Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala termica pe lemne cu gazeificare Bosch K 24-1 SA/SAW 62

cristi_74

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• cristi_74

2

• MoshuLeo

1

• pop_ady44

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Mersi validae pt promptitudine.Am gasit aici http://www.potcontrol.ro/piese-centrale-termice/diverse/ventilator-cazan-gazeificare-buderus?cPath=70_143&zenid=9b2c57b0de5d3d300131638acb19692b dar cand vazu nasu-meu cat costa,scoate de la strujac bani si cumpara una noua mai mare.Iar pentru asta de 25kw iau un vent de pe OLX la 700 ron.

Numai bine si la multi ani tuturor userilor de pe forum.

Link spre comentariu

Da preturile la diverse componente la centrale termice pe lemne sunt foarte mari in special la romstal.

Modulul de comanda al centralei costa la unele tipiri 2500ron si el este echipat cu piese de max.100ron. 

Link spre comentariu

La multi ani, am vazut discutia pe tema preturilor, din experienta mea pot spune ca daca cumparati diverse echipamente din Germania de pe magazine on-line se rezolva problema mult mai ieftin aproape scade la jumatate pretul cu transport cu tot. Si eu am stat sa ma gandesc cum e posibil, in general multe echipamente indiferent ca le achizitionati din Germania sau din Romania sunt produse tot in China :), una din explicatii ar fi ca poarta de intrare a produselor chinezesti in Europa este in Rotterdam si Amsterdam (transcontainerele alea mari de la Maersk doar in porturile astea mari pot acosta), deci produsele intra prin nordul Europei si pana in Romania trec prin mai multe maini, evident mai este si explicatia ca importatorii romani sunt lacomi si pun adausuri de 200-300%

Link spre comentariu

Atata timp cat e pe lemne si nu ai nevoie de avize ISCIR - la cele pe gaz - poti pune orice motor.

Sigur se gaseste un motor cu aceeasi cota la ax. Daca are curent mai mare intercalezi un releu cu bobina de 220V.

Acum sa fim sinceri - 1600 lei e pret pentru fraieri.

Se pune o flansa si pui orice motor. 

P.S. - Si cand ma gandesc ca o centrala asemanatoare, integral din INOX de 5mm proiectata si executata de inginerii de la Turceni costa cam 8.000 lei acum vreo 3-4 ani. Sa fie 10.000 acum. Ca dimensiuni exterioare are 1000 x 1000 x 1000 mm , adica cam 1 metru cub. si merge cu tiraj natural, gazeificata natural, are o pompa de recirculare pe retur si cu vas de expansiune deschis. Are 3 usi prin care bagi lemne si carbuni pana o umplii. 

Si asta nu mai are moarte, o sa ramana mostenire la stranepoti.

Link spre comentariu

poti gasi la melindainstal  la 290 ron    la multi ani 2015

eu as avea nevie de schema unui fan controler ,,,,simplu care la cresterea temperaturi ,sa scada turatia ventilatorului. daca ma puteti ajuta 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări