Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cantitate de aer dislocat difuzor

Black Death

Postări Recomandate

Buna seara,am un difuzor de 15" 140w 8ohm, 210w muzicali si pe hartiile lui scrie 117.6L volim de aer dislocat are sensibilitate de 98 dbI

Imi spuneti ce inseamna aer dislocat?

Unda de soc?

si daca ma ajuta la ceva diful

Editat de Black Death
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Black Death

4

• VTP

1

• cristian_draghiescu

1

• helyon

1

Va salut! .. am senzatia ca e o usoara confuzie ori la traducerea termenului de "aer dislocat" ori la unitatea de masura (L=  litri?!?) .. pentru ca parametrul numit "aer dislocat" se specifica de catre fabricantii mai seriosi (sau care vor sa para asa...) pentru a facilita calculul constructiei unei incinte acustice, sau, mai exact, pentru o precizie mai buna a calculelor la incinte acustice, unde frecventa de rezonanta trebuie sa fie cat mai aproape de frecventa de rezonanta libera a sistemului mobil al difuzorului... valoarea specificata este foarte mare pentru a fi vorba de "aer dislocat", care inseamna volumul pe care il ocupa efectiv difuzorul intr-o incinta, pentru ca acesta sa fie scazut, la calculul de volum total al incintei (W x L x H) .. poate mai dati cava lamuriri, fabricant, model, etc  

Link spre comentariu

http://www.mergebrici.ro/tipuri-de-subwoofere-auto-incinte-difuzoare-bass/

mai exact

Incinte bass-reflex

• [*]sunt acele incinte dotate cu tub de bass-reflex; [*]volumul de aer dislocat de difuzor iese prin orificiul bass-reflex, crescand astfel presiunea sonora cu 3dB; [*]au cea mai buna eficienta in reproducerea frecventelor joase in zona 40-50Hz dar nu se descurca prea bine la frecvente mai joase.

Eu cred ca, cantitatea de aer dislocat se refera volumul de aer pe care il are difuzorul cand memprana este ridicata sore exterior si interior

Ex: un hert este o pulsatie pe secunda,nu?

la acea pulsatie avem amplitudine valoarea maxima(membrana se misca spre exterior) si valoarea minima (membrana se misca spre interior)

DACA NU E BINE CE ZIC SA MA CORECTATI!!!

Aici aveti incinta

Posted Image

Posted Image

Editat de Black Death
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Sa nu cumva sa fie confuzie cu VAS (parametru TS).

Nu-mi vine sa cred ca e Vd; Sd x Xmax... doar daca e greseala la valoare... doar sa fie 11.76, si sa aiba Xmax la 10mm, sau ceva de genul...

Ar insemna 15", aprox 38. 19^2x3.14142x1 in litri... si ies vreo 11 si ceva...

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Sa nu cumva sa fie confuzie cu VAS (parametru TS).

Nu-mi vine sa cred ca e Vd; Sd x Xmax... doar daca e greseala la valoare... doar sa fie 11.76, si sa aiba Xmax la 10mm, sau ceva de genul...

Ar insemna 15", aprox 38. 19^2x3.14142x1 in litri... si ies vreo 11 si ceva...

imi poti explica ?

Link spre comentariu
Vizitator VeGaATS

Electronist,

Volumul de aer dislocat de un difuzor se calculeaza inmultind suprafata membranei cu deplasarea membranei si e exprimat in unitati de volum. De exemplu: un difuzor cu un diametru de 8 inch care are sa zicem 220 cm2 suprafata membranei si care se deplaseaza 10 mm va dislocui 220 cm3 de aer. Nu are legatura cu parametrul VAS care descrie cit de mare e compleanta mecanica a masei mobile a difuzorului.

Ca sa calculam cantitatea de aer care incape in volumul pe care l-am calculat mai sus trebuie sa stim ce densitate are aerul in conditiile la care se face masuratoarea. Daca masuratoarea se face la 20 de grade Celsius, la presiunea de 1 atmosfera, si umiditate 0 %, aerul va avea o densitate de 1.2041 kg/m3 , deci in cazul nostru cantitatea de aer dislocat va fi de 0.000264902 kg, sau 2.64902 grame.

VG

Link spre comentariu

- prin volum de aer dislocat, s-a inteles TOTDEAUNA, volumul ocupat de difuzor, necesar atunci cand se face un calcul precis al incintei!

- daca cititi putin INEPTIILE continute in site-ul citat, nu e de mirare ca toate se amesteca ingrozitor!!!

Black Death, cauta o sursa serioasa de informatie! Nu tot ce se gaseste pe net este si serios: multe sunt plasate in conditii de marketing de catre semidocti cu interese comerciale, pentru care volumul incintei, volumul rezonatorului, volumul de aer dezlocuit sau Vas sunt OARECUM la fel sau foarte aproape!!!!

Incinta in cauza este proiectata pentru sonorizare si e un horn dublu scurt care nu se utilizeaza in casa!!!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

- prin volum de aer dislocat, s-a inteles TOTDEAUNA, volumul ocupat de difuzor, necesar atunci cand se face un calcul precis al incintei!- daca cititi putin INEPTIILE continute in site-ul citat, nu e de mirare ca toate se amesteca ingrozitor!!! Black Death, cauta o sursa serioasa de informatie! Nu tot ce se gaseste pe net este si serios: multe sunt plasate in conditii de marketing de catre semidocti cu interese comerciale, pentru care volumul incintei, volumul rezonatorului, volumul de aer dezlocuit sau Vas sunt OARECUM la fel sau foarte aproape!!!! Incinta in cauza este proiectata pentru sonorizare si e un horn dublu scurt care nu se utilizeaza in casa!!!

de ce nu se utilizeaza in casa(se darama pereti?)chiar daca nu are difu original zibreaza tare tavanu si geamul termopande la o vreme mi se infunda urechile si nu il dau tarehttp://i57.tinypic.com/2dsizix.jpg

Editat de Black Death
Link spre comentariu

de ce nu se utilizeaza in casa(se darama pereti?)chiar daca nu are difu original zibreaza tare tavanu si geamul termopande la o vreme mi se infunda urechile si nu il dau tare

dupa inca o vreme nu a sa-l mai dai deloc pt ca nu vei mai auzi nimic.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări