Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parere procesor Celeron

cristian_98

Postări Recomandate

• Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_98

23

• Stefan

5

• Den

4

• K1nderu

3

Top autori în acest subiect

Salutari.

Astazi a venit procesorul. Nota 7.0 in WEI, in cinebench 223 puncte.

Iar in utilizare mea, care e cea mai importanta, se descurca minunat.

Placa video e decenta, dar intr-adevar are nevoie de mult ram, pe langa minimul de sistem. Ia maxim 1,7 gb. La 1gb, deja se descurca ok, in jocuri nepretentioase, cum ar fi Mafia 2, etc.

Intentionez sa am in total 8 gb de ram, din care placa video sa isi ia 1,7..iar restul...pentru sistem.

In concluzie, multumit de achizitie.

Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

ma bucur ca e OK.

Cu caldura cum e? se incalzeste carcasa in exterior? e un procesor rece? e ca pentium D ala care-l aveai?

Pe platforma aia ar merge si un linux extraordinar

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu

Merci de raspuns. Caldura....e rece sloi. Nu am reusit sa simt vreo crestere semnificativa de temperatura pe radiator...nici in full load. La pentium D, frigea radiatorul cu tot,, cu ventilator. Asta e rece rece.Carcasa nu se incalzeste deloc in exterior, absolut deloc.

Linux...am incercat, nu pe platforma asta, dar nu ma pot obisnui asa de usor.

Editat de cristian_98
Link spre comentariu

Ce mai conteaza..Ideea e ca se misca foarte bine..cu 4gb de ram...Dar trebuie sa-i aloc din cei 4gb si placii video. Asa ca intentionez un 6gb de ram, sa fie 1,7 pt. video, iar 4,3 pentru sistem...Depinde de buget, poate chiar 8 gb. Dar de procesor sunt chiar multumit. Poate pe viitor si un ssd.

Editat de cristian_98
Link spre comentariu

Corect...Ma multumeste un Pentium Dual-core...!!!

Cum naiba in benchmark-uri e mai bun amd-ul si totusi nu ma multumea. iar Pentiumul asta e mai slab in benchmark-uri dar in viata reala ma multumeste...?

Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

Sistemul ala cu AMD nu era configurat corect, avea vreo problema placa de baza poate sau consumul era mare si sursa nu facea fata si mergea greu tot aparatul

Acuma ai si windows pus proaspat e si aia o chestie

Ala iesea mai bine la teste ca era cu 4 coreuri, asta are doar doua dar per total poate fi mai eficient fiind mai nou

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu

Oricum, sunt muult mai multumit de Intel-ul acesta. Coolerul stock il mentine in full load la 50 de grade...e si silentios...La AMD, se ducea de obicei in 4000 si ceva de turatii pe minut, iar uneori si in 6000 si ceva...parca decola unitatea... :rade:

Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

La ala aveai si placa video pe slot pcie?

Daca da atunci consumul era mult mai mare, sursa probabil noname care o aveai nu prea facea fata si se simtea in tot sistemul asta

Era si destula caldura in carcasa, parca-mi amintesc ca aveai o placa video foarte veche ATI 9200 sau ceva care a existat si pe slot AGP si consuma mult si nu ajuta la nimic in vremurile de azi. Acum video integrat din procesor nou ajuta f mult, procesorul ramane neocupat si poate face alte lucruri sau sa stea rece

A fost o prostie sa ai placa aia video din 2004 la un sistem din 2011 in 2014. 

Link spre comentariu
Vizitator ic252

Si eu folosesc g3220 si face fata fara probleme, am folosit mult timp si g1620(1155) si g1840, deasemenea au fost facut fata fara probleme. Oricare din ele duce cel putin 2 filme in 1080p, am testat. Am si o placa Sapphire r9 290 care sta pe dreapta, poate in acest weekend o montez in sistem sa vad cum se descurca si in jocuri (cu g3220).

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări