Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor centrala termica Junkers Zr ZWR 20

neamtu 38

Postări Recomandate

In cazul asta nu stiu ce sa zic.Cele doua baterii ar putea sa fie pentru memorie,pentru cazul in care se ia curentul.Banuiesc,ca termostatul are mai multe programe.E foarte greu sa ma pronunt.

Link spre comentariu

In cazul asta nu stiu ce sa zic.Cele doua baterii ar putea sa fie pentru memorie,pentru cazul in care se ia curentul.Banuiesc,ca termostatul are mai multe programe.E foarte greu sa ma pronunt.

Chiar la asta ma gandeam si eu ca este pentru afisaj.alt rost nu ii gasesc nici eu. :scarpin

Link spre comentariu

Din ce stiu eu , daca termostatul e pe fir se alimenteaza din centrala cu 24V , mai are masa si semnalul de iesire analogic proportional cu temperatura . Fara relee . Numai la 220V e pe baza de ON/OFF. Daca te uiti cu atentie ar trebui sa vezi care e plusul , minusul si iesirea , mai greu intrarea de semnal la centrala daca nu scrie . Posibil sa fie pinul cu tensiunea ceva mai mica 25V fata de 26V , dar e la riscul tau . Daca e neclara documentatia trebuie sa intrebi pe unul care a mai montat in tipul ala de centrala ...

Link spre comentariu

Din ce stiu eu , daca termostatul e pe fir se alimenteaza din centrala cu 24V , mai are masa si semnalul de iesire analogic proportional cu temperatura . Fara relee . Numai la 220V e pe baza de ON/OFF. Daca te uiti cu atentie ar trebui sa vezi care e plusul , minusul si iesirea , mai greu intrarea de semnal la centrala daca nu scrie . Posibil sa fie pinul cu tensiunea ceva mai mica 25V fata de 26V , dar e la riscul tau . Daca e neclara documentatia trebuie sa intrebi pe unul care a mai montat in tipul ala de centrala ...

Oricum multumesc de sfat.Cu cat mai multe cu atat mai bine

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

E foarte tarziu, insa...

Din cate am intalnit eu, termostatele de ambianta functioneaza NUMAI on/off.

Existenta celui de-al treilea fir poate fi alimentarea pentru termostatul "din set",

insa nu mi se pare indispensabil.

Am si eu un termostat de camera, alimentat din baterii cu 3 volti, are vreo 9 

programe, din care vreo 2 permit stabilirea din ora in ora a timpului de functionare

pe fiecare prag de temperatura (zi/noapte). Iesirea e pe releu (contact), acesta e

polarizat si nu consuma decat un impuls la comutare.

Termostatul e o chestie interesanta, insa daca doriti economie, trebuie sa fiti (fie

chiriasul/ii Dv) pregatit(i) sa sacrifice ceva confort. Eficienta lui e relativa si se poate

obtine cam acelasi lucru manevrand ceva mai des reglajele (temperatura plecarii din

cazan si robinetii, termostatati sau nu, ai caloriferelor). Impresia mea e ca chiriasii

aia doar "va freaca" ca pe recruti, fie nu stiu prea multe si "au auzit" ca daca ai termostat

scade consumul la jumate cu caldura cu 5 grade in plus, sau pur si simplu va sicaneaza

ca li se pare chiria/costurile mari, poate mai reduceti din pretentiile la plata.

Aparate de clima nu aveti?

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Multumesc tuturor de sfaturi.Iata ca a venit iarasi iarna si tot nu stiu cum sa leg acel termostat la centrala termica (chiriasii iara ma intreaba  :( ).Chiar nimeni nu stie?  :tryre

Va rog sa ma ajutati ca e nasoala treaba.Cu stima si multumiri.

Link spre comentariu

Multumesc tuturor de sfaturi.Iata ca a venit iarasi iarna si tot nu stiu cum sa leg acel termostat la centrala termica (chiriasii iara ma intreaba  :( ).Chiar nimeni nu stie?  :tryre

Va rog sa ma ajutati ca e nasoala treaba.Cu stima si multumiri.

Ce inseamna sa fii roman scartar... Pai cheama domnule un meserias, spune-i ce problema ai, lasa-l sa isi faca treaba apoi verifica daca e totul ok, ii dai banul si e totul ok. Ai si garantia ca lucrul e facut de persoana autorizata.

Ai stat un an asa sperand ca vine mos craciun sa iti lege termostatul ? Daca si 50-100 de lei e o avere pentru tine.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări