Stefan Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 Prescotul avea BUS la 200MHz si i3/5/7 au BUS-ul la 133MHz. Asa, si ? i3-ul meu are BUS-ul la 99.9MHz (tipic 100MHz) dar nici nu-l pot compara cu vechiul P4 531 3GHz HT care abia mai facea fata la un youtube 720p. Probabail e si vina softurilor tot mai pretentioase dar nu poti spune ca un procesor de acum 9 ani e mai bun ca unul din 2014 (cu preturi asemanatoare la data lansarii pe piata) Link spre comentariu
K1nderu Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 Am avut si eu un P4 511 care abia mai facea fata la 480p.Acum am un Celeron E1200 cu BUS la 200mhz si ruleaza decent 720p la 1080p deja ii cer prea mult,noile versiuni de browser si adobe flash player papa tot mai multe resurse. Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 (editat) i3-ul meu are BUS-ul la 99.9MHz (tipic 100MHz) dar nici nu-l pot compara cu vechiul P4 531 si celeron este cu bus 100 sau 99,9, mai ales alea din 1998 de 600 Mhz. celeroanele aveau bus 100 iar pentium 3 aveau 133. Lafel si cu duroanele si athloanele Editat Ianuarie 1, 2015 de ExtremeEdition Link spre comentariu
cristian_98 Postat Ianuarie 1, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 In concluzie... Merita Celeron G1840? Sau nu? Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 (editat) Depinde si de situatia ta financiara. Sunt care cumpara versiunea extreme de procesor de 1000 dolari doar pt overclock si fala si nu produc nimic decat se joaca, altii isi fac treaba bine pe cate un sempron/ celeron antevechi din vremea dacilor cu windows din alt secol sau linux E greu de recomandat la tine ceva cata vreme ai fost nemultumit de toate sistemele avute. Ce spui ca faci ar fi mers si pe ala cu pentium D de 3GHz care-l aveai acum vreo 9 luni in sistemul ala brand dell sau ce era, nu mai zic de athlonul urmator Editat Ianuarie 1, 2015 de ExtremeEdition Link spre comentariu
cristian_98 Postat Ianuarie 1, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 Probabil si memoria ram a fost putina...doar 2 gb...Dar ramane valabila intrebare, pe partea de procesor merita acest G1840? Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 (editat) Si daca-l iei si iar nu-ti place? Ar fi frumos si ala. Pe la 110 daca-l iei e fain. Eu sunt adeptul sistemelor simple si reci, nu neaparat simple cum ar fi un ARM sau pentium 1 care nu stiu sa faca multe ci simple in sensul ca sa nu fie multe placi, adaptoare, cabluri, greutati chestii prin el care dubleaza unele lucruri deja existente, cam cum e al meu din semnatura. Fara coolere inutile, becuri si tuburi prin carcasa desi nu sta nimeni in el sa foloseasca lumina, fara dispozitive care doar consuma fara sa lucreze din cauza incompatibilitatii software, etc. Am avut demult si sistem impotonat cu detoate de avea vreo 10 kg. Daca ai toate piesele acum fa sistemul cu celeron fara sa-l platesti sau da doar un acount, in caz ca nu-ti place da-l inapoi si ia pentium sau i3 second hand, desi dupa parerea mea mie mi-ar place si sistemul ala. Mie mi-ar place si un APU de la AMD desi pt mine ar fi prea mult. Intel atom si sistemele miniITX insa sunt prea in extrema cealalta si nu-mi prea plac. Placa de baza ai cumparat-o si nu te-ai interesat putin daca merita platforma? pt celeron mergea cea mai ieftinache placa simpla de 140 lei, totusi nu ecs sau unele necunoscute ca parca alea nu-mi prea insira incredere, n-au drivere pe net, n-au site bun, etc. Te-ai gandit direct la upgrade viitor, dar i5 nu va fi ieftin nici second hand prea curand. Asrock imi par placi potente si puternice dar nu durabile. Editat Ianuarie 1, 2015 de ExtremeEdition Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 Personal zic ca merita G1840 dar mai negocieaza putin la pret daca nu ai garantie. Nu prea se strica procesoarele dar pana la urma il poti lua din magazin "aproape" cu acelasi pret si cu garantie, gasesti si tu un motiv sa mai scazi la pret. Daca totusi ai posibilitatea sau rabdare mai bine astepti si asculti recomandarea lui Den referitoare la G3258. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Ianuarie 1, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 Tocmai, m-am interesat pe la service-urile de pe la mine, care m-au sfatuit sa fie exclusiv intel si haswell, daca vreau upgrade peste 1 an 2... Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 Pai cand ai cumparat placa de baza credeam ca ai stabilit deja acest aspect referitor la producator si arhitectura. Pe LGA 1150 gasesti si altceva in afara de Haswell? Vorbeste cu prietenul/cunoscutul daca iti da procesorul in teste cateva ore, asa te poti convine daca iti satisface nevoiele pentru urmatoarele 6 luni / 1 an. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Ianuarie 9, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 Salutari. In final, m-am decis si am luat Pentium G3220. Teoretic maine ar trebui sa ajunga, dupa care revin cu pareri. Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Ianuarie 9, 2015 Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 Denumirea prescott era de la numele fizicianului Prescott Joule cu legea lui Joule cu efectul termic al curentului electric? Cat chin la tine cu calculatoarele alea. Tine-ne la curent cu ce nu-ti merge sau ce-ti merge prea bine ca parca vad peste 8 luni ca -l vinzi si pe asta. Si cand ma gandesc ca ala din semnatura ca-l utilizez acasa e al doilea PC cumparat al meu acum vreo 7 ani. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Ianuarie 9, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 Asta o sa ma multumeasca...SIGUR. Am avut ocazia acum 2 zile sa testez unul, in oras la mine la cineva, si chiar am ramas surprins de viteza..Bine...avea si ssd, dar in viitorul apropiat am sa-i adaug si eu. Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Ianuarie 9, 2015 Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 (editat) Uite la asta ce tare, are un AMD quad core de doar 25W. Consuma mai putin decat al meu http://www.elforum.info/topic/98680-procesor-economic-pentru-win-8/page-2. Vezi ultimele 3-4 postari Editat Ianuarie 9, 2015 de ExtremeEdition Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 9, 2015 Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 Mare minune AMD-ul ala! Dar de asta ce zici? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum