Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat sudura in puncte

Postări Recomandate

Asta e ideea ca am fost la un service local  unde lucreaza  niste cunostinte ale mele...sincer nu imi surade ideea de a da 8000 ron pentru 2 praguri...demontat pus altele noi fara a lua in considerare daca trebuie schimbate si celelalte 2 repere de care vin prinse aceste praguri...voi lua un MIG dar nu e o optiune ok  pentru ca indiferent ce agent/gaz de racire folosesti tot va supraincalzi tabla in zone unde nu poti sa aplici mai tarziu tratamente anticorozive..asta dorind sa evit cu sudura in puncte aproape ca cea din fabrica...

Link spre comentariu

Am facut urmatorul experiment:

Am scos secundarul unui traf de cuptor cu microunde si am alimentat traful la 220V. Dupa vreo 15 min am masurat temp trafului si era in jur de 90 de grade celsius. Zic hai sa masor si consumul la primar. Pun ampermetru si .... 3.8A AC.

Adevarul cand am scos secundarul, mi-a scapat spiralul si am atins cateva tole in interior...m-am gandit atunci ca le-am pus in scurt dar pe lateral tolele sunt sudate si teoretic toate tolele ar fi in scurt.

E normal sa consume in gol aprox 900W ??

Deci e bun de aruncat sau sa continui proiectul pentru aparatul de sudura in puncte acumulatori? 

Link spre comentariu

Aceste trafuri sunt subdimensionate și consumă exagerat în gol.Am măsurat același consum și la alt traf bun. Nu are nicio treabă că ai atins tolele cu burghiul, sunt oricum sudate.

E foarte bun pentru sudura în puncte, dar trebuie să nu uiți să-i scoți șunturile magnetice dintre primar și secundar.Sunt acele pachețele de tole învelite în hârtie fixate în spațiul dintre primar și secundar.

Link spre comentariu

@Validae cu cel cu microunde poate nu dar...cu cel  de care spuneam eu sigur...dar cred ca trebuie sa imi fac circuit separat pe  conductor de 4 sau 6mm2 spre acest transformator avand in vedere ce putere ar putea sa aiba in secundarul de 2 spire cu 400mm2...problema ar fi cred ...racirea...

Abia astept sa se incalzeasca sa plec la tara sa pot incerca ce poate  face acel traf toroidal in noua varianta de secundar

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări