Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Protectie la DC - reducerea arcului intre contactele releului

Avram Ion

Postări Recomandate

Schema amplificatorului, schema protectiei nu sunt chiar de lepadat,si nici componentele nu se compara cu cele din prezent dar problema asta cu releul chiar da de gandit. Oare chiar sa nu-i fi dus capul ca se poate ajunge la asa o situatie in caz ca se duc finalii? Repet schema protectiei este chiar foarte bine gandita fata de alte puscarii dar exista si un dar. Ma gandesc ca la halul in care arata releul a trecut ceva DC de el, contactul a ramas lipit pe NO.Ce este si mai ciudat, pe partea de Soft Start, deci 220 AC au pus 2 relee cu contactele inseriate.

Link spre comentariu

Intrebare pt userul cu ecler, cum lucreaza contactul respectiv?Ce fel de releu e si cum e legat?Incearca sa intrerupa difuzorul de la sursa sau sa il intrerupa si sa il traga la masa?Aici e cheia!Eu unul sunt curios.Lasa, va luati amplife din seria DPA, care din cate am vazut in scurtul timp cat am avut la dispozitie sa ma uit prin el au iesirea prin condensator, deci treaba cu DC-ul e rezolvata. Dar imi voi face timp si il studiez mai in detaliu.Legat de comertul autohton, va rog, nu mai tot amintiti de tot felul de papagali ridicati de ei insisi la rangul de guru.Cat timp dejectiile lor raman la ei pe forum e ok.

Link spre comentariu

Releul intrerupe difuzorul de la iesirea amplifului, nu da nimic la masa. Contactul de la releu NO este lipit doar pentru fixarea mecanica.

Releul este de 16A-230 VAC sau 16A-30 VDC. Releul mai avea lipit si in dreptul contactelor cate un magnet pe fiecare parte.

Cam asa arata modulul de protectie DC.

Posted Image

Cablurile groase Rosu si galben vin de pe iesirile etajului final si intra in contactele releului si cablajul este prins cu piulite direct pe bornele de iesire ale amplifului.

Oricum se vede ca ampliful a lucrat in conditii foarte grele dupa praful ce-l avea in el care era si umed.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări