Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat sudura in puncte

keenox

Postări Recomandate

Este mult prea subtire conductorul din secundar.Ala e cablu de impamantare,nu prea functioneaza nimic cu el.Prea multe conexiuni,faceti scurt si vedeti daca/ unde se incing conexiunile.Eu am folosit de 1,2cm diametru ,3 spire pe un miez ceva mai mare si nu am fost deloc multumit la prins table intre ele,la prins banda (speciala) pe acumulatori,da,functiona perfect.Ar fi fost 7 spire necesare in cazul meu,dar nu era spatiu.. Nu tot ce vezi pe youtube e real..

Editat de Den
Link spre comentariu

am undeva la 2.7v ,conexiunile sunt ok problema a fost la penu de sudura acolo am schimbat elecrrozi cu uni de 6mm in loc de 3mm ,este facut doar pentru sudura bateri 

Editat de kinderu56
Link spre comentariu

salut cu primu aparat am rezolvato funtioneaza ok era din cauza elelctozilor de sudura ,acuma urmeaza a doua bucata la care am cofiguratia urmatoare traf cuptor de 1440w moulinex primar cupru  cu miezu de 59mmx40mm ,cu ce imi recomandati sa bobinez secundaru, am asa platband de cupru de 10mmx2mm , 5mmx3mm , multifilar de 35mm2 si tot multifilar de 16mm2 ,partea de comanda este cea facuta de digix cu arduino . multumesc

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

As dori sa cumpar si eu un aparat de sudura in puncte pentru a lipi niste platbanda de nichel pe acumulatori 18650 , https://www.aliexpress.com/item/1005006151285896.html?spm=a2g0o.cart.0.0.301d38da1NHS1P&mp=1  dar nu-mi dau seama din specificatile lor care este capacitatea minima/maxima a bateriei de masina ce se poate folosi, scrie ceva de 2*20Ah , ar avea ceva daca as pune o baterie de 77Ah?

Editat de raidaru
Link spre comentariu

Nu e buna sursa ta de maxim 90A, e mult prea putin sa faci ceva cu ea.  Cumpara un aparat cu acumulator inclus de 3,6V, eu am luat unul la 100 si ceva de lei si sudeaza bine, nu am nevoie sa sudez in fiecare zi cu el.

Link spre comentariu

Nu merge cu orice sursă, acolo trebuie sute de Amperi.Mai bine cumperi kit de la chinezi.

Dacă iei un transformator de cuptor de microunde și-l modifici, obții un aparat de sudură ieftin.Dar poți adăuga la un aparat de sudură existent o priză sau două spire suplimentare băgate prin spațiul existent deja.

Trebuie doar să scoți secundarul de înaltă tensiune și șunturile magnetice dintre primar și secundar și bagi două spire cu platbandă de 5x7mm sau chiar cablu lițat cu secțiune de 15-30mmp și la capete lipești niște papuci și vârfuri de cupru ascuțite conic, fixate pe ceva textolit.Mai ai nevoie de un releu temporizat, care îl faci cu un 555 și un triac și gata.Am prezentat de altfel la pagina 10 a topicului cum mi-am făcut astfel de aparat de sudură cu care lipesc tablă subțire pe elemenți 18650.

Link spre comentariu

Eu am preferat ceva compact si care sa mearga din prima, am considerat ca merita 100 de lei. Acum daca ai deja traf de microunde, sarma pentru secundar sau platbanda ai gratis si timpul tau nu conteaza ca sa mesteresti la el, plus marimea mult mai mare, e alegerea fiecaruia ce doreste.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări