Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare la un vu pe leduri

Chiriac Dragos

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

5

• Chiriac Dragos

4

• validae

1

• ilzul

1

Zile populare

Nu mă apuc acum să fac scheme . Ai soluția ideală mai sus , sugerată de @validae.

Și nu , nu e bine . Printre altele ai pus intrarea la masă .

Recomandare . Am mai făcut-o de câteva ori .

1.Alegeți scheme care să fiți siguri ( mă rog , cât se poate ) că au fost testate și merg bine . 

2.Apoi construiți-le așa cum le-a făcut autorul . 

Link spre comentariu

Recomandare . Am mai făcut-o de câteva ori .

1.Alegeți scheme care să fiți siguri ( mă rog , cât se poate ) că au fost testate și merg bine . 

2.Apoi construiți-le așa cum le-a făcut autorul . 

Depinde, as fi spus ca sustin total chestia asta... Insa pot aparea probleme chiar daca e urmata schema indeaproape.Lucru care l-am experimentat la al meu vu-metru de 100 leduri. Am urmat "schema" (ca defapt erau imaginile in eagle) indeaproape, am construit-o si eu in program, am facut si partea fizica, tot, tot, piesele au fost exact acealeasi si cand l-am pus in functiune, am avut surprinderea sa nu fie exact cum trebuie.

Mai exact, ledurile mi se aprindeau mult prea repede, problema era din doua rezistente (la 555) care in loc de 22k (cat erau pe schema) ar fi trebuit sa fie de 2.2k.

post-228815-0-34961900-1420138628_thumb.jpg

Editat de ilzul
Link spre comentariu

Este excepția care confirmă regula .

Ca să glumim puțin - putem s-o încadrăm la 1. Schema originală nu a mers cu 22k sau la 2. Nu ai făcut-o exact ca autorul , el a folosit 2.2k. 

Acum la modul serios - sigur , astfel de greșeli de scriere/desenare pot să apară . Unele anomalii pot fi depistate prin analiza ( și înțelegerea) schemei . Ideea e că dacă schema originală a mers ai toate șansele s-o repeți - cazul tău, ai rezolvat până la urmă. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări