Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nituri

dacianu11

Postări Recomandate

Salut! Va rog sa imi spuneti si mie din ce pot sa fac cateva nituri pentru manerele unui cutit?

M-am gandit la varinta din cuie, dar nu imi dau seama cum as putea aplatiza nitul in partea in care vine taiat cuiul fara sa bat cu ciocanu. Imi este frica sa nu se crape manerele. Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dacianu11

5

• validae

3

• eugenbt

2

• amudsen

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cel mai bine cu nituri de aluminiu.Se pot face ușor dintr-o bucată scurtă de cablu de forță recuperat de la instalații vechi.Sau dintr-un electrod de aluminiu.

Editat de validae
Link spre comentariu

Cel mai bine cu nituri de aluminiu.Se pot face ușor dintr-o bucată scurtă de cablu de forță recuperat de la instalații vechi.Sau dintr-un electrod de aluminiu.

......si capetii se bat usor cu ciocanul?

Link spre comentariu

Se nituiesc foarte ușor, inițial se fac conice găurile în mânere, pentru a se lărgi ușor capătul nitului.Apoi se bate ușor cu un dorn mic capul nitului până se umflă suficient cât să se ,,umfle,, capătul în găurile conice din mânere. După aceea se pilește la nivel cu mânerul.Se șlefuiește apoi cu o perie de pâslă tot mînerul.Sau cu șmirghel fin, depinde de materialul mânerului.Lungimea nitului trebuie să fie destul de mare încât să se taseze suficient, dar nu prea mare ca să nu se îndoaie la nituire.Se face eventual o probă pe o bucată de material cu aceeași grosime cu mânerul cuțitului.

Editat de validae
Link spre comentariu

Cred ca gaseste mai usor cupru, iar ca sfat, partea conica sa fie adanca cam cat diametrul nitului (numai sa permita manarele). Restul e arta si indemanare cat de frumos vrei sa arate.

Link spre comentariu

Vrei usor faci cu Al ,vrei sa tina si sa fie estetic mai greu dar sigur cu Cu.Daca faci cu Cu incalzaste-l la rosu si dupa asta baga-l in apa,se inmoaie si merge mai usor.

Editat de mihaighe
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Poti pune nituri si din teava subtire de cupru dar, este bine sa si lipesti manerele de lama cu rasina.Se mai gasesc niste chestii cu filet.Daca intereseaza domeniul viziteaza forumul My knife.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări