februarie 18, 2023 Partajează Postat Februarie 18, 2023 nimeni? Link spre comentariu
elman Postat Februarie 18, 2023 Partajează Postat Februarie 18, 2023 3 spire cu multifilar de 35mmp, fara conectori, cablurile direct la solder pen si ai sa fi surprins ce bine sudeaza. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Februarie 23, 2023 Partajează Postat Februarie 23, 2023 ok am inteles se poate utiliza acest tiristor pentru aparatu de sudura in puncte pentru ssr dfacu prezentat mai urma cu cateva pagini .multumesc https://postimg.cc/hfPV1GWK poate gasim si un pdf la eu unu nu am gasit Link spre comentariu
bentanioan Postat Februarie 23, 2023 Partajează Postat Februarie 23, 2023 Tyristor TR 956-250-12-NKL (TR956) - Výprodej - Elektro Švestka (elektro-svestka.cz) Aici aveti datele despre tiristor , in rest eu nu am inteles nimic. Oricum aveti nevoie de triac. Link spre comentariu
raidaru Postat Decembrie 31, 2023 Partajează Postat Decembrie 31, 2023 (editat) As dori sa cumpar si eu un aparat de sudura in puncte pentru a lipi niste platbanda de nichel pe acumulatori 18650 , https://www.aliexpress.com/item/1005006151285896.html?spm=a2g0o.cart.0.0.301d38da1NHS1P&mp=1 dar nu-mi dau seama din specificatile lor care este capacitatea minima/maxima a bateriei de masina ce se poate folosi, scrie ceva de 2*20Ah , ar avea ceva daca as pune o baterie de 77Ah? Editat Decembrie 31, 2023 de raidaru Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 31, 2023 Partajează Postat Decembrie 31, 2023 Nu e buna sursa ta de maxim 90A, e mult prea putin sa faci ceva cu ea. Cumpara un aparat cu acumulator inclus de 3,6V, eu am luat unul la 100 si ceva de lei si sudeaza bine, nu am nevoie sa sudez in fiecare zi cu el. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 31, 2023 Partajează Postat Decembrie 31, 2023 Nu merge cu orice sursă, acolo trebuie sute de Amperi.Mai bine cumperi kit de la chinezi. Dacă iei un transformator de cuptor de microunde și-l modifici, obții un aparat de sudură ieftin.Dar poți adăuga la un aparat de sudură existent o priză sau două spire suplimentare băgate prin spațiul existent deja. Trebuie doar să scoți secundarul de înaltă tensiune și șunturile magnetice dintre primar și secundar și bagi două spire cu platbandă de 5x7mm sau chiar cablu lițat cu secțiune de 15-30mmp și la capete lipești niște papuci și vârfuri de cupru ascuțite conic, fixate pe ceva textolit.Mai ai nevoie de un releu temporizat, care îl faci cu un 555 și un triac și gata.Am prezentat de altfel la pagina 10 a topicului cum mi-am făcut astfel de aparat de sudură cu care lipesc tablă subțire pe elemenți 18650. Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 31, 2023 Partajează Postat Decembrie 31, 2023 Eu am preferat ceva compact si care sa mearga din prima, am considerat ca merita 100 de lei. Acum daca ai deja traf de microunde, sarma pentru secundar sau platbanda ai gratis si timpul tau nu conteaza ca sa mesteresti la el, plus marimea mult mai mare, e alegerea fiecaruia ce doreste. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum