Mircea Postat Iulie 15, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2017 Va trebui sa caut calculele. Conform schemei am posibilitatea sa pun piese in paralel ca sa ajustez. Nu lua schema de buna asa cum este desenata. Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Iulie 15, 2017 Partajează Postat Iulie 15, 2017 Nu la faptul că sunt niste condensatoare puse serie sau paralel m-am referit, ci la valorile componentelor R-C. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 15, 2017 Partajează Postat Iulie 15, 2017 Conform multisim castigul este cam +/-15db la ambele tonalitati, iar frecventele ar fi pe la 10hz basul, si spre 30khz inaltele ( zona pe unde este maximul ). Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Iulie 15, 2017 Partajează Postat Iulie 15, 2017 (editat) Aseară, când am calculat, introdusesem niște valori greșite în ecuație (inversasem valorile rezistențelor de la rețeaua de bas cu cele de înalte). Nu mai știu exact ce rezultate mi-au ieșit că am făcut manual, pe calculator, dar acum am folosit un calculator online, introducând valorile corecte, și tot nu iese ca în multisim (la frecvențe mă refer). Și pe înalte, cu 10kΩ și 2nF tot nu e în ordine. LE "aseară" era de fapt azi dimineață, dar eram debusolat, ca am făcut noapte albă. Editat Iulie 15, 2017 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 15, 2017 Partajează Postat Iulie 15, 2017 Nu stau sa pun imagini ( nu prea mai am chef ) dar valorile puse de mine indica pozitia aprioximativa a varfurilor de castig, calculatorul ala nu avea cum sa le reproduca, el calculeaza poli si zerouri, niste puncte distincte unde se egaleaza rezistentele cu reactantele, curba reala nu-i niciodata una dreapta, punctele alea le identifici in simulator in zonele unde ai aproximativ +/-3db, si exista si in multisim la bas un pol pe la 30hz si un zero pe la 140 ( sau cam pe acolo ), si la inalte la fel, un zero pe la 1khz (poate ceva mai mult ) si un pol ceva mai jos de 10khz... Corectorul face aproximativ ce trebui sa faca, totusi este cam simplificat dupa parerea mea, curbele de raspuns sunt destul de largi, varfurile arata mai degraba a paliere, si asta ju-i o problema a valorilor puse de Thunderer acolo, ci a configuratiei in sine. Dar probabil ca-si fac efectul deci... Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 15, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2017 Asta e ce am gasit in dosarele mele. Cum e vorba de ceva finalizat acum 3 ani, ceva clementa imi este permisa, sper. Cred ca aceeasi foaie de calcul am folosit-o si eu. LE: acolo unde scrie R4 neplantata, a se citi R342. Scuze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum