Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Daewoo sasiu cp330

roty_26

Postări Recomandate

Buna ziua si la multi ani tuturor utilizatorilor acestui forum. Am acest tv pe masa si nu reusesc sa imi dau seama cine este vinovat de luminozitatea de pe tub daca dau din semireglabilul de pe sursa am luminozitate ok dar se lateste rau imaginea si nu o mai pot ingusta de nicaieri daca ingustez din semireglabilul din sursa se intuneca si nu mai am de unde sa o dau mai tare .Imi poate spune si mie cine va pe unde sa mai umblu?

sau ce sa inlocuiesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• roty_26

13

• dan cod

7

• Florinel TV

7

• bobo

4

Top autori în acest subiect

la trafu de linii nu am umblat duar la semireglabilul din sursa am umblat

din semireglabilul de sursa regleaza tensiunea inapoi pe b+  103v ca altfel arzi alceva in tv si incearca din traf linii de semireglabilul de jos sai dai g2 si vezi daca revine lumina

Link spre comentariu

nu se regleaza nici din telecomanda , adica mai mica luminozitate se poate dar mai mare nu ,este deja la 63 nici din panou nici din traf de linii o sa dau inapoi pana imi apar cei 103 V dar se va vedea intunecat  alta solutie sa maresc acea tensiune de pe g2  fara sa umblu la semireglabilul din sursa ? Am incercat sa masor g2 fata de masa adica g1 si mi sa stricat un aparat de masura noroc ca mai am unu

Editat de roty_26
Link spre comentariu

nu se regleaza nici din telecomanda , adica mai mica luminozitate se a poate dar mai mare nu ,este deja la 63 nici din panou nici din traf de linii o sa dau inapoi pana imi apar cei 103 V dar se va vedea intunecat  alta solutie sa maresc acea tensiune de pe g2  fara sa umblu la semireglabilul din sursa ? Am incercat sa masor g2 fata de masa adica g1 si mi sa stricat un aparat de masura noroc ca mai am unu

nare cum sa strice aparatu de masura tensiunea g2 daca dai aparatu pe 1000v  sau 750v depinde de aparat ca acolo nu este mai mult de 600v pe g2 

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Mie mi se pare ceva ciudat la intrebarea asta:

alta solutie sa maresc acea tensiune de pe g2  fara sa umblu la semireglabilul din sursa ? 

Raspunsul evident este: 

Da, rotesti de potentiometrul notat SCREEN de pe trafo linii fara sa masori nimic cu aparatul pana eventual va apare niste dungi oblice pe ecran. In momentul acela rotesti in sens invers pana se obtine o luminozitate aceptabila.

NU mai umbla la potentiometrul din sursa.

Link spre comentariu

am dat din potentiometrul de pe traful de linii pana au aparut acele dungi oblice apoi lam dat inapoi un pic de au disparut dar nu este luminozitate se vede intunecat ca si cand luminozitatea ar fi undeva aproape de jumate la un televizor functional .Aparatul sa stricat pentru ca acum pe partea de volti nu imi mai masoara deloc am masurat pe placa tk unde scrie g2 si g1 iar aparatul era dat pe scala de 1000vcc .Asta nu ar fi o problema ca mai am unu dar mie frica sa mai masor acolo ca mie sa nu raman si fara asta

Link spre comentariu

nu se regleaza nici din telecomanda , adica mai mica luminozitate se poate dar mai mare nu ,este deja la 63 nici din panou nici din traf de linii o sa dau inapoi pana imi apar cei 103 V dar se va vedea intunecat  alta solutie sa maresc acea tensiune de pe g2  fara sa umblu la semireglabilul din sursa ? Am incercat sa masor g2 fata de masa adica g1 si mi sa stricat un aparat de masura noroc ca mai am unu

eu am vrut sa intreb daca din telecomanda se regleaza lumina adica daca se intuneca si daca este asa cum spui la maxim

am dat din potentiometrul de pe traful de linii pana au aparut acele dungi oblice apoi lam dat inapoi un pic de au disparut dar nu este luminozitate se vede intunecat ca si cand luminozitatea ar fi undeva aproape de jumate la un televizor functional .Aparatul sa stricat pentru ca acum pe partea de volti nu imi mai masoara deloc am masurat pe placa tk unde scrie g2 si g1 iar aparatul era dat pe scala de 1000vcc .Asta nu ar fi o problema ca mai am unu dar mie frica sa mai masor acolo ca mie sa nu raman si fara asta

atunci multimetru stift eu am cumparat si de la chinezi si nau avut nimic am masurat cu ele tensiunea g2 dar nau avut nimic de exemplu DT9208A DT9205 si tot asa am avut destule si mergeau pina se ducea comutatoru 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări