Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radiator cu halogen

Mondan

Postări Recomandate

Am cumparat radiator cu halogen,

Ca azi "se anuntara" -20 grade.

Bag in priza, dar parca nu incalzeste. Are 3 rezistente de 400W, in total 1.2KW.

Ala din magazina zis ca incalzeste cumva in jur si ca aeroterma ar fi mai eficienta.

N-am crezut.

-----------------------------

Acum il bag in priza si vad ca parca e ceva in neregula.

Da' n-are ce sa fie.

Da' daca consuma 1.2K/h atunci ce poate sa fca cu energia asta decat sa o transforme in caldura.

Atceva ce ?

Sa fie o investitie prosta ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mondan

1

• belasajgo

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Am cumparat radiator cu halogen [...]

Ala din magazina zis ca incalzeste cumva in jur si ca aeroterma ar fi mai eficienta. [...]

Vroia sa spuna ca radiatorul cu halogen incalzeste prin radiatie, pe cand aeroterma incalzeste aerul. Asta este asemanator si cu panourile radiante in comparatie cu caloriferele. Panourile radiante incalzesc prin radiatie (incalzesc obiectele spre care sunt orientate), pe cand caloriferele incalzesc prin convectie (incalzesc aerul). Este la fel si in natura, soarele incalzeste pamantul si pamantul incalzeste aerul. Daca pozitionezi radiatorul cu halogen spre tine, ar trebui sa te incalzeasca suficient...

Nu este o investitie proasta, este utila in incaperi foarte mari (de ex. hale industriale) unde este imposibil sa incalzesti aerul din incapere, insa vrei totusi sa te incalzesti (adica este posibil si sa incalzesti aerul, dar nu se merita). Intr-o camera mica nu apare problema asta, de aceea cu o aeroterma poti incalzi aerul din camera.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări