Vizitator bayblend Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 (editat) Am asteptat sa vad o colectie in acest topic dar se pare ca eu sunt primul Vreau sa impartasesc cu voi o mica parte din colectia mea, sunt un impatimit al integratelor romanesti si rusesti dar nici celelalte nu le dau la o parte. Aici se poate vedea o parte din colectie: https://plus.google.com/u/0/photos/109759339884995816066/albums Daca detine-ti procesoare sau integrate care va prisosesc, as fi bucuros sa le achizitionez, accept si donatii, fac si schimburi cu ce am dubluri Multumesc si un an minunat, Ovidiu Editat Ianuarie 1, 2015 de bayblend Link spre comentariu
valica Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Interesant, am adunat si eu asa ceva, am mai postat ceva poze in sectiunea vintage. Stiu pe cineva pe mygarage.ro care este colectionar inrait de asa ceva, exista un forum international serios chiar despre asa ceva. Am vazut ca pe ebay unele cipuri se vand chiar cu sute de euro, dupa mine o prostie dar na fiecare cu pasarica lui . Link spre comentariu
Vizitator bayblend Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 Cel de pe mygarage.ro, imi este prieten, si da aveti dreptate sunt unele destul de rare care sunt chiar mii de euro Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 Ceva "prostioare" antice,mai rare, am adunat si eu:80186, 8086,8088... http://i.imgur.com/lLehE8s.jpg Link spre comentariu
Vizitator cata82 Postat Ianuarie 6, 2015 Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 (editat) Daca detine-ti procesoare sau integrate care va prisosesc, as fi bucuros sa le achizitionez, accept si donatii, fac si schimburi cu ce am dubluri Salut, Te intereseaza un Pentium MMX TM tech exact ca cel din foto? Specificati: Core Frequency: 166 MHz Board Frequency: 66 MHz Clock Multiplier: 2.5 Data bus (ext.): 64 Bit Address bus: 32 Bit Transistors: 4,500,000 Circuit Size: 0.35 µ Core / I/O Voltage: 2.8 / 3.3 V Introduced: October 1996 Manufactured: week 50/1997 Made in: Philippines L1 Cache: 16+16 KB CPU Code: P55C Intel S-Spec: SL27H Package Type: Plastic PGA-296 Socket: 7 PS: Nu are niciun pin rupt sau stramb, nu stiu daca mai e functional. Astept PM. Editat Ianuarie 6, 2015 de cata82 Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Ianuarie 6, 2015 Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 (editat) pentium MMX de 166 ca ala cred ca e destul de rar. si versiunea de 233 era f rara si am dat-o f ieftin acum cativa ani. Prezint si eu minicolectia deoarece nu prea tin colectii mari din lipsa de spatiu am insa de 200mhz cred ca sl27j Mai am ceva procesoare ceramice pentium fara mmx, AMD k6 II vreo 2-3 bucati, si am avut chiar un Duron Ceramic pe socket A. Mai am Pentium III vreo 2 bucati si alte vreo doua pe slot (celeron 333Mhz parca). valoarea lor va creste odata cu trecerea timpului. La integrate nu ma prea pricep insa, am vreo 3-4 cipseturi si chipseturi video. Cum e si placa asta audio cu aplificator integrat si buton de volum, de prin 1992 AD Chips, CMEDIA. Nu avea rost sa scot chipul audio de pe ea, avantajul era doar loc mai putin ocupat. Insa mai e si functionala Placa video CirusLogic de abia 1MB din 1995-1996 . Nu stiu cine ar mai adauga in cele 2 locasuri inca 1MB de memorie si unde s-ar gasi memorie de adaugat. Am avut chiar placa video si mai veche pe slot ISA. Detin inca pozele cu unele piese foarte vechi. CD ROM Funai 8x din 1998 japonez Nici memoriile RAM nu se lasa mai prejos. Iata memorii originale samsung de prin 1991 din Koreea, nu de nord, ar fi fost culmea. memorii mai noi 4-8MB sau Astea mergeau doar cate doua in pecreche ca un fel de dual-chanel. Au 8Mb fiecare, am si de 16 si maxim am avut de 32MB bucata. mai mari nu cred ca au existat decat f rare. si mai noi SDRAM 1999 32MB PC 83 inca fara valoare Cele de 128 si 256MB abunda insa si nu au nici o valoare azi. Asta e de prin 1998, o memorie cache pt cpu dar se monta intr-un fel de slot identic cu cel AGP , o ciudatenie, posibil sa fie si altceva Ceramicele deja nu le mai vand, in 2008 ceream 2 lei pe bucata, azi peste 15 lei insa. Pot oferi cui vrea la preturi peste 5 lei doar un celeron de 333Mhz pe slot, un pentium 3 de 800 si un alt celeron mai nou desfacut Vor fi valoaroase inclusiv placile de extensie cu circuite, si cipuri cum ar fi asta de exemplu. In functie de oferte pot sa mai instrainez din ele, insa nu pt reciclari. Ar fi culmea sa dau obiectele de colectie la reciclare pt 4 lei pe kg Editat Ianuarie 6, 2015 de ExtremeEdition Link spre comentariu
Vizitator bayblend Postat Ianuarie 6, 2015 Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 Imi pare rau sa va dezamagesc dar pentium mmx e chiar comun, exista o comunitate internationala de colectionari unde se poate cumpara asa ceva in functie de sspec inte 1-3 $ Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Ianuarie 6, 2015 Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 (editat) Cam tot ce e acolo la mine e comun. Valori reale in zeci de euro au abia procesoarele dinainte de 89 si cele f rare de colectie mai actuale cum ar fi diverse raritati de pentium 3 tualatin, unele versiune de pentium si core extreme care au costat o groaza de bani si la lansare. Dar pt minicolectie sunt bune oricare componente, mai ales ca sunt si functionale. Si e posibil ca peste 60 de ani sa devina valoroase si astea. Unii cauta acum floppy de 5 inci si alte dracovenii de exemplu, PC-uri HC, 286, Comodore 64 Ai procesoare HP din canada? Cu comutatoarele alea cred ca ai exagerat pt ca deocamdata nu cred ca ar valora decat daca au ceva metale pt unii, eu am o lada plina. Ala de jos e sovietic CCCP. Editat Ianuarie 6, 2015 de ExtremeEdition Link spre comentariu
Vizitator cata82 Postat Ianuarie 6, 2015 Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 Imi pardoau sa va dezamagesc dar pentium mmx e chiar comun, exista o comunitate internationala de colectionari unde se poate cumpara asa ceva in functie de sspec inte 1-3 $Cred ca n-ai inteles ideea, ti-l dau gratis, nu vreau absolut nimic, am inteles din postarea ta, citez: "accept si donatii"......Astept PM cu adresa ta cu un nr. de telefon si suport tot eu transportul. Link spre comentariu
Vizitator bayblend Postat Ianuarie 6, 2015 Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 Cu comutatoarele alea cred ca ai exagerat pt ca deocamdata nu cred ca ar valora decat daca au ceva metale pt unii, eu am o lada plina. Ala de jos e sovietic CCCP. Comutatoarele nu sunt de colectie, am un topic in vanzari si am postat pozele cu ce vand in pagina mea de google+ HP nu am in colectie Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 pai intreb de HP ca am vazut la tine niste dispozitive electrice probabil asemanatoare unor cpu dar scria hp canada si erau galbene Link spre comentariu
Vizitator bayblend Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 da alea sunt cipseturi BGA, nu am nici un cpu HP Link spre comentariu
Vizitator sound.art Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 Am asteptat sa vad o colectie in acest topic dar se pare ca eu sunt primul Sunt mai multi colectionari pe forum, dar, inexplicabil, nu posteaza aici... desi ar fi una din cele mai atractive sectiuni. Mai gasim piese din colectii prin alte sectiuni. Link spre comentariu
georgeleus Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 Salut, Pe masura ce-am inaintat in varsta mi-am dat seama de ce vremuri de aur am trait odinioara. Atat in materie de hardware cat si de majoritatea lucrurilor care chiar se faceau cu cap si sa te tina o viata. Nu ca mizeriile sinistre din ziua de astazi care sunt facute sa tina doar cat au garantie (de la componente PC si mobile, pana la autoturisme). Pe langa asta discutam si de partea de software, iar pentru mine jocurile PC adevarate au incetat sa mai existe cam dupa 2002-2004. Cine nu-si aminteste fiorii de pe sira spinarii la un Quake 2, AVP 2 sau Undying. Sa nu mai mentionez simulatoarele de masini. Ma rog, destul cu gargara nostalgica. In consecinta celor de mai sus mi-am autopropus un proiect personal. Si la pensie daca reusesc sa-l scot la capat, tot ma voi declara bucuros. Asa ca am inceput sa colectionez componente vintage PC si jocuri originale din generatia de aur (86-2002). Am inceput cu o colectie de placi video 3dfx (faimoasele Voodoo), apoi cu placile de sunet Aureal (seria Vortex), ca mai apoi sa completez totul cu o serie de procesoare Pentium 3 (nucleu Coppermine si Tualatin - cele mai reusite), ceva SDRAM, cateva placi de baza (in mare parte cu procesor pe slot, asa-s P3-urile mele) si doua monitoare LCD de 15". Doresc ca-n viitorul (sper eu) apropiat sa incropesc macar 4 sisteme retro si sa strang cativa din fostii colegi de liceu sa ne petrecem ceva din amintiri pe viu. Oricum mai mult de 8 sisteme nu am de gand sa-mi fac. Destul cu lauda, acum de ce am eu nevoie din partea domniilor voastre: Daca utilizatorii de aici numara si ceva posesori de ce-mi trebuie mie, va rog sa ma abordati prin mesaje private si sa-mi dati de veste, daca unele nu se pot dona pot accepta si oferte sau schimburi. Ce ma intereseaza mai exact: Placi video: 3dfx Voodoo (preferabil Voodoo 2, 8 sau 12MB, dar nu refuz alte modele) orice alta placa ordinara PCI 2D 1-2-4MB. Placi de sunet: Aureal Vortex (preferabil 8820, 8830) Procesoare: Doar Pentium1 MMX, vreau sa incropesc un sistem cu Windows 95 si Voodoo 1 - 4MB. RAM: 32-64MB EDO SIMM (strict pentru P1) 64-256MB DIMM SDRAM. Placi de baza: cu slot de procesor FPGA, Sk. 370 sau Slot 1. Hard-Disk: 4GB-10GB-20GB, ATA 33-66 Placi Retea: 10MBps-100MBps PCI Periferice: Tastatura PS2 Mouse Optic PS2 Monitor LCD 15", nu mai mare. Software: Windows 98 SE RC6 original Windows 95 original Windows 3.1 original Microsoft Office 97 original Jocuri PC vechi originale Repet, sunt dispus la oferte si eventual schimburi. Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum