cristian_98 Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 (editat) Buna seara. Am mai avut discutii pe aici, tot cu parere despre procesoare, sper ca nu deranjez, ca deschid acest topic. Acum treaba sta in felul urmator. Am fost constrans oarecum sa vand vechiul sistem, cu AMD 750k, din anumite motive, nu e cazul sa prezint. Ideea e ca nu il mai am. Dupa ce am rezolvat problema cu banii, am decis sa-mi fac un nou sistem, insa obligatoriu Intel, si ca sa fie upgrad-abil pe viitor, Haswell, pe socket 1150. Ideea este ca eu il folosesc in browsing intens, filme Full HD, Inregistrari sunet, aici contand in mare parte placa de sunet dedicata. Ocazional jocuri gen Mafia 2, COD 4, etc. Specific ca nu vreau momentan placa video dedicata. Nu ma intereseaza nu stiu ce setari la jocuri...pe low-medium daca merg e ok. Placa de baza am cumparat-o deja. Asrock H81M- DGS R2.0. Are cam de toate, USB/Sata 3.0 , Pci Express, suporta seria Haswell fara probleme. Ca procesor am cautat o alternativa ieftina, dar in acelasi timp ok, din punctul meu de vedere, Intel CELERON G1840. Ce parere aveti despre acest procesor? Ar face fata ? Grafica integrata este destul de ok? Ce parere aveti despre seria Celeron Haswell? Editat Decembrie 30, 2014 de cristian_98 Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Ideea este ca eu il folosesc in browsing intens, filme Full HD, Inregistrari sunet, aici contand in mare parte placa de sunet dedicata Placa de baza e o alegere buna procesorul deloc, in lumina cerintelor de mai sus. La buget redus, macar unul din acesta: http://www.pcgarage.ro/procesoare/intel/pentium-dual-core-g3240-31ghz-box/ Link spre comentariu
cristian_98 Postat Decembrie 31, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2014 Alte opinii? Spitfire, de ce nu ar face fata? La capitolul frecventa, sau...? Link spre comentariu
sebi Postat Decembrie 31, 2014 Partajează Postat Decembrie 31, 2014 D-l Spitfire are dreptate,macar un pentium in loc de celeron,diferenta de frecventa este mica. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Decembrie 31, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2014 Da...doar ca celeronul il procuram mult mai ieftin, de la un prieten, ce a trecut pe i5.. Link spre comentariu
K1nderu Postat Decembrie 31, 2014 Partajează Postat Decembrie 31, 2014 La multi ani! Am avut ocazia zilele astea sa testez acest procesor,nota in gaming era de 6.4 pe video integrat in windows 7 ultimate,cel putin mie mi-a lasat o impresie buna,numai bine! Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 31, 2014 Partajează Postat Decembrie 31, 2014 La multi ani! Care procesor? I3-ul meu la 4160 la 3.6GHz are 5.4 in win7 pentru gaming. Link spre comentariu
K1nderu Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 La multi ani! Vorbeam despre procesorul G1840,atat avea nota pentru gaming in windows 7 ultimate 64 biti. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Ianuarie 1, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 (editat) La multi ani!In principiu am sa il iau, de la un prieten cu un pret rezonabil. Editat Ianuarie 1, 2015 de cristian_98 Link spre comentariu
Voltus Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 (editat) Celeronul este foarte bun insa cu 10% mai slab decat cel indicat de Spitfire . Daca il cumperi mai ieftin decat in magazin e si mai bine. Cu un overclock eventual poti depasi binisor performantele Pentiumului si chiar te poti apropia de performantele lui AMD 750k . Editat Ianuarie 1, 2015 de Voltus Link spre comentariu
cristian_98 Postat Ianuarie 1, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 Se poate overclock-a? Am auzit ca cele de la intel destul de greu...drept e ca placa de baza permite... Link spre comentariu
Voltus Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 Cam putina informatie pe net despre Celeron ! Succesul overclock-ului depinde foarte mult de placa de baza .Pentru siguranta ar trebui probat intai procesorul pe placa cu pricina ( doar vorbim despre un prieten ) . In principiu Celeroanele sunt foarte overclockabile . Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 (editat) Nu stiu exact ce parere sa am. Ai schimbat 3 sisteme in 2 ani din cauza nemultumirilor tale ba ca mergea greu ba ca nu stiu ce. Toti suntem diferiti. Aia cu "neaparat intel" ti-a indus-o cineva. Cel mai bine ar fi sa iei procesorul second hand si poate nu neapart celeron. Overclockul nu se face chiar usor, pot fi buguri ale placii de baza, pot fi setari rele si te poti alege doar cu instabilitati si defectiuni ulterioare. Nu stiu ce inseamna "browsing intens", toti facem asta, nu stiu cat de intens insa. Una e un sistem multimedia pt browsing si audio si alta unul gaming pt mafia 2 si ce jocuri mai sunt. (Astea toate le impaca un APU de la AMD). Trebuie testat inainte de cumparare si vazut daca merita, altfel te trezesti iar cu probleme. Cu celeron o sa ai un sistem foarte economic si rece dar destul de slabut in unele situatii cam cum e si ala al meu din semnatura doar ca al meu e antic de pe vremea dacilor, a lui decebal ba chiar din vremea razboaielor punice si din vremea mesopotamiei si a lui darius din persia. Daca-ti ofera celeronul pe la 80-110 lei ar merge avand in vedere ca un i3 nou e triplu. Din ce cunosc "browsingul foarte intens" nauceste ordinea fisierelor din C si deaia iti merge prost orice sistem dupa un timp. Mai pune la socoteala si updatarea windows-ului cand il apuca. Tie iti trebuiesc niste modificari ale setarilor asa incat sa fie optimizat exact pt asa activitati. Doar ca la foarte multe filme date pe full la 1080p din you tube sau alte situri rulate in browser nici cu setarile alea nu face fata mult timp si nici un ssd nu ar duce prea mult timp. Avand in vedere ca nici cu amd-ul ala nu a fost bine si acum vrei un sistem mai slab ca el am impresia ca acolo la tine e ceva ce ma depaseste. Nu te lua dupa ce zic eu, dar toti avem probleme cu calculatoarele cateodata, dar stim sa le remediem sau acceptam sau cel mai bine evitam. Editat Ianuarie 1, 2015 de ExtremeEdition Link spre comentariu
fritz_vali Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 Daca nu esti cu jocurile se merita sa iei celeron g1840. Am cumparat la o ruda si e foarte multimita. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Ianuarie 1, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 Stiu, de muult timp nu am mai avut un sistem care sa ma multumeasca. Browsing-ul intens la mine inseamna...cam 90% din activitatea la care folosesc PC-ul...restul sunt destul de rare....dar si cand inregistrez ceva, sau ma joc, nu vreau sa mearga total aiurea. Recunosc, in schimb, nu prea intretin windows-ul (defragmentare, optimizare, etc). Celeronul il ofera fullbox la 130 de lei. Am sa il cuplez cu Placa de baza deja cumparata si un 8GB DDR3. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum