Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator clasa D cu MAX9709

Postări Recomandate

• Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Aseară, când am calculat, introdusesem niște valori greșite în ecuație (inversasem valorile rezistențelor de la rețeaua de bas cu cele de înalte). Nu mai știu exact ce rezultate mi-au ieșit că am făcut manual, pe calculator, dar acum am folosit un calculator online, introducând valorile corecte, și tot nu iese ca în multisim (la frecvențe mă refer).

Și pe înalte, cu 10kΩ și 2nF tot nu e în ordine.

eXQBiTV.png

LE

"aseară" era de fapt azi dimineață, dar eram debusolat, ca am făcut noapte albă.

Editat de Real Minitehnicus
Link spre comentariu

Nu stau sa pun imagini ( nu prea mai am chef ) dar valorile puse de mine indica pozitia aprioximativa a varfurilor de castig, calculatorul ala nu avea cum sa le reproduca, el calculeaza poli si zerouri, niste puncte distincte unde se egaleaza rezistentele cu reactantele, curba reala nu-i niciodata una dreapta, punctele alea le identifici in simulator in zonele unde ai aproximativ +/-3db, si exista si in multisim la bas un pol pe la 30hz si un zero pe la 140 ( sau cam pe acolo ), si la inalte la fel, un zero pe la 1khz (poate ceva mai mult ) si un pol ceva mai jos de 10khz...

Corectorul face aproximativ ce trebui sa faca, totusi este cam simplificat dupa parerea mea, curbele de raspuns sunt destul de largi, varfurile arata mai degraba a paliere, si asta ju-i o problema a valorilor puse de Thunderer acolo, ci a configuratiei in sine. Dar probabil ca-si fac efectul deci...

Link spre comentariu

Asta e ce am gasit in dosarele mele.

Cum e vorba de ceva finalizat acum 3 ani, ceva clementa imi este permisa, sper.

Cred ca aceeasi foaie de calcul am folosit-o si eu.

ufVyf0M.jpg

LE: acolo unde scrie R4 neplantata, a se citi R342. Scuze.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări