Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parere procesor Celeron

cristian_98

Postări Recomandate

Vizitator ExtremeEdition

Nu e chiar ieftin cum ti-l da, si e si utilizat, in fine alea nu se uzeaza sau strica. Uite preturi pt cele noi http://www.altex.ro/produse-it/procesor-intel-celeron-g1840-bx80646g1840-2-8ghz-2mb-socket-1150?gclid=Cj0KEQiA_ZOlBRD64c7-gOzvrP0BEiQAAYBnd4QqoXQH2HEObOJbyRpVZbcP7aDNHkw7VtXr9RWWcjUaAuBL8P8HAQ. sau http://www.compari.ro/procesoare-c3139/intel/celeron-dual-core-g1840-2-8ghz-lga1150-p229765305/?gclid=Cj0KEQiA_ZOlBRD64c7-gOzvrP0BEiQAAYBnd6FPknhqmT-VzhQu4Kz-pgjmMb9_Rc1ovkTl74338rkaApKP8P8HAQ. Pretul insa e mai mare cu vreo 20 de lei sau chiar mai mult ca sunt magazine doar virtuale unele si trebuie platit si drumul.

Poti proba inainte?

Full-box e doar o vorba, e un amarat de cooler default care indoaie placa de baza asa ca si la 775 iar eu la al meu am scos suportii si am pus altii cu arc facuti de mine. Totusi G1840 e in jur 175 lei cat era si ala al meu la lansare. Nu stiu de ce are 54W cand ma asteptam pe la 25W ca doar a mai progresat tehnica.

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_98

23

• Stefan

5

• Den

4

• K1nderu

3

Top autori în acest subiect

Referitor la G1840

Nu stiu nota,dar o banuiesc undeva la 6.2

1.Nu exista celeron pe haswel care sa suporte overclock.

2.Din seria "pentium haswel" doar g3258 suporta overclock .Mai sunt seriile de mai sus -cu "K"

3.Coolerul standard e mai mult decat suficient pt acel celeron.De indoit placa de baza nu se mai poate la ce pcb-uri sunt acum.Prostii de gazeta..

4.Video integrat suporta fullhd fara probleme,de gaming pe partea video e entry level,oricum grafica e mai buna ca un 8400gs.

5.Partea de procesare e foarte buna,e comparabil cu un e8400 core2duo,daca pui o placa video de gaming joci orice pe el,la detalii mai modeste.

Eu am renuntat la placa video pe sistemul de zi,folosesc doar integrata din g3258,usor overcloackata la 1,35ghz. Joc cs go pe 1440 cu 900 undeva la 60...80 fps-uri constant,fara probleme.

Desii nota wei eeste irelevanta,pun si eu un screen,era cineva pe aici cu un i3,nota era prea mica la intelhd,probabil drivere necorespunzatoare.

Pentru cine nu stie,frecventa de 599mhz la gpu apare din cauza ca e in idle,doar la stres urca la 1.35ghz

Posted Image

Editat de Den
Link spre comentariu

Am cam ramas pe ganduri...ce ziceti...merita sa mai astept putin si sa iau un G3258? Vad ca totusi la grafica are 6.6, si 7,4 ca procesor...Den, e oveclock-at procesorul? Vad ca Gpu-ul este...

Editat de cristian_98
Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

dar asta cat costa http://www.price.ro/preturi_intel_pentium_dual-core_g3258_3.2ghz_box_%28bx80646g3258%29_1003618.htm

vad ca are si cu 84 lei acolo la unii, o fi vreo eroare. Daca nu-i eroare e perfect la banii aia ia-l acuma

trebuie second luat ca sa merite eventual

asa mai bine ia un i3 second hand. Den are sistemul ala pt teste mai mult ca scrisese undeva despre el, nu produce neaparat cu el, asa ca poate sa-l overclockeze cat vrea, dar tu cristian in caz ca produci muzica sau ceva iti trebuie un sistem perfect stabil. Cand faci overclock se duc naibii busurile pe la placa de baza, cresc aiurea si se modifica multe, numai aiudio de calitate nu mai ai. Trebuie sa fi destul de cunoscator in astea ca sa le poti seta pe toate la overclock pt cpu si sa fie totul stabil

Link spre comentariu

Referitor la nota data de windows 7 la sisteme.Este irelevanta in majoritatea cazurilor. De exemplu g3258 la 3.2ghz default are nota de fix 7.3 (adica cat un i3) ,iar la 4.7ghz fix 7.4  :rade:  Irelevante..

G3258 se overcloackeaza foarte usor si stabil la 4.4ghz cu coolerul standard cu care vine cu un click in bios.Majoritatea producatorilor de placi de baza il recunosc si il trateaza ca atare.Dar neaparat ultimul update de bios.Informatie e garla pe google despre ele. Second nu o sa gasesti si nici nu recomand.Nu il da nimeni decat daca se overcloackeaza greu si e instabil.

Link spre comentariu

Nu...mai bine fara overclock. In utilizare normala, fara oveclock, se va simti bine diferenta 2,8-3,2? Si merita sa dau atatia bani pe el, in comparatie cu celeronul pe care il pot achizitiona cu 130? Adica merita diferenta de pret pentru cea de performanta?

Editat de cristian_98
Link spre comentariu

nu stiu daca iti dai seama ca procesorul face o parte din treaba pentru placa video integrata, cu g1840 ai suport de hd graphics, dar nu 4400/4600 cat duce placa de baza, ceva mai basic.

poti vedea pe aici cateva informatii:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_graphics_processing_units

http://www.game-debate.com/cpu/index.php?pid=2029&pid2=1878&compare=celeron-g1840-2-8ghz-vs-core-i3-4130t-2-9ghz

Link spre comentariu

Salut , nu stiu la ce folosesti tu PC-ul dar din experienta iti spun urmatoarele. Daca ai un antivirus prost, ca am inteles ca te dai pe net, poti sa ai procesorul si la 500Ghz ca tot degeaba . Multe antivirusuri scaneaza continuu fisierle care le descaci sau le rulezi sau le muti pe un HDD, sau stiu eu ce mai faci . Iti incetinesc uneori si de 10 ori transferul pe HDD. Asa ca totul e degeaba. Eu am patit asta, nu pricepeam de ce merge PC-ul infect ,uneori un transfer pe Hdd extern se face cu 5Mb/s alteori cu 100Mb. Dupa ce aqm sters antivirusul viteza a crescut foarte mult . Abia puteam sa navighez cu mozilla. Am pus dupa aia Kaspersky si sunt destul de multumit , nu mai incetineste asa de mult lucrul. VEzi sa nu ai veun troian ascuns care iti incetineste PC-ul fara sa iti faca ceva vizibil. Daca umbli pe site-ri cu filme etc sigur poti lua asa ceva. Cifrele alea din teste sunt prostii dupa parerea mea .Eu testez simplu fac, procesez de exemplu 200 poze si masor timpul . Fac treaba asta pe alt procesor si apoi fac raportul . Viteza e direct proportionala cu clock-ul si uneori cu nr de nuclee, daca programul stie sa le acceseze. La procesoarele mai vechi mai depinde si de viteza pe bus ,Am avut un Prescot de 3Ghz cu bus de 200Mhz si rupea, imi pare rau de el si acum ca l-am dat . Acum am un I7 M780 ,dar bus-ul e de 133Mhz si se simte. Treaba e ca toate generatiile cu I3,5,7 au bus-ul blocat la 133Mhz.

Iti mai trebuie si un progrm care sa iti optimizeze registri din WIN . Dupa o vreme mai ales daca instalezi si dezinstalezi se bramburesc de tot si WIN merge foarte greu. Eu folosesc unul PCtools dar din pacate nu mai este update. Oricum face treaba foarte buna .

Editat de cristian1961
Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

Dar vrei sa spui ca prescotul cu busul la 200 era mai bun la ceva anume decat astea mult mai noi cu busul la 133? 

Uite si eu am ceva din genul acela vechi dar pe tehnica mai noua, crezi ca ajuta ca am 200 mhz busul?  Si stii ca au existat si alea cu busuri 266 333 400 etc.

Cristian ai putea sa scoti oleaca mai ieftin de 130 lei celeronul acela.

Cu overclockul imi pare si mie cam nasol, pt 200 lei in minus sa iau un low end si sa-l tin pe la 5Ghz ca sa fac treaba care o fac cu unul nativ. Un i3 second hand sau vreo superoferta lichidare de stoc ar fi bine. Daca prinzi un i3 second hand din gama noua la 220-320 lei ar merge luat, chiar ivy, sandybridge mai vechi, vezi sa fie suportate de placa de baza

Eu aici ma refer la situatia ca iti iei pc sa te tina cativa ani buni.

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu

Placa de bază este deja cumparată. Este pe socket 1150, și suportă doar seria Haswell si Haswell Refresh. Iar un I3 ajunge pe la 400 de lei...Intr-adevăr, aș mai putea "trage" puțin de preț...

Link spre comentariu

Cu cit bus-ul spre memorie e mai rapid cu atit procesezi mai repede . Evident ca astea noi sunt mai bune dar nu la celeron la 200 de lei. E vorba de alea care depasesc sunt de la 2500 lei in sus . I-am facut mai demult cuiva un PC cu I7 cu 4 nuclee , nu mai tin minte acum codul ,dar era generatie mai veche , costa 1300 lei . Diferenta de viteza nu era foarte mare fata de batrinul prescot . Iesea mai bine ca avea 4 nuclee ,clock era cam la fel deci nu era cistig insa pierdea la viteza pe bus-ul de memorie cu exact raportul 200/133 . Eu am cam fost dezamagit atunci de rezultate. Nu am avut proc. de cu bus de 400 ,Evident ca era de 2 ori mai rapid ca cel de 200Mhz . Asta se simte mai ales cind lucrezi mult cu memoria, de exemplu cind folosesti programe de proiectare in electronica care lucreaza cu sisteme de ecuatii cu sute si mii de necunoscute .Atunci se departajaza procesoarele intre ele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări